به گزارش «نماینده» ، حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور صبح امروز شنبه در مراسم افتتاحیه مجلس دهم شورای اسلامی با بیان اینکه مردم ایران بیش از ۱۰۰ سال پیش همواره در پی مجلسی قوی، کارآمد و مجلسی که قدرت قانونگذاری در چارچوب منافع ملی و چارچوب موازین اسلامی را داشته باشند و خودسریها را مهار کند، بودند، اظهار داشت: به یک معنا قوه مجریه و قوه قضائیه از قبلها وجود داشت، اما با انقلاب مشروطه قوه سومی تحت عنوان قوه مقننه شکل گرفت.
وی افزود: قوه مقننه مظهر حاکمیت مردم، نظارت عمومی و جایگاهی برای اتصال بخشهای مختلف کشور در یک مرکزیتی به نام مجلس شورای اسلامی است.
رئیسجمهور با بیان اینکه دولت و مجلس وظایف مشترکی در کنار یکدیگر دارند، گفت: اگر جامعه با مشکلی مواجه شود مردم آن مشکل را از آن دستگاه اجرایی و دولت میدانند در مقابل هم اگر موفقیت بزرگی را از آن دولت بدانند واقعیت این است که آن موفقیت متعلق به دولت مجلس، قوه قضائیه و دیگر ارکان نظام نیز هست.
روحانی تصریح کرد: برای حل مشکلات کشور نیازمند تعامل هستیم البته در نهایت همه تسلیم قانون میباشیم و اجرای قانون حتی تلخ و سخت الزامی و ضروری است.
وی با یادآوری ایام رای اعتماد مجلس به وزرای دولت گفت: من آن روزها برای وزیر علوم ۵ بار و برای وزیر ورزش ۴ بار به مجلس آمدم. میخواهم بگویم اگرچه قانون ممکن است با انتظارها منطبق نباشد اما در نهایت باید تسلیم قانون باشیم. مجری قانون باشیم و با اجرای قانون است که میتوانیم از مشکلات کشور به خوبی عبور کنیم.
رئیسجمهور با اشاره به انتخابات ۷ اسفند ۹۴ گفت: مردم در این انتخابات رشد فکری و عقلی فوقالعادهای از خود نشان دادند. هیچ جریان و گروه سیاسی انتخابات را تحریم نکرد و هیچ یک از پیچ و خمهای انتخاباتی خسته نشدند بلکه همه از حداقل فرصت، حداکثر استفاده و بهرهبرداری را کردند.
روحانی اضافه کرد: در این انتخابات لیستهایی تهیه شد و گویی مردم و نامزدها اینبار قبل از احزاب و جناحها به فکر همگرایی بیشتر برای حل مشکلات کشور بودند. همه هم به خوبی میدانند که مشکلات بزرگ را میتوانیم با اتحاد، وحدت و پیروی از رهنمودهای رهبری و با انسجام حل کنیم.
وی با بیان اینکه همه میدانند اگر مشکل بزرگی هم در کشور باشد با هدایتها و رهنمودهای رهبری میتوانیم به خوبی از مشکلات عبور کنیم، گفت: ما در آغاز شروع دولت یازدهم با مشکلات و تلاطمهای اقتصادی و اجتماعی روبرو بودیم که با همکاری و حمایت مردم توانستیم از بسیاری از آنان عبور کنیم و امروز از تلاطم اقتصادی ۳ سال گذشته خبری نیست، از تورم خطرناک دورقمی که میتوانست ادامه آن برای جامعه بسیار مشکلآفرین باشد عبور کردیم یعنی از تورم ۴۰ درصد به ۱۰ درصد رسیدیم انشاءالله امسال به رقم تکرقمی خواهیم رسید.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: همه تلاشمان این بود که از رکود عبور کنیم. در سال ۹۳ رشد کشور ۳ درصد بود، در سال ۹۴ رشد یک درصدی را تجربه کردیم و انشاءالله در سال جاری ما به رشد ۵ درصد خواهیم رسید.
روحانی با بیان اینکه همه برنامههای دولت برای این است که مردم از لحاظ فقر و بیکاری در امان باشند، اظهار داشت: هیچ دولتی نیست، هیچ مسئولی نیست که برای مردم خود فقر و بیکاری بخواهد. باید اشتغال و زندگی مناسب را برای مردم رقم بزنیم.
وی با تاکید بر لزوم تعامل با جهان برای رسیدن به رشد اقتصادی مناسب گفت: البته این تعامل باید با توجه به اقتصاد مقاومتی که همان اقتصاد درونزا و بروننگر است صورت بگیرد. در دو دهه اخیر کشوری را سراغ نداریم که بدون تعامل با جهان به رشد اقتصادی مناسب دست یافته باشد. حتی ما اگر امسال به رشد ۵ درصد هم دست یابیم این رشد برای اشتغال جوانان کافی نیست. ما همانگونه که رهبر انقلاب ترسیم کردهاند باید طی سال های آینده به رشد اقتصادی ۸ درصد برسیم و برای رسیدن به این هدف باید به الزامات آن توجه کنیم. یکی از الزامات رشد ۸ درصدی سرمایهگذاری ۳۰ تا ۵۰ میلیارد دلاری از منابع خارجی است.
رئیسجمهور در بخش دیگری از سخنانش برجام را مورد توجه قرار داد و گفت: ما در برجام به این نتیجه رسیدیم که اگر وحدت و انسجام باشد اگر همکاری بین قوا باشد و خطوط قرمزی که رهبری انقلاب ترسیم کردهاند رعایت شود و افراد شایسته برای انجام کار انتخاب شوند میتوانیم مشکل بزرگی مثل بحث هستهای را حل و فصل کنیم و منابع و مصالح مردم را تامین کنیم.
روحانی اضافه کرد: در سایه برجام فضایی ایجاد شد تا از سرمایه خارجی استفاده کنیم. ما میتوانیم از بازار خارجی برای برای صادراتمان استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه مجلس دهم و دولت یازدهم باید در کنار هم جغرافیای سرمایه، جغرافیای بازار و جغرافیای تکنولوژی را مشخص کنند افزود: در اقتصاد مقاومتی دیپلماسی اقتصادی به عنوان یکی از وظایف برای دولت مشخص شده است. باید از این فرصت استفاده کنیم تا کشور را به رشد مناسب و جوانان را به اشتغال مناسب برسانیم.
رئیسجمهور با یادآوری اینکه رهبری انقلاب، در چندین نوبت اقتصاد را اولویت اول کشور دانستهاند و حتی در بیان امروزشان نیز اقتصاد و فرهنگ اسلامی را دواولویت برای مجلس دهم و مسئولان جمهوری اسلامی تبیین کردهاند اظهار داشت: کشور ما در نگاه اول تضادی بین استعدادها و امکانات فراوان با کلکسیونی از مشکلات مختلف مشاهده میکند اما ما میتوانیم از مشکلاتمان با استفاده از توان بالقوه عبور کنیم. البته شرط دارد و آن این است که همه آنهایی که در این مجلس چه نمایندگان جدید و چه سایر مقامات و بزرگان و نیروهای مسلح اجتماع کردهاند، همه دست به دست هم دهیم و اولویت اول که همان اقتصاد و اجرایی کردن سیاستهای اقتصاد مقاومتی است را به منصه ظهور برسانیم که در این صورت خواهیم توانست طی چند سال آینده به رشد ۸ درصدی برسیم.
وی گفت: امکانات کشور به گونهای است که اگر قانونگذاران، مسئولان و نیروهای مسلح کنار هم باشیم و سیاستمان برای اداره کشور تدبیر و خردورزی باشد استفاده از همه امکانات درونی و بیرونی به نفع مصالح ملی و خواست مردم خواهد بود.
روحانی با اشاره مجدد به انتخابات هفت اسفند ۹۴ خاطر نشان کرد: مردم در این انتخابات آریها و نهها گفتند؛ مردم خواستار بهبود زندگی توام با آرامش بودند. مردم خواستار حل مشکلات جامعه بویژه مشکلات اقتصادی بودند.
رئیسجمهور در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه مجلس باید قواعد بازی در زمین را به خوبی مراعات کند، تصریح کرد: اگر قواعد بازی شفاف نباشد هرچقدر هم که بازیگر قوی و تمرین کرده باشد در کارزار رقابت با جهان ناموفق خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: انباشت قوانین مشکلی را حل نخواهد کرد. تورم قوانین مشکلی را حل نخواهد کرد. ما شفافیت قوانین را میخواهیم. قوانینی باشد که برای بازی در آن به خوبی مشهود باشد. امروز به جای تصویب قوانین به فکر تنوین قوانین باشیم. امروز به کیفیت قانون نیازمندیم نه کمیت قانون.
روحانی ادامه داد: بنده خود نیز فرزند مجلس هستم و بیست سال در مجلس شورای اسلامی بودهام. همه باید از تجربه ۹ دوره قبل مجلس به خوبی استفاده کنیم کیفیت قوانین و همکاری در قوانین بین دولت و مجلس باید بهگونهای شود که لایحه بیشتری در مقابل طرح کمتری صورت بگیرد.
رئیسجمهور در بخش پایانی سخنانش با بیان این مطلب که مطمئنم در مجلس دهم شاهد همکاری بیشتر بین دولت و مجلس خواهیم بود از تمامی نمایندگان مجلس نهم که توفیق حضور در این مجلس را ندارند قدردانی کرد و گفت: از ریاست محترم مجلس و هیئت رئیسه که در زمینه برجام ما را یاری کردند و روزها و ساعتهای ملامتآوری را داشتیم تشکر میکنم. امروز خوشحالیم که سهم ما را در اوپک دیگران نمیبرند و ما به خوبی به سهمیه خودمان در صادرات نفت خواهیم رسید. در طول سالهای ۹۱ تا ۹۴ حدود ۱۸۰ میلیون دلار باید عایدمان میشد که در سایه تحریم به دستمان نرسید و اگر میرسید شاهد رشدها و اشتغال فراوانی بودیم. اراده دولت مثل گذشته و بیش از گذشته حسن سلوک با دیگر قوا و بویژه مجلس شورای اسلامی خواهد بود.