به گزارش «نماینده»، محمدرضا تابش عضو فهرست اميد و نماينده اصلاح طلب مجلس نهم امروز از تصميم فراكسيون اميد براي تشكيل كميته مشترك با اصولگرايان براي تصميم گيری پيرامون مناصب مهم مجلس دهم خبر داد.
عضو ارشد فهرست امید خواستار تسریع در معرفی افراد کمیته مشترک از سوی فراکسیون اصولگرایان شد و تصریح کرد: به آقای لاریجانی عرض کردم که ۵ نفر فراکسیون امید مشخص است و منتظر هستیم ۵ نفر از سوی فراکسیون اصولگرایان مشخص شود تا تعاملی در مورد انتخاب افرادی که صلاحیت مناصب مهم مجلس را دارند، انجام شود.
وی اظهار داشت: در مورد کمیته مشترک تاکنون چند بار بنده و آقای تاجگردون با آقای لاریجانی صحبت کردیم چند بار هم به آقای جلالی و نعمتی گفتیم، اما جوابی دریافت نکرده ایم.
اين اظهارات در حالي مطرح مي شود كه پيش از اين فراكسيون اميد معتقد بود اكثريت مجلس را در اختيار دارد و مناصب كليدي خانه ملت را در دست خواهد گرفت. به نظر مي رسد وزن كشي سياسي دو فراكسيون در هفته گذشته و تشكيل جلسه مجمع عمومي فراكسيون فراگير اصولگرایان و فراكسيون اميد روي واقعي سكه را به اصلاح طلبان نشان داد و ترس از واگذاری مناصب مهم مجلس آنها را وادار به ارائه پيشنهادي براي تفاهم با اصولگرايان مجلس كرد.
تصميمي كه به گفته تابش با حضور عارف اخذ شده اما لاريجاني در مورد اطلاع داشتن عارف از اين پيشنهاد هنوز مطمئن نيست و هنوز پاسخي به تابش و تاجگردون در اين خصوص نداده است.
فولادگر:رقابت فراكسيون فراگير و فراكسيون اميد در مجلس دهم قطعي است
حمیدرضا فولادگر در اين خصوص اظهار داشت: مذاکرهای در خصوص تفاهم و توافق فراکسیون امید و فراگير در مورد تركيب هيات رئيسه مجلس، روساي كميسيون ها و شعب انجام نشده است.
نماینده مردم اصفهان ادامه داد: اولین موضع را در مورد فعاليت فراكسيون ها دوستان اصلاحطلب داشتند و از تشکیل فراکسیون امید خبر دادند و در جلساتشان در مورد ریاست مجلس، هیات رئیسه و روسای کمیسیونها صحبت کردند.
عضو كميته اصولگرايان مجلس دهم با بیان اینکه فراکسیون امید برای اولینبار حرکتهای فراکسیونی را جهت تعیین ساختار سیاسی مجلس دهم آغاز کرد، گفت: فراکسیون امید نباید انتظار داشته باشد اعضای فراکسیون فراگیر رایزنی در مورد هیات رئیسه مجلس نداشته باشد. این رایزنیها لازمه رقابت پارلمانی است.
فولادگر معتقد بود، پس از رقابت برای ریاست مجلس، قطعا رقابتهایی برای تعیین اعضای هیات رئیسه و روسای کمیسیونها نیز بین دو فراکسیون شکل خواهد گرفت.
وی با تاکید بر اینکه مذاکرهای برای شکلگیری کمیته مشترک اصولگرایان و اصلاحطلبان انجام نشده است، گفت: جمعبندی دوستان فراکسیون فراگیر و همه سلایق اصولگرایی و مستقلان این است که فراکسیون فراگیر در مجلس دهم تشکیل شود.
فولادگر در خصوص اظهارات اخیر محمدرضا تابش عضو فراکسیون امید مبنی بر تشکیل کمیته مشترک میان فراکسیون فراگیر و امید برای مذاکره جهت تصمیمگیری پیرامون مناصب مهم مجلس گفت: تقاضای مذاکره شاید حاکی از بحثی باشد که برخی فعالان اصلاحطلب مطرح کرده بودند مبنی بر اینکه در مورد ریاست مجلس باید توافق و تفاهمی میان اصولگرایان و اصلاحطلبان انجام شود. در آن زمان آقای تابش این توافق را نفی کردند و تاکید کردند اگر اصلاح طلبان نامزدی برای ریاست مجلس نداشته باشند، به نوعی اعلام میکنند که پیام تغییر جامعه را دریافت نکردهاند.
نماینده مردم اصفهان تصریح کرد: فراکسیون فراگیر بر این باور است که پیام واحدی از کل کشور دریافت نشده است و اصلاحطلبان، اصولگرایان و مستقلان در مناطق مختلف کشور آرای خوبی را کسب کردهاند.
فولادگر تاکید کرد: فراکسیون فراگیر میتواند در مورد ریاست مجلس و هیات رئیسه مجلس نامزد معرفی کند.
كوهكن:پيشنهاد تشكيل كميته مشترك، روياي فراكسيون اميد/عده اي خاص در حال پخت و پز براي مجلس دهم
محسن کوهکن منتخب مردم لنجان هم به مهر گفت: از پیشنهاد تابش اطلاعی ندارم، این اظهارات میتواند پیشنهاد و یا رؤیا باشد.
عضو كميته ۷ نفره تصریح کرد: اگر یک کمیته مشترک در مورد روسای کمیسیونها تصمیمگیری کند، توهین به اعضای کمیسیونهاست؛ زیرا روسای کمیسیونها را باید اعضای کمیسیونها انتخاب کنند. اینکه از الان بنشینیم و در خصوص روسای کمیسیونها توافق کنیم، اشتباه است.
کوهکن ادامه داد: اعضای هیات رئیسه مجلس را هم نمایندگان در صحن علنی مجلس انتخاب میکنند، اینگونه صحبتها رنگ و لعاب سیاسی دارد و بیاحترامی به حق و حقوق نمایندگان است.
وی تاکید کرد: این حق منتخبان جدید است که در مورد ریاست مجلس، اعضای هیات رئیسه و روسای کمیسیونها تصمیم بگیرند.
منتخب مردم لنجان اظهار داشت: این صحبتها بازتاب بیرونی بدی دارد و به نظر میرسد عده خاصی تلاش دارند تا برای مجلس پخت و پز کنند.
وی افزود: همه نمایندگان یکسان هستند و هیچ یک بر دیگری برتری ندارند که بخواهند در مورد روسای کمیسیونها تصمیمگیری کنند.
نقوي حسيني: درخواست مذاكره، نشان دهنده پذيرش اكثريت بودن فراكسيون فراگير در مجلس دهم است
سیدحسین نقوی حسینی نیز درباره پیشنهاد تابش، گفت: این اظهارنظرها نشاندهنده این است که فراکسیون امید پذیرفته که فراکسیون فراگیر اصولگرایان اکثریت مجلس را در اختیار دارد.
وی ادامه داد: قبلا اینها اینگونه اظهارنظر نمیکردند و میگفتند رئیس مجلس حتما آقای عارف است و حتی صحبت از ۱۵۰ تا ۱۶۰ عضو میکردند.
عضو کمیته هفت نفره اظهار داشت: اظهارنظرهای اخیر نشان میدهد فراکسیون امید به این نتیجه رسیده که فراکسیون فراگیر، فراکسیون اکثریت مجلس است و چون فراکسیون اکثریت رئیس و نواب رئیس را تعیین میکند، قصد تفاهم با آنرا دارند.
نقوی حسینی گفت: آقای لاریجانی تاکید داشتند که حتما فراکسیون فراگیر تشکیل خواهد شد و اصولگرایان و مستقلان در این فراکسیون حضور خواهند یافت.
وی با تاکید بر اینکه تاکنون مذاکرهای برای تشکیل کمیته مشترک میان اصلاحطلبان و اصولگرایان انجام نشده است، گفت: در فراکسیون تاکید داشتیم و حتی آقای لاریجانی هم تاکید کردند که فراکسیون فراگیر باید تصمیمگیر باشد.
نماینده مردم ورامین ادامه داد: فراکسیون فراگیر باید برای همه جایگاههای هیات رئیسه مجلس نامزد مستقل در فراکسیون معرفی کرده و کسانی که در فراکسیون رای بیاورند، از طرف ما برای انتخابات هیات رئیسه مجلس نامزد میشوند.