به گزارش «نماینده» حسین ذوالفقاری، معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور بعد از ظهر امروز در نشست خبری با رسانهها در محل ستاد انتخابات کشور، با تشریح آخرین وضعیت امنیتی در مرحله دوم انتخابات مجلس دهم اظهار داشت: مرحله دوم انتخابات در ۲۱ استان در حال انجام است.
وی افزود: بر اساس پیشبینیهای قبلی ۳ منطقه را در وضعیت امنیتی برآورد کرده بودیم که شامل استان های خوزستان، چهارمحال و بختیاری و فارس بوده است.
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور ادامه داد: تا این لحظه در تمام حوزههای انتخابیه امنیت کامل برقرار است و هیچ مورد سوء امنیتی در کشور نداشتهایم و پیشبینیها از طرف نیروی انتظامی صورت گرفته است؛ در مناطق قرمز هم نیروهای کمکی از استانهای همجوار اعزام شدهاند و آمادگی کنترل وضعیت خاص را دارند.
ذوالفقاری تصریح کرد: تنها در شهرستان ممسنی در استان فارس یک مسئله غیرامنیتی اتفاق افتاد که در جریان واکنشهای طرفداران نامزدها، به صورت بیهدف تیراندازی شده و ۴ نفر مجروح شدند.
وی اضافه کرد: در حال حاضر امنیت بهطور کامل در این حوزه برقرار شده و ضاربین نیز شناسایی شدهاند و نیروهای امنیتی در صدد دستگیری آنها هستند.
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور همچنین در پاسخ به سوالی درباره بروز ناامنی در حوزه انتخابیه پارسآباد اردبیل و میاندوآب در آذربایجان غربی، اظهار داشت: در این مناطق تنشی که در حد مشکل امنیتی باشد، نداشتهایم و ممکن است مشاجراتی بین طرفداران نامزدها روی داده باشد.
ذوالفقاری همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره بروز ناامنی از سوی گروهکها در جریان برگزاری انتخابات نیز گفت: مورد خاصی از فعالیت این گروهکها نداشتهایم و تنها قبل از انتخابات در شهرستان خاش، یک درگیری اتفاق افتاد که ۳ نفر از ماموران گشت تکاوری نیروی انتظامی شهید شدند و یک نفر مجروح شد؛ در این رابطه با پیگیری نیروهای اطلاعات این تیم شرارت که عمدتا گروهکی هم نبودند، شناسایی شدند و ۳ نفر از آنها در جریان درگیری با ما موران پلیس به هلاکت رسیدند و تمام تجهیزات و سلاحهای آنها نیز ضبط شد.
وی اضافه کرد: این اقدام شرارتآمیز از سوی کسانی بود که از حوزه مواد مخدر فعالیت میکردند.
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره توئیت شب گذشته رئیس جمهور مبنی بر اینکه بررسی صلاحیت منتخبان مردم تنها در قالب بررسی اعتبارنامه و در مجلس باید انجام بگیرد، نه از سوی نهاد دیگری، اظهار داشت: این مسئله در حوزه مسئولیت من قرار ندارد.
طرح امنیت اخلاقی به طور «محسوس» اجرا میشود
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور در ادامه و در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره موضع وی نسبت به طرح امنیت اخلاقی ناجا و حضور نیروهای گشت نامحسوس در این رابطه، اظهار داشت: در این رابطه طرح امنیت اجتماعی و اخلاقی نیروی انتظامی را دریافت و بررسی کردیم.
ذوالفقاری ادامه داد: در این طرح موضوعات مختلفی قرار است مورد توجه باشد که شامل برخورد با اراذل و اوباش، توزیعکنندگان مواد مخدر و کسانی که ناامنی ایجاد میکنند، میشود و بخشی هم مربوط به حوزه امنیت اخلاقی و حجاب است.
وی تصریح کرد: با نظر وزیر کشور، به نیروی انتظامی اعلام شد که طرح امنیت اجتماعی جداگانه باشد و ساز و کار خودش را دنبال کند و اگر دستگاههایی قرار است به ناجا کمک کنند، این دستگاهها باید مشخص شوند و وظایف آنها تعریف شود.
معاون وزیر کشور تاکید کرد: طرح امنیت اخلاقی نیز جداگانه و با ساز و کار مخصوص به خود دنبال میشود و طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، ۲۳ نهاد در این حوزه وظیفه دارند.
ذوالفقاری خاطرنشان کرد: شاید تلفیق دو طرح امنیت اخلاقی و امنیت اجتماعی قدری نگرانکننده شده است که در رابطه با موضوع غیرمحسوس بودن امنیت اخلاقی نیز اطلاعرسانی خوبی نشد و دغدغه و نگرانی ایجاد کرد، اما بعد از صحبت با ناجا اعلام شد که چیز جدیدی قرار نیست اجرا شود و در حوزه امنیت اخلاقی همان روش محسوس دنبال میشود و روش غیرمحسوس نیز تنها مربوط به حوزه امنیت اجتماعی است.
وی ادامه داد: بخشی از طرح نیروی انتظامی باید در شورای اجتماعی کشور و بخش دیگری از آن نیز باید در شورای امنیت کشور بررسی شده و شفاف به مردم اعلام شود تا نگرانی برای آنها ایجاد نشود.