به گزارش «نماینده»، جنبش حماس با صدور بیانیه ای به مناسبت چهلمین سالگشت "روز زمین" بار دیگر بر موضع اصولی خود مبنی بر عدم چشم پوشی از یک وجب خاک فلسطین تاکید کرد.
در این بیانیه آمده است که ملت فلسطین به تمامی حقوق حقه خویش پایبند خواهد ماند و طرح های دشمن صهیونیستی در زمینه تغییر واقعیت ها و محو آثار و نشانه ها و مقدسات اسلامی محکوم به شکست است.
در این بیانیه همچنین آمده است که ملت فلسطین در اندیشه پی ریزی راهبردی جامع برای احیای وحدت ملی و مقابله با اشغالگران صهیونیست و تجاوزاتشان است.
این جنبش بار دیگر تاکید کرد که حق بازگشت آوارگان فلسطین به سرزمینشان یک حق مقدس است که هیچ کس حق چشم پوشی از آن را ندارد.
به نقل از مرکز اطلاع رسانی فلسطین، حماس از کشورها و ملت های عربی و اسلامی خواست تا به وظایف و مسئولیت های خود در زمینه تدوین طرح هایی کارآمد برای پاسداری از سرزمین و ملت و مقدسات فلسطین در برابر خطرات و جنایات و تجاوزات اشغالگران صهیونیست عمل کنند.
حماس ضمن نثار سلام و درود به تمامی فلسطینیان ساکن سرزمین های اشغالی ۱۹۴۸ به خاطر حضور پرشور در برنامه های سالگشت روز زمین، تاکید کرد: ملت فلسطین که به منظور دفاع از سرزمین و مقدسات خود قیام کرد و دستاوردها و پیروزی های عظیمی را رقم زد، امروز نسبت به احقاق حقوق حقه خویش و پاسداری از اصول و آرمان هایش مصرتر است، این ملت به یاری حق تعالی قادر به بیرون راندن اشغالگران صهیونیست از سرزمین فلسطین و تحقق پیروزی های عظیم است.
۳۰ مارس مصادف با چهلمین سالروز «روز زمین» است و مردم فلسطین در چنین روزی در سال ۱۹۷۶ با برپایی اولین اعتصاب سراسری خود از سال ۱۹۴۸، در اعتراض به تصمیم رژیم صهیونیستی به مصادره بخش های گسترده ای از زمین های کشاورزی منطقه البطوف در روستاهای سخنین، عرابه و دیرحنا که بعدها به روستاهای مثلث معروف شدند، این روز را «روز زمین» نامیدند.
رژیم صهیونیستی در اولین روزهای اشغال این مناطق، اقدام به مصادره اراضی فلسطینی نشین کرد. در سرزمینهای اشغالی این روز 'روز نکبت' نامیده می شود.
در سال ۱۹۴۸ اشغالگران بیش از ۹۵ درصد از اراضی فلسطینیان را مصادره کرد.
بر اساس آخرین برآوردها، تنها سه درصد از اراضی اشغال شده در سال ۱۹۴۸ در مالکیت فلسطینیان باقی مانده است.
روز زمین آغاز مبارزه فلسطینیان با رژیم صهیونیستی است که پس از روز نکبت (اشغال فلسطین توسط رژیم صهیونیستی) آغاز و تاکنون در سخت ترین شرایط ادامه داشته است.
در سال ۱۹۷۵ کمیته دفاع از زمین با حضور شخصیت های فلسطینی تشکیل شد و تصمیم به اعتصاب سراسری در این روز را گرفت.
نظامیان رژیم صهیونیستی در روز ۳۰ ماه مارس سال ۱۹۷۶ تظاهرات فلسطینی ها را در مناطق الجلیل و المثلث که در اعتراض به سیاست مصادره اراضی عربی برگزار شده بود، سرکوب کردند. در این حادثه ۶ فلسطینی ساکن مناطق مذکور از جمله روستای عرابه از توابع شهر الطیبه به شهادت رسیدند.
اکنون یک میلیون و ۲۵۰ هزار فلسطینی در اراضی اشغالی ۱۹۴۸ در حالی زندگی می کنند که انواع تبعیض در همه امور زندگی علیه آنان اعمال می شود.
روستای مجد الکروم در الجلیل یکی از روستاهای فلسطینی نشین است که ۵۳ درصد خاک آن برای احداث یک شهرک یهودی نشین مصادره شد و از ۲۰ سال پیش تا کنون رژیم صهیونیستی هیچ مجوزی برای توسعه این روستا صادر نکرده است. به همین دلیل بسیاری از ساکنان روستا به دلیل افزایش جمعیت و گسترش خانواده های خود، منازلی را بدون مجوز احداث کرده اند.
هم اکنون ۴۰۰ واحد مسکونی این روستا با خطر تخریب مواجه هستند. از این گذشته رژیم صهیونیستی نه تنها اجازه احداث هیچ مجتمع مسکونی عربی را از زمان اشغال فلسطین در سال ۱۹۴۸ تاکنون نداده، بلکه بیش از ۱۵ قانون برای مصادره اراضی عربی تصویب کرده است.
رژیم صهیونیستی فقط سه درصد سرزمین های اشغالی ۱۹۴۸ را برای فلسطینی های ساکن این سرزمین ها باقی گذاشته و بیش از ۴۰ هزار واحد مسکونی فلسطینی ها در الجلیل، مثلث و نقب با خطر تخریب مواجه است.