به گزارش «نماینده» پراکندگی تاسیسات اتمی اسرائیل در محدوه کوچک جغرافیایی و نزدیکی آن به مناطق مسکونی حمله به این تاسیسات را به خطری جدی تبدیل می کند که اسرائیل قادر به کنترل و مهار نتایج حاصل از آن نخواهد بود.
بر باد رفتن رویای اتمی بنگوریون
«دیوید بن گوریون» وقتی اولین بخش پژوهش های علمی را در سال ۱۹۴۷ با شیوه های سراسر فریبکارانه راه انداخت، نمی دانست که روزی امکان دارد موشک های مقاومت آرزوها و زیاده خواهی های اتمی او را به باد می دهد.
در آن زمان اعلامیه مشهور او مبنی بر اینکه بمب اتمی کلید راهبردی برای بقای دولت مورد ادعایی اوست، به آرزویی تبدیل شد که حزب الله اکنون آن را به باد می دهد بلکه از این هم فراتر چه بسا این زاردخانه به عامل زوال رژیم اسرائیل تبدیل شود.
این موضوعی است که سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله لبنان به آن اشاره کرده و گفت، تمام تاسیسات اتمی اسرائیل در تیررس موشک های حزب الله قرار می گیرد در نتیجه باید پرسید اگر مقاومت نیروگاههای اتمی دشمن را هدف بمباران قرار دهد؟ چه اتفاقی می افتد؟
تاسیسات اتمی اسرائیل از شمال تا جنوب فلسطین اشغالی
به گزارش پایگاه خبری- تحلیلی العهد لبنان، بر کسی پوشیده نیست که اسرائیل تکنولوژی اتمی مهمی در اختیار دارد که از تاسیسات و نیروگاههای اتمی آن از شمال تا جنوب فلسطین اشغالی امتداد می یابد.
به گفته «امین حطیط» کارشناس نظامی، مراکز هسته ای صهیونیستی به سه گروه تقسیم می شوند و منطقه واقع در شمال خط عکا- نابلس مهم ترین منطقه راهبردی است زیرا مراکز ذخیره کلاهک های اتمی و موشک ها در آنجا قرار دارد.
اینجا باید در نظر داشت درست است که اسرائیل برای حمایت از مراکز ذخیره نیروگاههای اتمی، اقدامات محتاطانه زیادی اتخاذ کرده است که به گفته حطیط شامل ذخیره سازی در داخل کوهها و مراکز حفاظت شده است اما امکان بمباران این مراکز در صورتی که شناسایی شوند، وجود دارد و چه بسا در تیررس حملات موشکی قرار بگیرند.
ناتوانی اسرائیل از مهار آثار زیست محیطی ناشی از حمله به تاسیسات اتمی
در صورتی که مقاومت انبار موشکها و کلاهک های اتمی را هدف قرار دهد، اسرائیل نمی تواند نتایج زیست محیطی بسیار ویرانگر آن را مهار کند.
به گفته حطیط انتشار ماده اتمی هیدروژنی نتایجی دارد که عاقبت خوشی به دنبال نخواهد داشت و قدرت آن معادل نصف بمب اتمی است.
خطر تاسیسات اتمی در نزدیکی مناطق مسکونی
نقطه ضعف مهمی که حطیط در این خصوص به آن اشاره دارد مربوط به مساحت اندکی است که این مراکز در آن واقع شده و به همین دلیل به مراکز مسکونی نزدیک است در نتیجه احتمال گسترده تر شدن دایره تخریب را افزایش می دهد.
وی توضیح داد: در صورت حمله نظامی مقاومت به تاسیسات هسته ای اسرائیل، این رژیم به اندازه ای در معرض نابودی و تخریب قرار می گیرد که قابل تصور نیست.
به گفته وی دو دلیل موجب بروز این وضعیت خواهد شد، اول به دلیل پراکندگی مراکز اتمی در مساحتی اندک و دوم ناتوانی اسرائیل برای مقابله با موشک هایی که آن را هدف حمله قرار می دهند زیرا گنبد فولادی آن شکست خورده است.
حطیط گفت: موضوعی که اسرائیل بیش از هرچیزی از آن بیم دارد، تاثیرات اتمی بر مناطق مسکونی است به گونه ای که زندگی در آنجا را ناممکن می سازد در نتیجه باید پرسید آیا چنانچه تاسیسات اتمی اسرائیل در دام موشک های مقاومت گرفتار شود، آیا اسرائیل همچنان قادر به حفظ موجودیت خود خواهد بود؟