شناسهٔ خبر: 123150 - سرویس سیاست
منبع: تسنیم

باقری لنکرانی: با گفتاردرمانی نمی‌توان سفره‌های مردم را بزرگ کرد

باقری لنکرانی/2 وزیر اسبق بهداشت گفت: ثروت آفرینی نباید در گروهی که دسترسی به منابع قدرت، ثروت، جایگاه‌های سیاسی و جایگاه‌های اثرگذار دارند انحصار پیدا کند که به همین خاطر یک جنبه مغفول شعار همدلی و همزبانی همین مردمی شدن اقتصاد است.

 

به گزارش «نماینده» ، کامران باقری لنکرانی وزیر اسبق بهداشت و درمان پزشکی در خصوص دلیل نام‌گذاری سال 94 به عنوان سال همدلی و همزمانی در شرایطی که در سال‌های پیش از آن مسائل اقتصادی موضوع اصلی شعار سال بود اظهار داشت: بالاخره کشور در یک فضای اقتصادی می‌تواند شکوفا شود و آن فضا همان فضای همدلی و همزبانی است که رهبر انقلای فرمودند.

لنکرانی افزود: متاسفانه یک تلقی غلطی در مورد رونق اقتصادی در میان برخی از تئوری‌پردازانی که متأسفانه صدایشان در دولت بلند شنیده می‌شود وجود دارد که قائل به این هستند که ما برای رونق اقتصادی باید از سرمایه گذاری خارجی الزاماً استفاده کنیم و نگاهشان به رونق اقتصادی نیز عمدتاً مبتنی بر صنایع بزرگ و بنگاه‌های بزرگ است.

وزیر اسبق بهداشت اظهار داشت: من مطلع هستم که وزارت تعاون، ‌کار و اموراجتماعی بحث بنگاه‌های خرد و متوسطی که در دولت‌های نهم و دهم هم مبنای کارآفرینی بود را مجدداً مطرح کرده است اما روندی که در برنامه‌های اعلامی و اعمالی اقتصادی دولت ملاحظه می‌شود توجه عمده به بحث سرمایه‌گذاری خارجی و همینطور بنگاه‌های بزرگ هست.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: این روند هم با اقتصاد دانش بنیان و هم با موضوع ثروت‌آفرینی برای آحاد مردم کشورمان فاصله دارد که برهمین اساس شاخص تلخی که احتیاج به تحلیل عمیقی نیز ندارد نشان می‌دهد ضریب جینی در 3 سال گذشته علیرغم روند کاهنده‌ای که تا سال 91 دنبال می‌کرد یک روند رو به افزایش را آغاز کرده که نشان دهنده افزایش شکاف طبقاتی است.

لنکرانی با بیان اینکه ثروت آفرینی برای اینکه بتواند ما را به اهداف انقلاب اسلامی برساند باید همگانی باشد گفت: این موضوع نباید در گروهی که دسترسی به منابع قدرت، ثروت، جایگاه‌های سیاسی و جایگاه‌های اثرگذار دارند انحصار پیدا کند و به همین خاطر یک جنبه مغفول شعار همدلی و همزبانی هم مردمی شدن اقتصاد است.

وی افزود: هرچند که این شعار از جنبه سیاسی مورد توجه قرار گرفته و تعامل و همراهی دولت و ملت در زمینه‌های سیاسی در سال گذشته بروز و جلوه داشته اما جنبه اقتصادی‌ آن هم باید مدنظر قرار داده شود.

وزیر اسبق بهداشت و درمان پزشکی در ادامه درخصوص پیش‌بینی وی برای شعار سال آینده اظهار داشت: آن چیزی که به عنوان نیاز فوری کشور حداقل تا یک دهه آینده جلوه و بروز دارد آسیب پذیری اقتصادی کشورمان است و ما باید به این موضوع توجه جدی کنیم تا این آسیب‌پذیری را از بین ببریم و در از بین بردن این آسیب‌پذیری باید توجه داشته باشیم که ثروت‌ آفرینی درون‌زا را در کشور دنبال کنیم.

وی با بیان اینکه که درون‌زایی اقتصادی با برون‌گرایی قابل جمع است گفت: منتهی درون‌زایی این است که ما به ظرفیت‌های داخلی خودمان تکیه کنیم و برون‌گرایی به معنای این است که آماده باشیم تا در بازار رقابتی جهان حضور پیدا کنیم.

لنکرانی خاطر نشان کرد: فرصت هر دولتی یک فرصت محدودی است و کل عمر دولت‌ها حدود 1460روز است که الآن نسبت به دولت فعلی نزدیک به دو سوم آن گذشته و دیگر توقع بر این است که در جهت اجرایی شدن این رونق اقتصادی شاهد نتایج ملموسی باشیم.

وی با بیان اینکه ما نمی‌توانیم صرفاً با گفتار درمانی سفره‌های مردم را بزرگ کنیم یا در آنها امید و نشاط به وجود بیاوریم خاطر نشان کرد: الآن احتیاج به این است که نتایج ملموس و قابل درک برای همه به ویژه اقشار ضعیف و ناتوان اقتصادی جامعه باشد.

وزیر اسبق بهداشت و درمان پزشکی در پایان اظهار داشت: ما در زمینه اقتصادی احتیاج به یک عزم ملی و یک همراهی قوی و همانطوری که رهبر معظم انقلاب فرمودند نیاز به یک ستاد اقتصادی قوی با یک فرماندهی قوی و اثرگذار داریم تا همه قوا دست به دست هم بدهند و بتوانند بحران اقتصادی کشور را برطرف کنند.