به گزارش «نماینده» تعداد دانشجویانی که در سال ۲۰۰۰ میلادی در موسسات آموزش عالی کشورهای مختلف ثبت نام کرده بودند، ۹۷ میلیون نفر بود که این تعداد در سال ۲۰۱۵ میلادی به ۲۶۳ میلیون افزایش یافته است.
بررسی آمارها نشان می دهد تعداد دانشجویانی که در دنیا می خواهند خارج از کشور خود به ادامه تحصیل بپردازند از یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در سال ۹۰ میلادی به ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در سال ۲۰۱۱ رسید.
این آمار نشان دهنده ظرفیت آموزش عالی برای تبدیل به یک بازار جهانی و تشویق سرمایه گذاری در این حوزه است.
به عنوان مثال درآمد یکی از دانشگاه های استرالیا در سال ۲۰۱۳ از جذب دانشجویان خارجی ۵۹۷۶ میلیون دلار بوده است و یا برخی از دانشگاه های معتبر خارجی، ۷۰ درصد اعتبارات پژوهشی را از مجاری غیردولتی تامین می کنند.
بر اساس آمار معاونت آموزشی وزارت بهداشت تعداد دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در رشته های علوم پزشکی در ۱۵ کشور دنیا از سال ۹۰ تاکنون، کشور فیلیپین اولین مقصد ایرانی ها است.
در حال حاضر یک هزار و ۶۲۶ دانشجوی ایرانی در فیلیپین، یک هزار و ۴۱۷ نفر در هندوستان و ۸۳۷ نفر در مجارستان در رشته های علوم پزشکی تحصیل می کنند.
کشورهای ترکیه، ایتالیا، آلمان، بلاروس، آمریکا، انگلستان، مالزی، اوکراین، آذربایجان، قبرس و کانادا به ترتیب مقصدهای بعدی دانشجویان ایرانی برای رشته های علوم پزشکی هستند.
البته این آمار از سال ۹۰ تاکنون را مورد بررسی قرار داده و تعداد دانشجویان بر اساس افرادی که به صورت رسمی و با دریافت ارز دانشجویی خارج شده اند مورد بررسی هستند. ممکن است افرادی که به صورت شخصی برای ادامه تحصیل از کشور خارج شده اند و در این آمار قید نشده باشد.
در حال حاضر تعداد دانشجویان خارجی شاغل به تحصیل در کشور در رشته های پزشکی یک هزار و ۷۳ نفر است که از این تعداد بیشترین تعداد متعلق به دانشجویان افغان با ۴۹۱ نفر است. همچنین پس از آن دانشجویان عراقی با ۱۹۴ نفر و دانشجویان سوریه ای با ۱۶۰ نفر، دانشجویان لبنانی با ۱۰۴ نفر بیشترین دانشجویان شاغل به تحصیل در ایران هستند.
در مجموع از ۳۶ کشور دنیا در رشته های پزشکی دانشجو در ایران حضور دارد که کشورهای پاکستان، یمن، تاجیکستان، فلسطین، نیجریه، هند، اتیوپی و بحرین به ترتیب از ۴۹ تا ۱۳ دانشجو در ایران دارند.
کشورهای سودان و غنا با ۵ دانشجو، کشورهای بنگلادش مصر با ۴ دانشجو، سوئد با ۳ دانشجو، کشورهای آمریکا، انگلستان، اردن، تایلند، عربستان هر کدام با دو دانشجو در ردیف این کشورها قرار دارند.
سایر کشورها از میان ۳۶ کشور دارنده دانشجو در ایران، هر کدام یک دانشجو در ایران دارند.