به گزارش «نماینده»، بیژن نوباوه داوطلب دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در نخستین نشست خبری از سلسله نشستهای تبلیغات انتخاباتی، گفت: روزهای نزدیک به انتخابات بیش از چند میلیون کلمه درباره انتخابات ما در رسانههای شنیداری، دیداری و سایتها به کار میرود.
وی افزود: چندین خبرگزاری با کارشناسان دستپرورده دشمن، سازماندهی شده تا با استفاده از نفوذ شبکههای ماهوارهای بتواند فضای انتخابات کشور را به نفع دشمن تغییر دهد.
نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: به نظر میرسد دشمن به تغییراتی در نوع حاکمیت و یا تسلط بر برخی گروهها در داخل کشور دل خوش کرده و در این شرایط جریان اصولگرایی که اعتقاد دارد حتی یک وجب از خاک کشور نباید به دشمن داده شود، اختلافها را کنار گذاشته و با وحدت به لیست مشترکی برای حضور در انتخابات آتی مجلس رسیده است.
نوباوه با بیان اینکه افراد شاخص بسیاری در جریان اصولگرایی وجود دارد، گفت: اعتقاد اعضای ائتلاف و اصولگرایان این نیست که بهتر از کسانی که در لیست ۳۰ نفره قرار گرفتهاند، وجود ندارد اما با توافقات انجام شده، این ائتلاف شکل گرفت که امیدواریم حداقل نبود وحدت، خطری را متوجه اصولگرایان نکند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به ظرفیت ائتلاف اصولگرایان که در آن افراد شاخص فرهنگی، سیاسی، وزرای سابق و کارشناسان حضور دارند، مردم نگاه تخصصی به این لیست خواهند داشت و البته تلاش ما هم این خواهد بود که ائتلاف اصولگرایان در خدمت مردم باشد.
رانتهای بدنه دولت در عقد قراردادهای خارجی
در ادامه بیژن نوباوه نماینده مردم تهران در این خصوص گفت: نگاه دولت در زمینه اقتصادی، برونگرا و متکی بر سرمایه خارجی است.
وی ادامه داد: در سفر فرانسه هیچ قراردادی امضا نشد و تنها چند تفاهمنامه به امضا رسید.
نوباوه تاکید کرد: غرب هیچگاه حاضر به سرمایهگذاری در ایران نیست و تا زمانی که نگاه درونگرا بر اقتصاد حاکم نشود، مشکلات ما حل نخواهد شد.
نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به رانتهای کلان بدنه دولت در عقد قراردادهای خارجی، گفت: باید قراردادهای خارجی دولت شفاف شود.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به مظلومیت بودجههای فرهنگی در مجلس و دولت، گفت: در کمیسیون تلفیق ضعیفترین مباحث مربوط به بودجههای فرهنگی است.
وی ادامه داد: میانگین بودجههای فرهنگی در دنیا هفت درصد است که در آمریکا به ۱۷ درصد میرسد اما در کشور ما در بهترین شرایط، بودجههای فرهنگی پنج درصد بودجه کل کشور را تشکیل میداد که در دولت یازدهم به سه درصد رسید.
نوباوه، ایجاد پیوست فرهنگی و طرحها و لوایح دولت را از اقدامات مهم مجلس نهم خواند و گفت: طرح امر به معروف و نهی از منکر، طرح تعالی خانواده، طرح اداره صدا و سیما و طرح جامع صدا و سیما از طرحهای مهمی بود که مجلس نهم در حوزه فرهنگ به تصویب رساند.
نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به پارادوکسها در رفتار و عمل دولت، گفت: این پارادوکسها باعث سردرگمی مردم میشود.
وی با انتقاد از وضعیت افسارگسیخته حجاب در جامعه گفت: ۲۶ نهاد دولتی و غیردولتی در این زمینه مسئول هستند. باید تغییرات فکری در جامعه در این خصوص ایجاد شود که مسئولان توجهی به آن ندارند.
بیژه نوباوه در خصوص عملکرد دولت در حوزه فرهنگ گفت: در مجلس نهم طرح جامع رسانه ها مطرح بود و با توجه به شرایط فعلی که در رسانه های مجازی شخصیت افراد تا چه حدی می تواند مورد تهاجم قرار گیرد، اهمیت این مسئله مشخص می شود.
وی تصریح کرد: در این دولت، به ما قول داده شد که ظرف ۲ ماه لایحه طرح جامع به مجلس ارائه شود و امروز نزدیک به ۲.۵ سال گذشته اما طرح ارائه نشده است.
نوباوه ادامه داد: البته ما خودمان اقدام به تنظیم طرحی جدا کردیم و این طرح توسط آقای رسایی به مجلس ارائه شد. به دلیل پرکار بودن این طرح، صلاح دانستیم که دوباره آن را با بدنه کارشناسی دولت مطرح کنیم اما دولت رغبتی برای آن نداشت و در انتها گفتند که همان قانون مطبوعات در فضای مجازی هم باشد که قطعاً پاسخگو نیست.
وی با بیان اینکه مشکل اساسی ما یک نگاه فرهنگی زیرساختی است، گفت: متاسفانه فرهنگ در کشور ما یک وسیله و هدف سیاسی است. وقتی صحبت از آزادی فرهنگی می شود، گفته می شود که می خواهیم تک خوانی زن ها در جامعه زیاد شود. به مثبت یا منفی بودن این قضیه کاری ندارم اما می خواهم بدانم چه تاثیری در انتقال فرهنگ جامعه دارد؟
نوباوه افزود: عده ای فکر می کنند برای اینکه رای عده ای دیگر را داشته باشند باید خود را محبوب جلوه دهند؛ به امری که اصلاً تاثیر فرهنگی ندارد می پردازند، وقتی ما بخواهیم در آموزش و پرورش نکته ای را اصلاح کنیم، نیاز به این داریم که کتابها را اصلاح کنیم.
نوباوه با تاکید بر اینکه اگر چنین طرحی آمده بود و مطرح شده بود، می گفتیم دولت یک طرح دارد، ادامه داد: متاسفانه حتی یک طرح که زیرساختی باشد و الگوی مصرف را اصلاح بکند هرگز از سوی دولت مطرح نشده است. در بسیاری از مواقع تعارض بین حرفهایی وجود داشت که زده می شد.
وی با طرح این سوال که آیا اصلاح الگوی فرهنگی به معنای این است که ما یک بخشی از جامعه را از بخش دیگر جدا کنیم، تصریح کرد: وقتی صحبت از حجاب می شود، همه می گویند که حجاب خوب است. اما آیا حجاب جز از طریق رسانه ها و سبک زندگی منتقل می شود؟ برای اصلاح حجاب چه می توان کرد؟
نوباوه تصریح کرد: رسانه ملی به عنوان مهمترین دستگاه فرهنگی کشور است. در ۲.۵ سال گذشته شما نگاه کنید که هر سال دولت بودجه آن را کم کرده است. دولت عنوانی مثل خوداتکایی را مطرح کرده که باید از طریق تبلیغات صورت بگیرد.
وی با بیان اینکه در سالهای گذشته کل درآمد صدا و سیما از تبلیغات معادل یک هشتم بودجه آن بوده است، گفت: امروز بیش از نیمی از بودجه صدا و سیما باید از طریق تبلیغات تامین شود. دولت، صدا و سیما را موظف کرده ۱۵۰۰ میلیارد تومان از طریق تبلیغات، درآمد داشته باشد.
نوباوه تاکید کرد: آیا این تبلیغات، اصلاح فرهنگ خواهد کرد؟ تبلیغات معلوم است که افزایش مصرف را تبلیغ خواهد کرد.
نوباوه خاطرنشان کرد: جز مقام معظم رهبری که بحث الگوی ایرانی-اسلامی سبک زندگی را مطرح کرده اند، ندیده ام الگوی دیگری در کشور مطرح شده باشد. حتی در داخل مجلس، فرهنگی ها مظلوم هستند.
وی افزود: در مجلس طرحی برای ادارات دولت آوردیم که کالاهای مصرفی تنها از داخل خریداری شود و اعتبار آن نیز مشخص شد که هم دولت با آن مخالفت کرد و هم مجلس. دولتی که به دنبال رونق اقتصادی است امروز با صنایع دستی که می تواند هزاران نفر را پوشش دهد، مخالفت می کند.
نوباوه خاطرنشان کرد: شعارهایی که در رابطه با فرهنگ داده می شود، صرفاً سیاسی است و ارتباطی با فرهنگ و زیرساخت فرهنگی ندارد. متاسفیم که با این مسئله در مجلس مواجه هستیم.
**تقویت تولید ملی راه حل تورم ورکود
همچنین حجتالله عبدالملکی، نامزد لیست ائتلاف اصولگرایان با بیان اینکه این دوره از انتخابات بسیار اهمیت دارد و از همه ادوار گذشته مهمتر است، اظهار کرد: ما امروز در شرف تاسیس تمدن نوین اسلامی هستیم و الگوی انقلاب اسلامی میتواند جوامع بشری را به خوبی اداره کند.
وی افزود: تحولات منطقه نشان دهنده این است که این الگو در حال پیشرفت است و ما در شرایطی به مسئله توافق هسته ای رسیدیم که در سال های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۴ همه پذیرفتند که غرب با تحریم نتوانست اقتصاد ما را فلج کند.
عبدالملکی تاکید کرد: غرب پس از آنکه به این نتیجه رسید پای میز مذاکره حاضر شد بنابراین ما می توانیم قدرت اقتصادی خود را مانند قدرت سیاسی برای دنیا ثابت کنیم.
کاندیدای انتخابات مجلس دهم با بیان اینکه مجلس دهم می تواند یک موتور محرکه قوی برای چهار سال آینده کشور باشد، گفت: امروز عده ای تلاش می کنند که وکیلالدوله ها را وارد مجلس کنند. اگر این افراد وارد مجلس شوند، بسیار خطرناک است.
وی تصریح کرد: باید مجلس دهم پیگیر مطالبات مردمی باشد که این موضوع با وجود تحرکات عده ای مبنی بر ورود وکیل الدولهها اهمیت بیشتری پیدا می کند، بنابراین باید پای صندوق های رأی حاضر شد و انتخاب اصلح را انجام داد تا نمایندگانی وارد مجلس شوند که خود را سپر مشکلات مردم کنند.
عبدالملکی افزود: نمایندگان مردم باید مطالبات ملت را با جدیت پیگیری کنند و قدرت انقلاب اسلامی را در پیشبرد اهدافش درک کرده باشند، بنابراین حضور پای صندوق های رای از این جنبه بسیار حائز اهمیت است.
حجتالله عبدالملکی ادامه داد: مشکل اول توده مردم، بحث بیکاری و تورم است.
وی با انتقاد از عدم برنامهریزی سالهای اخیر برای حل مشکلات اقتصادی، گفت: ریشه همه مشکلات، تولید ملی است. باید تولید ملی را تقویت کنیم تا مشکل بیکاری و تورم حل شود.
نامزد انتخابات مجلس با اشاره به شعارهای دولت یازدهم برای حل مشکلات اقتصادی، گفت: دولت یازدهم شعارهای زیادی برای حل مشکلات اقتصادی، تورم و تولید داشت، اما این شعار تا امروز اجرایی نشده است.
عبدالملکی با بیان اینکه اولویت دولت یازدهم، برقراری رابطه با کشورهای غربی و سیاست خارجی بوده است، گفت: کشورهای غربی از شرکای اقتصادی مهم ایران نیستند؛ بنابراین برقراری رابطه با این کشورها، مشکلات اقتصادی ما را حل نمیکند.
برجام ۱ شکست خورد، برجام ۳ برای برنامه جامع اقتصاد مقاومتی شکل بگیرد
وی ادامه داد: زمانی که برجام به نتیجه رسید، آقای روحانی دیرهنگام اعلام کرد که ۶۰ درصد مشکلات کشور به تحریمها برنمیگردد.
عبدالملکی تصریح کرد: طرح برجام ۲ از سوی رئیس جمهور برای حل مشکلات اقتصادی به این معناست که برجام ۱ در حوزه حل مشکلات اقتصادی شکست خورده است.
وی ادامه داد: با برجام ۱، واردات کالاها افزایش یافت و حدود ۲.۵ سال طول کشید که دولتمردان ما به این نتیجه برسند که تنها ۴۰ درصد مشکلات ما مربوط به تحریمهاست.
این نامزد انتخابات مجلس خاطرنشان کرد: پیش از این دولتمردان ما کیفیت آموزش و پرورش، محیط زیست، آب آشامیدنی و ازدواج را به تحریمها ربط میدادند اما امروز متوجه شدند که این موضوع به تحریمها ربط ندارد که دیرهنگام است.
عبدالملکی با طرح پیشنهاد شکلگیری برجام ۳ (برنامه جامع اقتصاد مقاومتی) گفت: باید برنامه جامع اقتصاد مقاومتی شکل گیرد و در مجلس دهم به دنبال اجرای عملی اقتصاد مقاومتی خواهیم بود.
وی با بیان اینکه دولت در اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی از شعار فراتر نرفته است، گفت: هیچ مدل برنامهریزی در هدفگذاریهای دولت در این خصوص وجود ندارد.
این نامزد انتخابات مجلس افزود: دولت معتقد بود با حل مشکل سیاست خارجی، تمام مشکلات اقتصادی کشور به طور اتوماتیک خلق خواهد شد اما اینگونه نبود و رئیسجمهور ناچار به اعتراف شد.
عبدالملکی در پاسخ به سؤالی در خصوص نسبت رکود و تورم و عملکرد دولت در این حوزه، اظهار کرد: اصولاً دوگانه رکود و تورم به صورت یک امر معنادار وجود ندارد و حدود ۳۰ یا ۴۰ سال پیش این نظریه مطرح شد اما امروز در علم اقتصاد در مورد آن بحث نمیشود.
وی افزود: آقای فیلیپس حدود ۳۰ سال پیش در آمریکا گفت که هر چند درصد تورم میتواند یک مقدار از بیکاری را کم کند و در واقع رکود را کاهش دهد. در واقع نظریه فیلیپس اینگونه طرح شد که یک ارتباطی بین رکود و تورم وجود دارد، اما کمتر از چند سال بعد این نظریه باطل شد و امروز در علم اقتصاد دنیا چنین بحثی مطرح نیست.
کاندیدای انتخابات مجلس دهم گفت: کسانی که امروز بحث دوگانه رکود و تورم را مطرح میکنند، علمشان برای ۳۰ سال قبل است زیرا در علم جدید اقتصاد تاکید میشود که در شرایط رکود، تورم تشدید میشود و در شرایط تورم هم رکود افزایش مییابد.
وی ادامه داد: اصولاً سیاستی که هم تورم را کنترل میکند و قیمتها را ثابت نگه میدارد و هم رکود را برطرف میسازد و نرخ اشتغال را بالا میبرد، واحد است و یک برنامه محسوب میشود و آن تقویت تولید ملی است.
عبدالملکی با اشاره به مسئله تولید ملی گفت: عموم کشورهایی که تورم یک رقمی دارند و تاکنون موفق بودند و نرخ بیکاری آنها هم کاملاً معقول است، در مسیر پیشرفت هستند و در اشتغال کامل به سر میبرند، سیاست تقویت تولید ملی را دنبال میکنند.
کاندیدای انتخابات مجلس دهم تصریح کرد: آنچه که امروز در برنامههای دولت مغفول است و به آن توجه نمیشود، تقویت تولید ملی است. وقتی تولید ملی را تقویت میکنید، اشتغال افزایش مییابد و افزایش تولید باعث خروج از رکود خواهد شد. از طرف دیگر با افزایش تولید و فراوانی کالا، قیمتها نیز تثبیت میشود زیرا یکی از عوامل تورم این است که تقاضا بیشتر از تولید است.
وی با بیان اینکه یا باید رکود را بپذیریم یا تورم را، سخن غلطی است گفت: تورم کنترل شده به عنوان موفقیت دولت یازدهم محسوب نمیشود، چرا که این مسئله عکسالعمل طبیعی اقتصاد بوده است.
عبدالملکی گفت: افزایش قیمتها مثل فنر است و این فنر را تا یک حدی میتوانید بکشید و از آن به بعد توان کشندگی آن کاهش پیدا میکند.
کاندیدای انتخابات مجلس دهم تصریح کرد: ما در سالهای ۹۰، ۹۱ و ۹۲ فنر قیمتها را کشیدیم. بخشی از این مسئله مربوط به تحریمها و بخشی از آن، عدم مدیریت صحیح اقتصاد بود. زمانی دولت یازدهم این فنر قیمتها را تحویل گرفت که تا حد زیادی کشیده شده بود و بیشتر از آن افزایش پیدا نمیکرد. بنابراین قیمتها بیشتر از این نمیتوانست بالا برود.
وی ادامه داد: آنچه که باعث شد نرخ تورم بیشتر از این نشود، این بود که قدرت خرید مردم محدود بود و توان مردم بیشتر از آن را جواب نمیداد. درواقع عموم مردم پساندازی نداشتند که بتوانند تقاضای بالایی را وارد بازار کنند و باعث افزایش قیمتها شوند؛ یعنی تولیدکننده مایل به افزایش قیمت است اما مصرفکننده قادر به پرداخت قیمتهای بالاتر نیست.
عبدالملکی گفت: در چنین شرایطی فنر قیمتها آنقدر کشیده شده است که بیشتر از آن قابل کشش نیست. در این شرایط دولت نمیتوانست تورم بیشتری را به اقتصاد وارد کند، چرا که اقتصاد توان تورم بالاتری را نداشت.
کاندیدای انتخابات مجلس دهم خاطرنشان کرد: سیاست باید سیاست تقویت تولید باشد. این سیاست هم مشکل تورم و هم مشکل رکود را حل میکند. در این سیاست تولید باید محور قرار بگیرد و همه عوامل باید به نحوی چیده شود که به این عامل محوری کمک کند؛ یعنی در این شرایط شما تولید را محور قرار میدهید و به عنوان مثال نظام بانکی را متناسب با تولید تقویت میکنید.
عبدالملکی با بیان اینکه اقتصاد و فرهنگ کاملاً با یکدیگر در ارتباط هستند، گفت: عملکرد فرهنگی دولت در ۲.۵ سال گذشته ضعیف بوده و این مسئله اثر منفی خود را بر اقتصاد گذاشته است.
وی افزود: بخشی از این فرهنگ، سبک زندگی مسئولین است. متاسفانه مسئولینی که افتخارشان مصرف کالاهای خارجی است، بیشترین لطمه را به فرهنگ تولید در کشور میزنند و این اتفاق امروز رخ داده است یعنی مدیران ارشد دولتی افتخار میکنند که کت و شلوارهای چند میلیونی خارجی میپوشند و خودروهای ساخت خارج را سوار میشوند.
کاندیدای انتخابات مجلس دهم گفت: این اقدام فرهنگی میتواند یک اثر فرهنگی را در جامعه منتشر کند و سبک زندگی مردم را تغییر دهد. همچنین در این شرایط تولیدکننده داخلی متعاقب چنین فرهنگی در جامعه دلسرد میشود.
وی با اشاره به ضرورت تعامل بین قوا گفت: بدون تعامل قوا کاری انجام نمیشود، اگر مجلس بخواهد لجبازی کند و یا دولت در قبال مجلس از خود لجبازی نشان دهد، آسیبهای بسیاری برای کشور بوجود خواهد آمد.
عبدالملکی با بیان اینکه همدلی مهم است و این همدلی بین قوا از اهمیت بیشتری برخوردار بوده و اساسی به شمار میرود، افزود: اگر در نقدها رعایت احترام و اخلاق شود و نیز التزام به قانون مبنا قرار گیرد، تعامل بین قوا شکل خواهد گرفت، اگر مجلس بنای خود را بر تعامل نگذارد، کشور لطمه خواهد دید.
این کاندیدای دهمین دوره انتخابات مجلس گفت: مجلس باید نظارت داشته باشد و در عین حال بین اعضای کمیسیونهای تخصصی و دولتی آن تعامل سازنده شکل گیرد، اعضای کمیسیونهای تخصصی با افراد همرده خود در دولت تعامل داشته باشند که در این صورت عنصر اساسی تعامل سازنده بین قوای مجریه و مقننه بوجود خواهد آمد.