شناسهٔ خبر: 121233 - سرویس سیاست
منبع: فارس

آیت الله جنتی: اصحاب فتنه هوس کرد‌ه‌اند به مجلس بیایند

احمد جنتی دبیر شورای نگهبان اظهار داشت: فتنه بلایی بر سر مردم آورد و ۸ ماه کشور را به آشوب کشید این اصحاب فتنه هوس کرده‌اند که به مجلس بیایند و به این در و آن در می‌زنند که تأیید صلاحیت شوند.

به گزارش «نماینده»، آیت‌الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان در بیست و سومین گردهمایی ائمه جمعه سراسر کشور ضمن ابراز تأسف شدید از شهادت شیخ نمر در عربستان سعودی اظهار داشت:  جلادان روزگار این ظلم‌ها را روا می‌دارند و آنها آیت‌الله نمر را بعد از سال‌ها که زندانی بود شهید کردند و تعداد دیگری را نیز کشتند.

آیت‌الله جنتی تصریح کرد:‌ این اتفاق مصیبت و فاجعه‌ای برای جهان اسلام، شیعیان و مردم ایران بود که امیدوارم خداوند انتقام خون‌هایی که این ظالمان ریختند بگیرد و امیدواریم این اتفاق تیرخلاصی برای انقراض این حکومت جبار وهابی و تکفیری سعودی باشد و حکومتی که لیاقت پذیرایی از مهیمان خداوند را داشته باشد سرکار بیاید.

دبیر شورای نگهبان با اشاره به موضوع امر به معروف و نهی از منکر خطاب به ائمه جمعه گفت: شما مسئولیت قانونی و شرعی دارید و باید بدانید که این قانون سابقه دردناکی داشته است و سال‌ها به ما می‌گفتند که این ستاد قانونی نیست و ما نمی‌توانیم از آن حمایت کنیم.

وی افزود: ما در زمان دولت قبل طرحی را به آقای رئیس جمهور دادیم که این را به عنوان لایحه به مجلس بدهد اما آن را در میز خود گذاشت و رفت و ما هرچه گفتیم اثر نکرد. لذا گفتند که باید به صورت طرح به مجلس داده شود، این دولت هم موافق نبود اما دوستان کمیسیون فرهنگی وقت گذاشتند و قانون به این شکل تصویب شد.

آیت‌الله جنتی تصریح کرد: بعد از تصویب این طرح مشکلی ایجاد شد که رئیس جمهور آماده نبود آن را بپذیرد لذا به رهبری نامه نوشت که اجازه دهید ما به این قانون عمل نکنیم، رهبری نیز آن را به شورای حل و اختلاف ارجاع دادند که در نهایت تأیید شد اما دولت حاضر نشد آن را ابلاغ کند و مجلس آن را ابلاغ کرد.

دبیر شورای نگهبان با بیان اینکه مسئول ستادهایی که در استان‌ها تشکیل می‌شود، ائمه جمعه هستند، یادآور شد: ائمه جمعه در همه استان‌ها باید اعضای ستاد را دعوت و برنامه‌ریزی کنند و برای اجرای این قانون وظیفه شرعی و قانونی دارند.

وی تصریح کرد: باید اهمیت این فریضه بر زمین مانده را بدانیم چرا که یکی از راههای مقابله با جنگ نرم همین اجرای قانون امر به معروف و نهی از منکر است.

آیت‌الله جنتی در ادامه سخنان خود به مسئله انتخابات پرداخت و اظهار داشت: انتخابات مسئله بسیار مهمی است و انتخابات امسال نسبت به سال‌های گذشته تفاوت دارد. چرا که شکست‌ خوردگان میدان سیاست کمر بسته‌اند که دوباره در آن کرسی‌هایی که نتوانسته بودند بنشینند، بیایند و مجلس و خبرگان را قبضه کنند و برای دولت هم تصمیم بگیرند و اگر توانستند آن را نیز قبضه کنند.

عضو مجلس خبرگان رهبری با تأکید براینکه اهمیت مجلس خبرگان از مجلس بسیار بیشتر است به جایگاه مجلس خبرگان در انتخاب رهبر اشاره کرد و گفت:‌ رهبری نظام ستون فقرات نظام است که اگر تقویت شود دشمن را عقب می‌زند و کشور سرپا می‌ایستد و کارها روال صحیح پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: مبادا آن روزی که مشکلی ایجاد شود و این رهبری قدرتمند در سال‌های آینده وجود نداشته باشد، همه چیز به هم می‌ریزد؛ بنابراین برخی می‌خواهند یک اکثریت یا حداقل یک اقلیت قدرتمند سروزبان‌دار درست کنند تا آنجا را هم به هم بریزند و مانع‌تراشی کنند.

آیت‌الله جنتی برهمین اساس افزود: اگر خدای ناکرده آمدند می‌خواهند بحث شورای رهبری را که بسیار زشت، بد و خلاف قانون اساسی است را مطرح کنند، تعجب می‌کنم که برخی این حرف‌‌ها را می‌زنند با اینکه قانون را می‌دانند موضوع شورای رهبری را مطرح می‌کنند در حالی که قانون به صراحت می‌گوید باید یک نفر باشد و اگر بنا باشد که چند نفر باشند بین آنها اختلاف می‌شود و وای به حال مردمی که رهبری‌شان نتواند کار کند و قدرت نداشته باشد.

عضو مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد: اگر این نظام مقابل دشمن قدرتمند ایستاده و سرپا شده به خاطر این بوده که امام یک نفر و حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای نیز یک نفر بوده‌اند. حتی اگر ۲ نفر هم باشند این قانون شکسته می‌شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر قوای سه‌گانه با هدایت‌های رهبر انقلاب مشکلات خود را حل می‌کنند، یادآور شد: همین دولت وقتی کارش بر زمین می‌ماند به رهبری متوسل می‌شود از این‌رو شورای رهبری یک امر نشدنی بوده و علاوه بر اینکه قانونی نیست، کارایی و توان هم ندارد.

آیت‌الله جنتی با بیان اینکه این مسئله تازه نیست و سال‌ها است که برخی این موضوع را زمزمه می‌کنند، یادآور شد: مسئله دیگر تضعیف قدرت رهبری است چرا که از لحاظ قانونی مجلس خبرگان هم می‌تواند عزل کند و هم شرایط بگذارد که این قدرت مطلقه را بگیرد و حدود تعیین کند، برخی می‌گویند باید مدت رهبری را کم کنیم و حتی گفته شده اصلاً چه کسی می‌‌گوید که رهبری باید مادام‌العمر باشد بلکه باید مدت‌دار باشد، لذا شما ببینید که نقشه‌های شوم شیطانی در کار است.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به ثبت‌نام بیش از ۸۰۰ نفر در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: برخی افراد کت و شلواری و برخی زنان و برخی کسانی که سوءسابقه‌های عجیب و غریب دارند برای ثبت‌نام آمدند، نمی‌دانم چرا اینقدر کارها بی‌دروپیکر است در حالی که خبرگان شرط اجتهاد دارد برخی داوطلبان نوشته‌اند که ما حوزوی نیستیم.

وی افزود: برخی می‌خواهند افراد خود را نفوذ دهند و این کار را از طریق غفلت شورای نگهبان بکنند در حالی که ما کار خود را می‌کنیم و کوتاهی هم نخواهیم داشت اما بالاخره مشکلاتی هست، برخی افراد هستند که دلیلی برای ردشان نداریم قانون هم دست ما را بسته اما اگر نفوذی باشند ما چکار می‌توانیم بکنیم؟ نفوذی‌ها که شناخته شده نیستند.

آیت‌الله جنتی با اشاره به بحث استعلام‌ها از ۴ مرجع خاطرنشان کرد: ۶۳ نفر از داوطلبان خبرگان قمارباز، شراب‌خوار یا دارای مشکلات اخلاقی هستند، ببینید کار به کجا می‌رسد؛ از سوی دیگر در مجلس بی‌سابقه‌ترین ثبت‌نام‌ها در تاریخ جمهوری اسلامی اتفاق می‌افتد آیا این قضیه طبیعی است، آیا این ۱۲ هزار نفر با علاقه آمده‌اند و عاشق کرسی مجلس هستند؟

دبیر شورای نگهبان تصریح کرد: کسی از هر حرف‌های من سوءاستفاده نکند اما در بین کسانی که برای خبرگان آمده و معمم هم هستند همه جور آمدند، واقعا کارها بی‌دروپیکر است و برخی نمی‌خواهند فرهنگ اسلامی حاکم باشد.

وی با تأکید براینکه خیلی از کسانی که دست‌اندرکار هستند با فرهنگ اسلامی میانه‌ای ندارند، افزود: خیلی از آنها معتقدند ما باید با آمریکا کنار بیاییم و حاضر نیستند دشمنی آمریکا را بپذیرند در حالی که رهبری مکرر می‌گویند آمریکا دشمن ما است. بنابراین تنها مقامی که ایستاده و نگذاشته این کار بشود مقام معظم رهبری است.

آیت‌الله جنتی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مسئله فتنه اظهار داشت: فتنه بلایی بر سر مردم آورد و ۸ ماه کشور را به آشوب کشید این اصحاب فتنه هوس کرده‌اند که به مجلس بیایند و به این در و آن در می‌زنند که تأیید صلاحیت شوند.

دبیر شورای نگهبان خاطرنشان کرد: آنها در زمان فتنه شعار مرگ بر اصل ولایت فقیه  و جانم فدای ایران می‌دادند، اینها می‌خواهند سر کار بیایند؛ مسئله فتنه یک مسئله براندازی بود.

وی افزود: از نظر اینها انتخاباتی بی‌تقلب است که همه آنها به مجلس بروند و در غیر این صورت انتخابات تقلبی است، هر چه به آنها گفته می‌شود دلیلی بیاورید باز هم بدون هم منطق ادعای تقلب می‌کنند.

آیت‌الله جنتی با بیان اینکه عده‌ای از اصحاب فتنه در برخی پست‌های دولتی جذب شده‌اند، گفت: آنها عده‌ زیادی را می‌خواهند در مجلس نفوذ دهند، شما ائمه جمعه زبان مردم، اسلام، انقلاب و یاور رهبری هستید باید بدانید چه کسانی امام را قبول دارند و دلسوز مستضعفین هستند و چه کسانی طرفدار آمریکا و فتنه‌اند. لذا باید اینها را هم به مردم بفهمانید چرا که آنها نیز طرفدار این حقایق هستند هرچند که گاهی موردی اشتباه می‌کنند.

دبیر شورای نگهبان تأکید کرد: روحیه این مردمی که شهید داده و طرفدار امام رهبری و ولایت فقیه هستند این حقایق را می‌پذیرند و قبول دارند، من هم به شما توصیه می‌کنم که آثار امام را بخوانید چرا که آثار ایشان با رحلت امام، رحلت نکرده است و به درد امروز ما می‌خورد.

وی درباره بحث امتحان از کاندیداها خاطرنشان کرد: کسانی که می‌خواهند به خبرگان بیایند باید مجتهد باشند و کسانی را که نمی‌دانیم مجتهد هستند یا خیر باید امتحان بدهند.

آیت‌الله جنتی با اشاره به تحقیقات محلی درباره صلاحیت‌ها گفت: علاوه بر ۴ مرجع استعلامی، تحقیقات محلی نیز برای ما معتبر است. البته مطالبی که مستند بوده و شایعه هم نباشد را می‌توانند از طریق دفاتر به ما منتقل کنند.

دبیر شورای نگهبان با اشاره به حجم رسیدگی به تأیید صلاحیت‌‌ها یادآور شد: باید حدود ۹ هزار پرونده را ظرف چند روز ببینند و ما باید صلاحیت‌ها را احراز کنیم، اگر احراز نکردیم به عنوان عدم احراز نمی‌توان قبول کرد و اگر شورای نگهبان کسی را تأیید کند معنایش این است که ۱۲ نفر شهادت می‌دهند که این فرد به اسلام و قانون اساسی التزام عملی دارد و ولایت فقیه را نیز هم قبول دارد. بنابراین یک متدین باید این تعهد را داشته باشد و زمانی که نتوان صلاحیت را احراز کرد می‌گوییم که عدم احراز بوده است.

وی با بیان اینکه یکی از مشکلاتی که ما با هیأت‌های اجرایی داریم این است که زود تأیید صلاحیت‌ها را از سر خود باز می‌کنند، افزود: اگر فرد سابقه ندارد یعنی نمی‌شناسید و آدم شناخته شده‌ای نیست.

آیت‌الله جنتی با تأکید براینکه وزیر کشور با ما همراهی دارد، خاطرنشان کرد: البته برخی هیأت‌های اجرایی با ما همراهی نمی‌کنند و همه چیز را گردن شورای نگهبان می‌اندازند.