به گزارش «نماینده»، براساس این گزارش، تونسی ها رتبه اول و یمنی ها رتبه دهم را در این گروهک تروریستی دارند.
این پایگاه خبری به نقل از نشریه مطالعات راهبردی آمریکایی 'سوفان گروپ' نوشت: گروهک تروریستی داعش صدها نیروی خود را از کشورهای عربی جذب کرده و تعداد نیروهای این گروه از سال 2014 به بعد تقریبا به دو برابر افزایش یافته است.
این گزارش تعداد کل نیروهای تروریستی داعش را که در سوریه و عراق می جنگند ، بین 27 تا 31 هزار نفر اعلام کرد که از 86 کشور جهان گرد هم آمده اند.
براساس این گزارش، از تونس شش هزار نفر، عربستان دو هزار و 500 نفر، اردن بیش از دو هزار نفر، مغرب یک هزار و200 نفر، لبنان حدود 900 نفر، لیبی حدود 600 نفر، مصر حدود 400 نفر، الجزایر 200 نفر، سرزمین های اشغالی 120 نفر، یمن 110 نفر، کویت 70 نفر، بحرین 12 نفر و ازامارات 15 نفر در این گروه حضور دارند.
این نشریه آمریکایی افزود: از کشورهای اروپایی حدود پنج هزار نفر شامل یک هزار و 600 فرانسوی و چهار هزار و700 نفر از جمهوری های شوروی سابق در گروه داعش فعالیت دارند.
این نشریه هشدار داد که حدود 20 تا 30 درصد از تروریست های داعشی به کشورهای اصلی خود بازگشته اند و همین امر خطر تکرار حملات تروریستی همانند حملات پاریس را افزایش می دهد.
این آمار در حالی اعلام می شود که محمد بن سلمان، وزیر دفاع و جانشین ولیعهد عربستان هفته گذشته در یک نشست خبری در ریاض از تشکیل «ائتلافی برای مبارزه با تروریسم»، خبر داد.
به ادعای محمد بن سلمان، قرار است جمعا 34 کشور در این ائتلاف نظامی مشارکت داشته باشند و 10 کشور خارج از ائتلاف نیز از آن حمایت می کنند. بسیاری از کشورهای اسلامی مهم مانند ایران، عمان، عراق، سوریه و الجزایر به دلیل اینکه این اقدام عربستان را نمایشی و غیر جدی می دانند و برعکس اعتقاد دارند عربستان از تروریست ها حمایت می کند ،وارد این ائتلاف نشده اند.
بسیاری از کارشناسان ، تفکر وهابیت که نظام حاکم بر عربستان به شدت در پی ترویج آن است را خاستگاه فکری داعش می دانند .
نتایج نظرسنجی های انجام شده در عربستان نشان می دهد که حدود 90درصد جوانان این کشور به دلیل سیستم آموزشی حاکم بر آن ، تفکرات داعشی دارند و با آن ابراز همراهی می کنند.