شناسهٔ خبر: 119945 - سرویس بین‌الملل
منبع: ایسنا

ظریف: پی‌ام‌دی به تاریخ پیوست

وزیر امور خارجه ایران از صدور قطعنامه جدید شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که با خاتمه دادن به بررسی موضوعات باقیمانده گذشته (موسوم به پی ام دی)، فصل نوینی را در رابطه با پرونده هسته ای ایران و همکاری های کشورمان با آژانس می گشاید، استقبال کرد.

به گزارش «نماینده»، محمدجواد ظریف، گفت: سرانجام شورای حکام پس از ۱۲ سال، با اذعان به تکمیل نقشه‌راه بین ایران و آژانس، بسته شدن پرونده موسوم به پی‌ام‌دی را با استفاده از عبارت صریح close consideration در بند ۹ قطعنامه خود اعلام کرد.

وزیر خارجه ایران افزود: این قطعنامه بسیار فراتر از بستن موضوع موسوم به پی‌ام‌دی رفته و رسماً ۱۲ قطعنامه پیشین شورای حکام در خصوص برنامه هسته‌ای ایران که حاوی اتهامات و محدودیت‌های جدی برای برنامه هسته‌ای کشور بود را لغو کرده است. هم‌چنین شورا دستورکار ناظر به اقدامات گذشته را رسماً خاتمه داده و دستور کار جدیدی تحت عنوان “اجرای برجام” که نگاه به آینده دارد، برای مدت مشخصی ایجاد کرده است.

او تاکید کرد: بر اساس این قطعنامه می‌توان به صراحت گفت موضوع جعلی ابعاد به اصطلاح نظامی برنامه هسته‌ای ایران، موسوم به پی‌ام‌دی، به تاریخ پیوسته است. اکنون بر اساس نص صریح گزارش اخیر آقای آمانو، با همه نقاط ضعف آن، انحراف نداشتن مواد هسته‌ای به سوی فعالیت‌های غیرصلح‌آمیز رسماً تأیید و در نتیجه نداشتن هرگونه تخلف ایران در هیچ بازه زمانی از معاهده اشاعه (ان. پی. تی) احراز شده و ماهیت منحصراً صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران یک بار دیگر به اثبات رسیده است. جمهوری اسلامی ایران با تاکید مجدد بر سیاست همیشگی خود در زمینه حرمت سلاح‌های کشتار جمعی و پایبندی به مفاد معاهده منع اشاعه (ان. پی. تی) برای اجرای کامل و با حسن نیت تعهدات خود در برجام، به شرط پایبندی کامل طرف‌های ۱+۵ به تعهدات متقابل خود، اعلام آمادگی می‌کند.

پیش‌نویس قطعنامه ۱+۵ برای بسته‌شدن موضوع پی‌ام‌دی روز سه‌شنبه ۲۴ آذر در جلسه فوق‌العاده شورای حکام با اجماع و به اتفاق آرا به تصویب رسید.

نشست ویژه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به منظور تصمیم‌گیری درباره پیش‌نویس قطعنامه‌ای که از سوی کشورهای ۱+۵ برای خاتمه دادن رسیدگی به موضوع مسایل گذشته و حال برنامه هسته‌ای ایران به این شورا ارایه شده است، صبح روز سه‌شنبه(به وقت وین) برگزار شد.

در این نشست علاوه بر نمایندگان ۳۵ عضو شورای حکام، رضا نجفی، نماینده‌ دائم ایران در آژانس به عنوان ناظر و نیز از سوی جنبش غیرمتعهد‌ها حضور داشت.