به گزارش «نماینده»، محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که در ساختمان کوثر نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، در واکنش به ادعای اخیر رئیسجمهور ترکیه مبنی بر هشدار به ایران گفت: آقای اردوغان و رئیسجمهوری کشورمان در مرداد ماه مکالمه تلفنی داشتند که درباره مسائل مختلف بحث و تبادل نظر کردند.
وی افزود: رئیسجمهوری ترکیه در این مکالمه تلفنی نسبت به مطلبی که درباره وی و خانواده ایشان در یکی از سایتهای ایرانی منتشر شده بود، گلایه کردد که در ادامه رئیسجمهور توضیح دادند این رسانهها برای هر کسی مینویسند حتی برای مقامات دولتی کشورمان، در ایران دموکراسی وجود دارد و باید ظرفیت داشته باشیم.
سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه رئیسجمهور قول بررسی این موضوع را دادند، افزود: مکالمه دو رئیسجمهور کاملا ضبط شده است و ادعای تهدید و هشدار به رئیسجمهور کذب محض است.
نوبخت خاطرنشان کرد: قبلا هم وزیر خارجهمان به مقامات بالاتر از آنها اعلام کرده بودند که هیچ وقت یک ایرانی را تهدید نکنید. حالا آنها که مقامهای بالاترشان هستند میدانند که از موضع تهدید نمیتوانند با ایران صحبت کنند.
نوبخت در توصیهای خطاب به اردوغان تصریح کرد: مشاوران آقای اردوغان در ارائه مشورتها باید بیشتر دقت کنند. به هر حال ترکیه در حال حاضر با عراق، سوریه و روسیه درگیر است و با این همه مشکلات دست و پنجه نرم میکند و الان با این موضعگیریها میخواهد ایران را هم به این مشکلات اضافه کند که فکر میکنم مشاوران رئیسجمهوری ترکیه باید در این زمینه دقت بیشتری به خرج بدهند. بلکه با این دست موضعگیریها فقط مشکل خودشان را بیشتر میکنند.
سخنگوی دولت در این نشست درباره عدم ارائه به موقع لایحه بودجه به مجلس اظهار داشت: از ۲۸ بند لایحه بودجه سال آینده ۱۷ بند آن را تصویب کردیم و احتمالا تا جلسه یکشنبه هفته آینده نیز سایر بندها نیز به تصویب میرسد.
وی افزود: تصمیم داشتیم در ۱۵ آذر ماه این لایحه بودجه را تقدیم مجلس کنیم و فرصتی داشته باشیم که بخشهای باقیمانده برنامه توسعه ششم را تهیه و بعد از چند هفته به مجلس ارائه کنیم اما عدهای زمزمه کردند که دولت مایل نیست مجلس فعلی برنامه ششم را رسیدگی کند که مجددا برای جلوگیری از به وجود آمدن این بحثها و اینکه برنامه توسعه ششم باید از اسناد بالادستی تبعیت کند، همه کارشناسان سازمان مدیریت را بسیج کردیم تا این کار زودتر انجام شود و هر دو لایحه در یک زمان تقدیم مجلس شوند.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: بنده از تاخیر ۴۸ ساعته دولت در تقدیم لایحه بودجه ۹۵ عذرخواهی میکنم و انشاءالله ظرف چند هفته آینده هر دو لایحه بودجه ۹۵ و برنامه ششم را به نمایندگان تقدیم میکنیم.
نوبخت در ادامه این نشست در پاسخ به این سؤال که ارزیابی شما از گزارش اخیر آقای آمانو چیست، گفت: ۲۴ آذر ماه قرار است تعیین شود که پرونده PMD بسته میشود یا خیر، زیرا اگر این پرونده بسته نشود بر اساس موضعی که رهبر انقلاب آن را مشخص کردند ما برجام را اجرا نمیکنیم.
وی ادامه داد: گزارش آقای آمانو مبنایی برای تصمیمگیری شورای حکام خواهد بود البته این گزارش نشان میدهد که فعالیتهای هستهای ایران کاملا صلحآمیز است اما اینکه در این گزارش اشارهای شده که ایران سالهای دور مطالعاتی درباره اقدامات غیرصلحآمیز انجام داده باید ببینیم این مطلب با اقدام عملی چه فاصلهای دارد و تاکید میکنم این مسئله در ارتباط با نتیجه صلحآمیز بودن فعالیتهای ما متفاوت است.
سخنگوی دولت تاکید کرد: ما امیدواریم پرونده PMD در شورای حکام بسته شود و کشورهای ۱+۵ هم موضع خود را پیرامون این بحث اعلام کردند.
وی بیان کرد: اگر پرونده PMD بسته شود سلسله اقدامات ما در چارچوب برجام انجام میشود که در راستای آن تحریمها نیز برداشته خواهد شد.
سخنگوی دولت در پاسخ به این سؤال که آیا حضور نیافتن رئیسجمهور در جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام به دلیل مخالفت با بررسی برنامه ششم در مجمع بوده است یا خیر، اظهار داشت: آقای روحانی در عرصه بحث پیرامون توسعه صاحبنظر بوده و در این خصوص نیز کتابی منتشر کرده است.
نوبخت گفت: رئیسجمهور برنامه خود را برای اجرای اسناد بالادستی در برنامه توسعه ششم مشخص کردند اما اینکه در سیاستهای کلی اهداف ریز بیان شود، درست نیست زیرا هر کدام از این مسائل یعنی سیاستهای کلی اهداف ریز و برنامهها معانی متفاوتی دارند و تاکید میکنیم که این برنامهها و اهداف بر اساس سیاستهای کلی ابلاغی مقام معظم رهبری تهیه شده است و انشاءالله آقای رئیسجمهور وقت مناسبی برای حضور در مجمع خواهد داشت.
وی درباره سه کارته شدن وزیر صنعت تصریح کرد: مجلس بر اساس وظایف خود سؤالاتی از وزرا مطرح میکند که اگر قانع نشود کارت زرد به وزیر داده میشود که در شرایط فعلی دو وزیر دولت سه کارته هستند، البته این مسئله به معنای استیضاح نیست.
سخنگوی دولت در پاسخ به این سؤال خبرنگار فارس که گنجاندن خرید کالاهای خارجی در طرح کارتهای اعتباری چه توجیهی دارد، گفت: در اینکه بانک مرکزی برای کارتهای اعتباری امکان خرید کالاهای داخلی و خارجی را گذاشته به این دلیل است که بر اساس توانایی پرداخت اقساط صاحبان کارت که تا چند برابر درآمد هر ماه خود را هزینه میکنند و اقساطش را پرداخت میکند خودشان تصمیم بگیرند چه کالایی خریداری کنند.
وی افزود: در این طرح دارندگان کارتهای اعتباری اقساطشان از حقوقشان کسر میشود که نمیتوانیم با آنها بگوییم فقط حق دارید جنس داخلی بخرید. این کارتها مانند حقوق افراد است که پیشاپیش به آنها داده شده است که ما مکانیزم سود ۱۲ درصد برای کالاهای داخلی و سود ۲۱ درصد برای کالاهای خارجی در نظر گرفتیم که این راهکار و مکانیزم برای هدایت صاحبان کارت در جهت خرید کالاهای داخلی است.
سخنگوی دولت تاکید کرد: این را هم باید در نظر بگیریم که بخشی از کالاهای بازار و مورد نیاز ما از خارج تامین میشود و ما در تمام مسائل خودکفا نیستیم.
وی درباره اقدامات دولت نسبت به جلوگیری از شیوع بیماری آنفولانزا در کشور بیان کرد: متاسفانه شیوع این بیماری خسارتهای جانی در پی داشت. البته وزارت بهداشت بسیج شده تا نسبت به مهار این بیماری اقدام کند. البته باید اقدامات بیشتری را در این راستا انجام دهیم.
سخنگوی دولت در پاسخ به این سؤال که چرا مردم هنوز نتیجه خروج از رکود را بر سفرههای خود نمیبینند، گفت: برای اینکه مردم نتایج خروج از رکود و رشد اقتصادی را بر سر سفرههای خود ببینند نیازمند رشدهای اقتصادی بالای ۸ درصد هستیم. هم اکنون هم رشد اقتصادی ما مثبت و قابل تأمل است.
وی درباره برگزاری انتخابات الکترونیکی در کشور تصریحکرد: در برگزاری انتخابات تماماً الکترونیکی امیدواریم اختلافات فنی مابین وزارت کشور و شورای نگهبان حل شود، البته دغدغههای حقوقی وزارت کشور را برطرف خواهد کرد.
نوبخت با بیان اینکه سفر رئیسجمهور به اروپا هنوز قطعی نشده گفت: در سفرهای هیأتهای خارجی به تهران مذاکرات خوبی صورت گرفته است. البته امضای همه قراردادها موکول به رفع تحریمهاست.
وی درباره لغو برخی سخنرانیها در روز دانشجو گفت: اینکه در روز دانشجو برای برخی افراد برای انجام سخنرانیشان مشکل ایجاد شد، متاسفیم. البته دولت علاقمند نیست که هیچ یک از جناحهای سیاسی اینقدر خودپسند باشند که جز با سلیقه خود حضور کسی دیگر را قبول نکنند و اجازه اظهار نظر ندهند.
سخنگوی دولت در پایان درباره فرصتهای پسابرجام که برای ایران به وجود خواهد آمد، اظهار داشت: اگر فضا و فرصتی که برای اقتصاد ایران بعد از برجام فراهم خواهد شد، به چند ده میلیاردی که ممکن است درآمد دولت باشد یا اینکه از محل اجرایی شدن برجام و رفع تحریمها بگوییم که میتوانیم نفت بیشتری بفروشیم و درآمد بیشتری کسب کنیم این نگاه محدودی است زیرا بعد از رفع تحریمها انواع سرمایهگذاریها در کشور صورت میگیرد و اشتغال در آنجاست و اینکه بگوییم قیمت نفت کاهش مییابد و برنامههای بعد از تحریم قابلیت اجرا ندارد نگاه واقعبینانهای نیست.