گروه سیاست- از حوالی روزهای منتهی به آغاز نمایشگاه مطبوعات بود که نوید کاغذی شدن «نماینده» میان رسانه ها دست به دست شد. در همین راستا «نماینده» در گام نخست با دو ویژه نامه به نمایشگاه آمد. ویژه نامه دوم «نماینده» همانطور که در خبرها آمده بود، میزبان نقطه نظرات و تحلیل های چهره های شاخص همه جریان ها شد. گپ و گفت هایی صریح، که نشریه ای خواندنی را رقم زد.
یکی از چهره هایی که «نماینده» در ویژه نامه دوم به سراغش رفت، صادق محصولی"وزیر اسبق کشور و از موسسین جبهه پایداری انقلاب اسلامی است.
صادق محصولی وزیر کشور دولت نهم و وزیر رفاه و تامین اجتماعی در دولت دهم بود البته در نیمه راه از وزارت رفاه خداحافظی و از دولت محمود احمدی نژاد خارج شد.
محصولی پس از تشکیل جبهه پایداری انقلاب اسلامی به این تشکل پیوست و در حال حاضر قائم مقام و مسئول کمیته سیاسی جبهه پایداری است.
او این روزها در نشست های سه جانبه اصولگرایان شرکت می کند و همراه با حزب موتلفه و جمعیت ایثارگران در حال طراحی سناریوی وحدت و همگرایی هستند، وحدتی که این چهره شاخص پایداری خیلی به آن امیدوار است.
برای گفتگو به دفتر او دعوت شدم محصولی هم ضمن استقبال از این گفتگو به تمامی سوالات پاسخ داد. سازوکار اصولگرایان در انتخابات مجلس دهم، آسیب شناسی نیروهای اصولگرا در این دوره از انتخابات، چرایی پیوستن جبهه پایداری به سامانه وحدت، انتخابات مجلس خبرگان و ... مهمترین محورهای این گفتگو است.
آنچه در ادامه می آید مشروح یکی از گفتگوهای تفصیلیِ پیش شماره دوم هفته نامه «نماینده» است.
نماینده: سه ضلع اصولگرا مدتی است نشست های خود را آغاز کرده اند، جبهه پایداری انقلاب اسلامی نیز در این نشست های سه جانبه حضور دارد. به عنوان اولین سوال، ارزیابی شما از طراحی سامانه انتخاباتی و وحدت و همگرایی اصولگرایان چیست؟
در رابطه با انتخابات و بحث وحدت اصولگرایان باید عرض کنم نزدیک به حدود یک سال پیش بود که جلساتی را شروع کردیم این جلسات اول به صورت دو جانبه و بعد هم به صورت سه جانبه شکل گرفت که جبهه پایداری انقلاب اسلامی، جمعیت ایثارگر ان انقلاب اسلامی و حزب موتلفه اسلامی جلساتی را با یکدیگر داشتند البته جلساتی که ما در رابطه به ائتلاف داشتیم منحصر به جلسات این سه تشکل با همدیگر نبود بلکه این سه تشکل مشترکاً و همچنین مجزا با افراد شاخص، فقها و علمایی که میتوانند درموضوع وحدت اصولگرایان موثر واقع شوند دیدار و جلسات مختلفی داشتند و حاصل آن هم به نظر میآید یک وفاقی مبنی بر ضرورت وحدت در بین جریان اصولگرا و حرکت به سمت وحدت یا ائتلاف باشد چرا که ضرورت این وحدت بیشتر از پیش حس میشود و این خود نکته قابلتوجهی است.
** امضاء اسناد مشترک بین اصولگرایان
نشستها علاوه بر اهداف، در جهت صمیمیت بیشتر و نزدیک شدن گروها به هم نیز خیلی موثر بود. البته شرایط فعلی این انتخابات با انتخاباتهای گذشته تا حدودی متفاوت است. در این انتخابات به نظر میرسد با توجه به جریانانهایی که در صحنه انتخابات حاضر هستند، ضرورت ائتلاف جریانهای اصولگرایی بیشتر از انتخابات گذشته احساس میشود از این رو تا به حال کارهای صورت گرفته نتایج خوبی داشته است. ما نسبت به یک سری سندهای مشترک تفاهم کردهایم و بعد از توافق و تصویب، آنها را امضا کردیم، این اسناد مبنای کارهای بعدی ما به حساب می آید و سندهای پایه ی خیلی خوبی است. در ابعاد مختلف حداقل ۷، ۸ بخش از جمله سند مربوط به معیارها و شاخص ها وچارچوبهای اصولگرایی و به عبارتی محورهایی است که ما با آن ها اصولگرایان را تعریف میکنیم ازجمله مفاهیم مورد توافق این است که "ما وحدت را در جهت حاکمیت ارزشها میخواهیم و وحدت یک وسیلهای برای رسیدن به حاکمیت هر چه بیشتر ارزشها و مخصوصاً حاکمیت اصولگرایی و ارزش گرایی در مجلس شورای اسلامی آینده است".
در بخشهای دیگری مثل آسیبشناسیگذشته و فرصتها و تهدیدهای پیش رو هم توافقاتی داشتهایم و اسناد مشترکی را امضا کرده ایم و در زمینه سازوکارهای رسیدن به وحدت و ائتلاف باز توافقهایی داشتهایم و اسنادی را امضا کردهایم
همچنین در بخشهای دیگری مثل آسیبشناسیگذشته و فرصتها و تهدیدهای پیش رو هم توافقاتی داشتهایم و اسناد مشترکی را امضا کرده ایم و در زمینه سازوکارهای رسیدن به وحدت و ائتلاف باز توافقهایی داشتهایم و اسنادی را امضا کردهایم به طور کلی این کار، کار بسیار مفیدی است که تا به حال جلو رفته، و البته کار ادامه دارد و طبیعی است که متناسب با اهمیت این موضوع، تلاش بیشتری را هم از طرف دوستان اصولگرا و اشخاص حقیقی و حقوقی اصولگرا که در این جهت موثر هستند میطلبد. از طرف دیگر آنهایی که دلشان نمیخواهند اصول و ارزشها حاکم شود، راهکارهای دیگری دنبال میکنند و اهداف دیگری را دنبال میکنند آن ها به شدت به دنبال این هستند که از هر طریق ممکن نگذارند این ائتلاف و وحدت شکل بگیرد این هم باز یک چالشی است که ما از وقتی وارد این موضوع شدیم (بحث مجلس دهم) با آن درگیر بودیم و روز به روز هم که جلو میرویم طبیعتاً این تلاشهای مخالفین اصولگرایی بیشتر میشود و این چیزی است که قابل پیشبینی هم بود.
نماینده: آیا این اسناد به تأیید سازمان روحانیت (جامعتین) رسیده است؟
توافقی که ما با دوستانمان داریم (بین سه تشکل) این است که ۳ فقیه بزرگوار در رأس کار باشند هم به عنوان فصلالخطاب و هم به عنوان داور، و در زمانهایی که احیاناً ممکن است اختلافی باشد نظر دهند البته درجلساتی با جبهه پیروان امام ورهبری داشتیم این دوستان وآقای باهنر هم موافقت خودشان را با در راس بودن و فصل الخطاب بودن سه فقیه یعنی حضرات آیات یزدی و موحدی و مصباح اعلام داشته اند. فقهای بزرگوار نیز نظرشان خطاب به ماها این بوده است "شماها کار را جلو ببرید و در جاهایی که باهم توافق دارید جلو بروید، آن جایی که احیاناً اختلاف و یا اشکالی داشتید جهت رفع آن به ما مراجعه کنید". لذا نظرات ۳ فقیه عالیقدر برای ما حکم فصلالخطاب را خواهد داشت و مطابق نظراتشان باید آن موارد را تنظیم کنیم بنابراین تا به حال مشکلی در این رابطه نداشتهایم که احیاناً آن اسناد مورد خدشه قرار گیرد یعنی مطالب هم مطالب خیلی روشنی است ولی احصاکردن و تنظیم آنها مخصوصاً با دقت لازم روی واژهها، از جمله کارهایی بود که زمان میطلبید و خوشبختانه این کارها صورت گرفت.
** برگزاری جلسات سه جانبه ادامه دارد
نماینده: آیا جلسات سه جانبه همچنان برگزار می شود؟ پیش از این خبری مبنی بر تعطیلی این جلسات مطرح شده بود و دبیرکل حزب موتلفه آن را تکذیب کرد، آیا جلسه جدیدی برگزار شده است؟
جلسات برگزار می شود، اما ضرورتی به اینکه همه جلسات رسانهای شود دیده نمیشود وگرنه جلسات ادامه دارد. همین چند روز گذشته ما سه تشکل با همدیگر جلسه داشتیم بین آقای حبیبی و آقای فدایی و بنده، و عنوان جلسه هم موضوع ائتلاف بود. جلسات برگزار می شود، هفته گذشته باز جلسه داشتیم باز همین سه نفری که برشمردم از سه جریان و تشکل اصولگرا حضور داشتند بنابراین مزید اطلاعتان باید عرض کنم هفته گذشته و هم این هفته این جلسات را داشتیم و ادامه هم دارد ولی بعضی وقتها ضرورت اینکه مواردی از جلسه اطلاعرسانی شود احساس میشود، بعضی وقتها ضرورتی احساس نمیشود اما به طور پیوسته جلسات تشکیل می شود و عموماً هم کارها رو به پیشرفت است.
نماینده: آقا محصولی، آقای باهنر"رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری" می گوید شورای هماهنگی اصولگرایان تشکیل می شود و ۳ تشکل اصولگرا هم بر تشکیل این شورا به اجماع رسیده اند، قرار است از این نشست و برخواست های شورای هماهنگی تشکیل شود؟
ناگفته نماند همان طور که عرض کردم ما جلسات مختلفی با آقایان داشتهایم، جلساتی سه جانبه یا انفرادی با حضرات فقها(حضرت آیتالله یزدی، حضرت آیتالله موحدی کرمانی، حضرت آیتالله مصباح یزدی) داشتیم. جلساتی هم با بعضی از شخصیت های حقیقی و حقوقی از جمله با آقای باهنر داشتیم. اینجا لازم است درباره آن چیزی که آقای باهنر مطرح کرده اند توضیحی دهم. در واقع این سه تشکل توافقشان این است " کار را منحصر در خود نمیبینند"، یعنی در واقع به عنوان اقدام اولیهای برای این که اگر مثلاً حتی مجموع آنها فرض کنید هشتاد درصد جریان اصولگرا شود (منظورم جبهه پیروان خط امام و رهبری، جبهه پایداری، ایثارگران، رهپویان و دیگر تشکلهایی که با آنها نزدیک هستند) که مجموع آنها بشود هفتاد الی هشتاد درصد جریان اصولگرایی، باز ما به دنبال بیست یا سی درصد دیگر هم هستیم تا هر چه بیشتر ائتلاف فراگیر باشد بنابراین منظورم این است "انشاالله سازوکار وقتی به نهایت رسید و توافق شد در واقع افرادی هم به این تشکل ها و طیفهای مختلف اصولگرایی اضافه می شوند. پس از اینکه آنها اضافه شدند این مرکزی که آنجا تصمیم نهایی را میخواهد بگیرد اسمش مثلا خواهد شد شورای هماهنگی یا جبهه متحد اصولگرایی یا شورای مرکزی اصولگرایان که یکی از اسامی پیشنهاد شده هم، شورای مرکزی اصولگرایان بوده و هنوز در رابطه با اسم آن تصمیمگیری نهایی نشده است و البته اسم آن هم خیلی مهم نیست و آن چیزی که مسلم است یک مرکزیتی تحت یکی از این عناوین یا مشابه آنها به وجود میآید و سعی خواهد شد از حداکثر ظرفیتهای اصولگرایی در آنجا استفاده شود پس این در رابطه با اسم که مطرح کردید، در رابطه با جزییات نیز که به چه شکل میخواهیم انجام دهیم پیشنهادات مختلفی است انشا الله وقتی که نهایی شد از طریق رسانه ها به اطلاع عموم خواهیم رساند.
نماینده: چه زمانی مشخص خواهد شد؟
خوشبختانه وقت هست بنابراین از این جهت خیلی نگران نیستیم حتی نسبت به دورههای پیش شاید جلوتر هستیم و عقب نیستیم
نماینده: اعضای جبهه پیروان همچون سخنگو مهر ماه را زمان تشکیل شورای هماهنگی اعلام کرده بودند
نه، مثلاً فرض کنید فردی یک تاریخی را مثل مهرماه بگوید بعد رسانههای مخالف بگویند مهر نشد پس آنها به توافق نرسیده اند. اوایل یک سری اختلاف سلیقههایی در بین همین ۳ تشکل هم بود خب با برگزارى جلسات متفاوت و متعدد خوشبختانه خیلی به هم نزدیک شدند و مراحلی را گذراندند که قبلاً در مورد آن بحث داشتند و بعدا به توافق رسیدند. بحثهای بعدی نیز همین طور است مستلزم این است که صحبت شود. چیزی که میتوانم بگویم این است" فضای صمیمی و مثبتی است" طبیعتاً آنهایی که دل سوز واقعی نظام و حاکمیت اصولگرایی هستند به جای اینکه بحث ائتلاف را در رسانه ها زیر سؤال ببرند و تخطئه کنند به دنبال همکاری بیشتر، ایثار و گذشت بیشتر برای تحقق ائتلاف هر چه فراگیرتر اصولگرایان هستند.
**ائتلاف اصولگرایان هرچه فراگیرتر باشد بهتر است
نماینده: یعنی معتقد هستید در سازوکار اصولگرایان باید نگاه فراگیر به تمامی چهره ها داشت، پیش از این آقای فدایی گفته بود راهبرد اصولگرایان ائتلاف حداکثری از جلیلی تا لاریجانی است
فارغ از اسامی مختلف، ما قطع یقین، هر حزب، تشکل و هر شخص حقیقی جریان اصولگرایی که اصول و ارزشها و ضرورت حاکمیت آن ها را قبول داشته باشد (آن معیارها وارزشهایی که توافق کردیم) و البته در عمل هم خلاف آن رفتار نکند مایل هستیم که در ائتلاف باشند بنابراین ائتلاف هر چه فراگیرتر، بهتر، البته باید توجه داشت که ارزشها را نباید فدای چیزی کرد یعنی اصل برای ما وحدت در جهت حاکمیت ارزشها و اصول است ما از اصولمان نمیگذریم که احیاناً در ظاهر یک وحدتی شکل داده باشیم به همین جهت این موضوع مهم است.
فارغ از اسامی مختلف، ما قطع یقین، هر حزب، تشکل و هر شخص حقیقی جریان اصولگرایی که اصول و ارزشها و ضرورت حاکمیت آن ها را قبول داشته باشد (آن معیارها وارزشهایی که توافق کردیم) و البته در عمل هم خلاف آن رفتار نکند مایل هستیم که در ائتلاف باشند بنابراین ائتلاف هر چه فراگیرتر، بهتر، البته باید توجه داشت که ارزشها را نباید فدای چیزی کرد.
هر کسی از دوستان، که البته در بین آنها افراد مختلفی هم ممکن است باشند که اینجا اسم برده نشود و لی هر کس از این برادران یا احزاب که قائل به این اصول و حاکمیت ارزشها باشند ماتمام تلاشمان را میکنیم تا با استفاده از ظرفیت آنها حداکثر فراگیری در مجموعه ائتلاف اصولگرایان شکل گیرد به همین جهت این موضوع با توضیحاتی که داده شد دنبال می شود.
نماینده: آقای محصولی شما در ابتدای گفتگو به تفاوت این دوره از انتخابات مجلس اشاره کردید، اگر بخواهیم مصداقی صحبت کنیم باید از تغییر رویکرد جبهه پایداری شروع کنیم، این جبهه در این دوره از انتخابات برخلاف دوره پیشین(مجلس نهم) تغییر رویکرد داد و به سمت وحدت، همگرایی و دست یابی به فهرست واحد حرکت کرد، علت این تغییر رویکرد چیست؟
مقدمتا عرض می کنم جبهه پایداری نه اعتقاداتش عوض شده و نه اصولش، بر مبنای همان اصولی که ما در انتخابات مجلس نهم با دوستان اصولگرا رقابت کردیم بر مبنای همان اصول الآن احساس میکنیم باید یک لیست بدهیم. اگر توضیح بیشتر لازم باشد برایتان بدهم این است که در انتخابات مجلس نهم اولین انتخابات بعد از فتنه ۸۸ بود و درآن انتخابات جریانی که حامی فتنه بود سعی شان براین بود از انتخابات کناره گیری کنند وبدون اعلام رسمی حضور فعال هم نداشته باشند و مردم را هم خیلی تشویق به انتخابات و حضور در صحنه نکنند تا این که تعداد افرادی که در انتخابات مجلس نهم شرکت میکنند کاهش پیدا کرده و به عنوان اولین آزمون انتخاباتی ملت و نظام بعد از انتخابات ۸۸ یا به عبارتی بعد از فتنه بگویند مردم به نظام اعتماد ندارند و در نتیجه تعداد کمی شرکت کردند لذا آنجا احساس ما این شد "اکنون که اصلاح طلبان حضور قوی ندارند ضرورت این است که خود اصولگرایان فضا را گرم کنند و فضای نشاط و حرارت لازم را در انتخابات بدمند.
اگر دقت کنیم حضرت آقا هم در سخنرانیشان برای مردم قم چند ماه قبل از انتخابات که خدمتشان رسیده بودند فرمودند: «انتخاباتی رقابتی» ، همین کد مقام معظم رهبری موجب شد که ما احساس کنیم مسیر درستی انتخاب کردیم البته این طور نبود که الزاماً از اول معتقد به انتخابات رقابتی باشیم ولی روز به روز که جلو رفتیم این احساس قویتر شد. شرط ما در آن آن زمان برای ائتلاف اینگونه بود" آنهایی که از شخصیتهای حقیقی و خواص در جریان اصولگرایی بودند و متأسفانه در جریان فتنه سال ۸۸ عملکرد مناسبی را که از خواص اصولگرایان انتظار میرفت انجام ندادند، یعنی بعضی سکوت، بعضی به قول حضرت آقا یکی به نعل ویکی به میخ زدند لذا ما نظرمان این بود که آنها نباید فعلا در مرکزیت تصمیمگیری اصولگرایان و مجلس شرکت کنند و آنها باید تا انتخابات بعدی عملکرد خودشان را نشان دهند که آیا مواضعشان را نسبت به زمان فتنه اصلاح کردند یا نه؟ همان طور که در قرآن، روایت و بطور کلی در اسلام میگوید «اگر کسی گناه یا خطایی کرد باید آن را جبران کند» باید می دیدیم آیا آن خواص مواضعشان را اصلاح و درست میکنند؟ که البته اگر اصلاح کردند در انتخابات بعدی باز جزو محوریت و مرکزیت قرار بگیرند. یک بحث اساسی که جبهه پایداری با دوستان دیگر داشت این بحث بود، لذا به دلیل حضور آنان در جبهه متحد اصولگرایان و اینکه شرط ما محقق نشد ائتلاف با مشکل مواجه شد ولی از آن به بعد که حضرت آقا بر انتخابات رقابتی تاکید فرمودند، مصمم شدیم حتماً در جهت گرم کردن و داغ کردن تنور انتخابات و عمل به فرمایش ایشان که انتخابات رقابتی را فرموده بودند مخصوصاً در تهران، لیست مجزایی بدهیم و همین هم اثر خیلی مثبتی داشت و اگر با آمار و ارقام به شما بگویم در انتخابات مجلس هشتم حدوداً سی درصد مشارکت در تهران بود اما در انتخابات مجلس نهم علیرغم عدم حضور اصلاحطلبان به صورت خیلی جدی و فعال، این رقم ۶۰ درصد افزایش یافت طوری که اصلاح طلب ها شوکه شدند و سپس گفتند ما اشتباه کردیم و باید از طریق همین حضور در انتخابات حرف خودمان را بزنیم و قهر کردن با صندوق کار درستی نیست. رقم مشارکتی که در کل کشور هم در انتخابات مجلس نهم حاصل شد باز نسبت به رقم مشارکت مردم در اتنخابات دوره هشتم مجلس خیلی بالا بود.
رقیب حضور گسترده ای دارد، ضرورت ائتلاف احساس می شود
نماینده: یعنی شما نقش آفرینی رقیب(اصلاح طلبان و حامیان دولت به نام اعتدال) را مهمترین عامل جهت دست یابی اصولگرایان به سامانه وحدت وفهرست واحد انتخاباتی تلقی می کنید؟
بله، عرض کردم اصول هیچ فرقی نکرده، یعنی باور ما نسبت به اصول و اعتقادی که داشتیم هیچ تغییری نکرده ایم یعنی الآن هم اگر شرایط مثل شرایط سال ۱۳۹۰ شود ما اعتقادمان به همان رفتار و عمل و با همان استدلالهایی است که عرض کردم چون اصول لایتغیر است و عوض نمیشود ولی تاکتیکها متناسب با شرایط و زمان میتواند عوض شود الآن با توجه به توضیحی که خدمتتان به طور دقیق ارائه کردم ضرورت ائتلاف اصولگرایان به خاطر حضور فعال و گستردهی جریان رقیب بیشتر از پیش باید ملاحظه و به آن عمل شود.
نماینده: شما بر وحدت و همگرایی اصولگرایان در این دوره از انتخابات تاکید و از فراگیری این وحدت سخن گفتید اما همین جبهه در انتخابات مجلس نهم با برخی از اصولگرایان مخالفت کرد و می گفت آنها ساکتین فتنه هستند و نباید در سازوکار و فهرست انتخابات قرار گیرند اما در این دوره از انتخابات جبهه پایداری با بعضی از همین افراد جلسه می گذارد و داستان وحدت را دنبال می کند، آقای محصولی این موضوع دیگر ربطی به رقیب ندارد، چه شده که جبهه پایداری تغییر موضع داد؟
احسنت، سؤال خوبی مطرح کردید. از جریان رقیب هیچ انتظاری نداریم غیر از این که بین اصولگرایان ایجاد اختلاف کنند و متأسفانه بعضی وقتها دوستان اصولگرای ما منابعشان حرفهای جریان رقیب است که باعث تأسف است ولی آن چیزی که لازم است این جا گفته شود این است "واقعیت را اگر بخواهیم بگوییم بعضی از دوستانی بودند که در جریان فتنه رفتارشان مورد قبول حضرت آقا نبود، مورد قبول جریان اصولگرایی نبود و آن طور که باید عمار گونه در صحنه بیایند و روشنگری کنند نکردند ولی بعد از آن در صدد ادامه همان مسیر بر نیامدند بلکه در مسیر اصلاح گذشته آمدند. ما هم که با کسی پدرکشتگی نداریم هر چه بیشتر به جبهه انقلاب اضافه شود باید خوشحال شویم، خدا را شاکر باشیم. البته افرادی هم هستند که روی همان مواضع قبلی ایستاده اند یعنی یکی به نعل و یکی به میخ می زنند هر دو نوع را داریم. بنابراین طبیعتاً ما از آنهایی که در مسیر اصلاح رویه گذشتهشان قدم برداشتهاند استقبال میکنیم و به خودشان نیز عرض کردهایم و گفتهایم که ما استنباطمان این است "شما نسبت به عملکرد نا مناسبتان در زمان فتنه تغییر روش و تغییر مسیر دادهاید و لذا آمادگی همکاری داریم.
بعضی از دوستانی بودند که در جریان فتنه رفتارشان مورد قبول جریان اصولگرایی نبود ولی بعد از آن در صدد ادامه همان مسیر بر نیامدند بلکه در مسیر اصلاح گذشته آمدند. ما هم که با کسی پدرکشتگی نداریم هر چه بیشتر به جبهه انقلاب اضافه شود باید خوشحال شویم، خدا را شاکر باشیم.از سوی دیگر ما الآن رسانه هایی ظاهرا منتسب به جریان اصولگرا یی داریم که کار اصلی آنها تفرقه بین اصولگرایان و ایجاد اشکال در مسیر ائتلاف آنها است، خبرگزاری داریم که فقط برای اینجور مقاصد درست شده و مخصوصا از سوی اصلاح طلب ها منتسب به اصولگرایی است و مدیر مسئول آن بعنوان کارشناس اصولگرا با روزنامه هایی مانند شرق، ایران، اعتماد و روزنامه و نشریات اصلاحطلب دیگر مصاحبه می کند و تمام صحبتهایش نیز علیه وحدت اصولگرایان و ایجاد اختلاف بین آنهاست و از جمله مصاحبه هایشان این است که این مقوله وحدت اصولگرایان شکل نخواهد گرفت. از فضا و صحبتهای آنها معلوم است که فقط اسمشان اصولگرا است و چه بسا راه اندازی آن رسانه ها از طریق آن پولهایی باشد که جهت نفوذ در کشور و جریان اصولگرایی تزریق شده تا بدین وسیله اصولگرایان را به هم بریزند، از این مطالب داریم و زیاد است باید همه اصولگرایان به این نکات توجه کنند.
نماینده: انتقادات وارده به جبهه پایداری در انتخابات پیشین را برچه اساس ارزیابی می کنید؟
در سوال قبل پاسخ دادم، ما اصول مان تغییر نکرده وضمن اینکه جبهه پایداری، ایثارگران، موتلفه یا هر گروه یا شخص دیگری از اصولگراها نمی تواند ادعا کند ما هیچ اشکالی نداریم و نداشتیم و یا هیچ اشکالی را نیاز نیست اصلاح کنیم. جبهه پایداری هم مجموعهای از انسانها است ممکن است خطا داشته باشد و باید درصدد اصلاح و جبران باشد. ما در بعضی جلسات داخلی خودمان را نقد میکنیم و یکی از کارهای اصلی که داریم نقد خودمان است برای این که اصلاح و پیشرفت کنیم. ولی این که اصولمان عوض شده باشد، نه، اصول همان است برای همین نیز عرض کردم الآن هم شرایط سال ۱۳۹۰ تکرار شود باز به همان صورتی که عمل کردیم عمل میکنیم چون اعتقاداتمان عوض نشده ولی آن آقایی که آن موقع در رابطه با فتنه روشنگری نمیکردند و چه بسا در بعضی مقاطع از بعضی از افرادی که با فتنه بودند حمایت میکردند الآن میبینیم فتنه را صریحاً محکوم و عوامل آنها را نقد میکنند و موضع میگیرند. ما نه تنها خوشحال میشویم بلکه وظیفهمان نیز است که از آنان استقبال کنیم، با صمیمیت به سمت آنها برویم و آنها را به سمت وحدت دعوت کنیم.
خوبست به این نکته هم اشاره کنم که یکی از تلاش های اصلی جریان نفوذ در کشور سعی در ایجاد اختلاف بین اصولگرایان است مخصوصا طبیعی است که هر شخص حقیقی یا حقوقی از اصولگرایان که بیشتر در مسیر حفظ ارزشها واصول فعال است به همان نسبت بیشتر ازطرف جریان های نفوذ، مورد هجمه قرار گیرد لذا شما الآن شاهدید که هر کسی که مخالف نظرات جریان نفوذ تلاش دارد و فعالیت هایش در مقابل جریان نفوذ است برای تخریبش سعی می کنند با دو قطبی سازی (جبهه پایداری و معتدلین)، آنها را عضو جبهه پایداری یا منتسب به جبهه پایداری معرفی کنند و با خطرناک جلوه دادن جبهه پایداری سعی در تغییر مواضع و رفتار درست آنها دارند و لو اینکه این افراد هیچ گونه ارتباط تشکیلاتی هم با جبهه پایداری نداشته باشند. اکنون خط تخریب جبهه پایداری به خاطر استقامت در مقابل جریان نفوذ و پایداری در حفظ اصول و ارزشها، یکی از استراتژی های جریان رقیب است. بنابراین می بینید که حتی حزب موتلفه هم به خاطر مواضع اصولی اش تحت عناوینی (مثل همسویی با جبهه پایداری) مورد تخریب جریان رقیب قرار می گیرد تا بدین ترتیب آنها را وادار به تغییر مواضع، متناسب با خواست جریان رقیب کنند.
به تحقق وحدت اصولگرایان خیلی امیدواریم
نماینده: آقای محصولی ارزیابی شما از دورنمایی وحدت اصولگرایان در انتخابات پیش رو چیست؟ در هر انتخاباتی احزاب همفکر اصولگرا نسبت به وحدت ابراز امیدواری می کنند اما در دو انتخابات گذشته این وحدت حاصل نشد، مقطع کنونی را برچه اساس تحلیل می کنید؟ این احتمال می رود در دقیقه پایانی عده ای وحدت شکنی کنند؟
ببینید بدون امید اصلاً نمیشود زندگی کرد، حتماً امیدوارم. اینکه بگویم امیدوار نیستم حرف غلطی است ما حتماً امیدوار هستیم و دعا هم میکنیم که وحدت فراگیر اصولگرایان ان شاالله محقق شود. آن چیزی که ما وظیفه داریم این است که در انجام کار و تکالیفی که بر عهده داریم کم فروشی نکنیم بعضی وقت هامیبینیم که ما یک چیزی را علاقهمند هستم که انجام شود و به دنبال آن هستیم ولی خداوند یک تقدیر دیگری را برای ما رقم می زند اگر کم فروشی کرده باشیم نمیتوانیم به گردن خدا بیندازیم و بگوییم که ما کارمان را کردیم و خدا نمیخواست ولی اگر ما تمام وظیفهمان را انجام بدهیم و آن جا که لازم است گذشت کنیم، ایثار کنیم، آن جایی که لازم است با صمیمت، با فضای تحمل با دیگران برخورد کنیم آن وقت خداوند هم مصلحت ما بداند حتماً محقق خواهد کرد و ما به این نتیجه خیلی امیدواریم.
نماینده: موضوع آسیب شناسی پس از انتخابات ریاست جمهوری مورد توجه و تاکید اصولگرایان قرار گرفت، آیا جبهه پایداری برای ورود به انتخابات هفتم اسفند ماه آسیب شناسی کرده است؟
ما بعد از انتخابات ریاست جمهوری مصوبه ای در شورای مرکزی جبهه پایداری در مورد آسیبشناسی داشتیم که به نظرم میآید خیلی هم کارهای خوبی صورت گرفت و ما به اتفاق شورای فقهای جبهه پایداری جلسات فشردهای را طی چند روز در مشهد داشتیم و آن جا جمعبندیهای خیلی خوبی صورت گرفت. البته این جمعبندیها طبیعتاً داخلی است ولی خیلی موثر و مفید بود. در موضوع آسیبشناسی لازم به ذکر است سه تشکل جبهه پایداری و موتلفه اسلامی و جمعیت ایثارگران که باهم نشست های متعدد داشتند یکی از موضوعاتی که باز بحث کردند همین آسیبشناسی و مؤلفههای آن بود که بندهایی تصویب شد و خدمت شما کلیاتی را عرض کردم و براین اساس اسنادی را تهیه کردیم. در رابطه با آسیبشناسی هم بحثهای خوبی صورت گرفت به طور کلی طبیعتاً کسانی که چه به صورت اشخاص حقیقی و چه به صورت اشخاص حقوقی دنبال کار سیاسی هستند و بخواهند که رو به رشد و پیشرفت کار کنند طبیعتاً باید از عملکرد گذشته آسیبشناسی داشته باشند و نقاط قوت را تقویت و نقاط ضعف را برطرف کنند.
نماینده: اصولگرایان پس از انتخابات ریاست جمهور مهمترین محور آسیب شناسی را وحدت قرار دادند، جنابعالی از این آسیب شناسی چه تعریفی ارائه می دهد
بنده شما را ارجاع می دهم به سخنرانی حضرت آیتالله علامه مصباح یزدی در افتتاحیه یا اعلام موجودیت جبهه پایداری، ایشان فرموده بودند: دوایر متحدالمرکز به این معنی که هر چقدر افراد وگروه ها در مورد شاخصها و اصول به هم نزدیکتر باشند زمینههای وحدتشان بیشتر است. این بدین معنی نیست که اگر ما مثلاً با یک جریانی شاخصها و سلیقههایمان مثل هم نبود صد درصد وحدت نکنیم یا هیچ امکان ائتلاف وحدتی وجود نداشته باشد، چرا ممکن است دایرهها یک مقدار بافاصله باشد. ما به اندازهای که اشتراکاتمان در اصول مشترک باشد بر مبنای همین اشراکات زمینه وحدت هم فراهم میشود.
مثلاً ما حتی وحدت بین شیعه و سنی را داریم و حضرت آقا بارها تاکید بر وحدت شیعه و سنی میکنند یا در یک سخنرانی دیگر وحدت کشور ایران و ملت ایران را مورد نظر قرار میدهند یا وحدت قوی تر از آن و به اصطلاح فشردهتر از آن وحدت انقلابیها و دلسوزان نظام را مطرح میکنند پس بنابراین وحدت به عنوان یک ابزار همیشه در مراتب مختلفی قابل استفاده است.
وحدت مثل یک شمشیر است، دست حضرت علی (ع) باشد خیلی خوب است دست معاویه باشد خیلی بداست وحدت به خودی خود ارزش نیست مگر اینکه در جهت اهدافی که به کار می رود تعریف شود که آیا این ارزشمند است یا نه؟ وحدت دشمنان اسلام هیچچیز خوبی نیست چون در جهت ارزشها نیست، در جهت ضد ارزشها است وحدت مسلمانان حتماً خوب است، وحدت شیعیان حتماً خوب است، وحدت انقلابیون خوب و وحدت حزب اللهیها و اصولگرایان بسیار خوب است. اینکه هر چقدر ما به این اصول و ارزشهای مشترک بیشتر توجه داشته باشیم طبیعتاً زمینههای وحدت بیشتر فراهم خواهد شد.
نماینده: آیا این وحدت که جبهه پایداری و اصولگرایان دیگر مطرح و برآن تاکید می کنند فصلی است؟ برخی از اصولگرایان معتقدند وحدت فقط در ایام انتخابات تعریف شده است و پس از آن دیگر مورد توجه قرار نمی گیرد، نگاه جنابعالی و جبهه پایداری در این باره چپیست؟
باز تاکید می کنم اصول تغییر نمیکند ولی تاکتیکها متناسب با شرایط زمان ممکن است فرق کند این که جریانهای اصولگرایی در یک فضای هم افزایی، صمیمیت، همدلی و همکاری هر چه بیشتر باهم جلو بروند نه برای انتخابات، نه برای صرفاً حتی انتخابات مجلس شورای اسلامی یا انتخابات مجلس خبرگان رهبری بلکه در همه شرایط این نه تنها چیز بدی نیست بلکه اقدامی خوب و بلکه لازم است در این موضوع هیچ شک و شبههای نیست و این هم با جلسات، با مشارکت در کارهای مختلف که انتخابات یکی از آنها است میتواند شکل بگیرد. به عنوان مثال این سه تشکل در رابطه با موضوع هستهای یک بیانیه مشترک دادند بحث انتخابات هم نبود ولی احساس وظیفه مشترک کردند و این بیانیه صادر شد همین نشست ها و گفتگو ها با همدیگر این فضا را ایجاد میکند که میشود مشترکاً در زمینههای مختلف همکاری گستردهتری داشت و اهداف جریانهای اصولگرایی که حاکمیت هر چه بیشتر ارزشها و عمل به منویات مقام معظم رهبری باشد را بیشتر پیاده کرد.
نماینده: اصولگرایان به وحدت دست یافتند و فهرست واحد هم ارائه دادند، این سوال مطرح می شود که چرا باید نیروهای انقلاب در مجلس آینده حضور داشته باشند؟ حضور اصولگرایان در مجلس آینده در کدام حوزه می تواند به مردم و انقلاب کمک کند؟
طبیعتاً مجلس یک نهاد بسیار موثر و قوی در تصمیمگیریهای کلیت نظام است، اگر خدای نکرده در مجلس افرادی که اعتقاد کافی به انقلاب ندارند و یا معتقد به حاکمیت احکام اسلامی در کلیه زمینههای فردی و اجتماعی نیستند، نمیتوانند اهداف انقلاب را پیاده کنند، مخصوصاً در جایگاه نمایندگی مجلس شورای اسلامی بنابراین به خاطر خطیر بودن جایگاه مجلس و اهمیت بسیار زیادی که مجلس در جمهوری اسلامی و منطبق با قانون اساسی کشور ما دارد حضور نیروهای انقلاب در مجلس یک ضرورت است و البته در این زمینه ما مشکلاتی هم داریم در دوره گذشته خیلی از دوستانی (که الآن از نیروهای انقلابی در مجلس هستند) بودند که به زور و اجبار آنها را قانع کردهایم که در انتخابات ثبت نام کنید، نامزد شوید، نامزد نمیشدند بعضیها را بردیم پیش فقهای خیلی بزرگواری که آنان با استدلالهایی که کردند برایشان تکلیف شد که بپذیرند. لذا متاسفانه چنین مشکلی را داریم یعنی دوستان انقلابی ممکن است که بعضاً احساس کنند که دنبال پست رفتن کار پسندیده ای نیست.
ما یک عمل به تکلیف و عمل به وظیفه شرعی داریم که در ابعاد اجتماعی نه تنها اهمیتش کمتر از ابعاد فردی نیست بلکه از آن هم بالاتر است. همچنان که حضرت امام فرمودند و حضرت آقا تاکید داشتند: (ظاهراً دو سال پیش) که "حفظ نظام اوجب واجبات است"، پس حفظ نظام اگر با حضور نمایندگان انقلابی، متدین و متعهد ضروری باشد نامزدی آنها و حضور فعالشان میشود یک واجب، یک تکلیف شرعی، الهی و انقلابی بنابراین به خاطر جایگاه مجلس به نظر میرسد که دوستان انقلابی مان باید نسبت به این وظیفه خطیر اهمیت بیش از پیشی قائل باشند.
نماینده: مصادقی تر وارد شویم، علاوه بر اصول و ارزش ها نیروهای اصولگرا چه اقداماتی را می توانند انجام دهند که اگر در مجلس نباشد خلاء آن احساس می شود
به طور مختصر اگر بخواهیم بگوییم جریان اصولگرایی دنبال حاکمیت اسلام ناب محمدی (ص) است البته با تفسیری که حضرت امام رضوان الله تعالی علیه و در زمان حال حاضر حضرت آقا از این اسلام ناب محمدی (ص) دارند. بنابراین یکی از شاخصهای مهم اسلام ناب محمدی (ص) برقراری عدالت در زمینههای مختلف است مثلاً بحث عدالت اقتصادی را فرض کنید، برای مردم بحث عدالت اقتصادی خیلی مهم است هرچند عدالت فقط در بعد اقتصادی نیست. معیشت مردم، رسیدگی به مناطق محروم از جمله محور های مهم است همچنین یکی از شاخصههای مهم همین اسلام ناب، مقاومت و پایداری در برابر بیگانگان و دشمنان اسلام است مقاومت دربرابر استکبار جهانی، آمریکا و کدخداهایی از این دست و نفوذ آنهاست، مقاومت دربرابر صهیونیسم بینالملل، این دیدگاه های اصولگرایی است که با حضور قوی و محکم در مجلس شورای اسلامی و جایگاههای دیگر می تواند موجب دلگرمی مردم وپیشرفت کشور شود.
**دیدگاه مقابل اصولگرایی بیشتر به دنبال عرفی گرایی است
باید گفت: اصولگرایان باید توجه به نیازمندیهای اساسی مردم منطبق بر آن خواستههای مکتبی و گفتمانی که همان اسلام ناب محمدی است داشته باشندکه از جمله شاخههای آن بحث عدالت و کم کردن فاصله های طبقاتی، استکبارستیزی، ساده زیستی مسئولین، رسیدگی به مناطق محروم، جلو گیری از نفوذ دشمنان، بحث نگاه وتوجه به توانایی های داخلی و اقتصاد درون زا، نگاه به تولید و توجه به تولید داخلی وفعال کردن ظرفیت ها و انرژی های داخلی است که از همین گفتمان بیرون میآید و میشود به آن ها توجه و عمل کرد.
برخلاف این دیدگاهی که اصولگرایان دارند دیدگاه مقابل اصولگرایی بیشتر به دنبال عرفی گرایی است تا حاکمیت گفتمان انقلاب اسلامی، و یا به عبارتی یک التقاط گفتمانی دارند یعنی در بعضی جاها شما میبینید که همین اصول گفتمانی و انقلاب ذکر میشود ولی در عمل به آن توجه کافی نمیشود و یا مثلاً به دنبال این هستند که تا آن جا که میشود بدون توجه به ارزشهای دینی و اعتقادات مردم آن چه که عرف هست و یا آن چیزهایی که در غرب عرف هست تازه عرف کنند. همان طور که حضرت آقا فرمودند تغییر ذائقه مردم، این تغییر ذائقه صرفا در مواردی مثل غذا نیست بلکه تغییر ذائقه در تفکر است. وقتی که مردم محکم به ارزشهای انقلاب، ارزشهای دفاع مقدس و به آن آرمانهایی که حضرت امام تبیین کردهاند معتقدند و پای آن ایستادهاند حضور قوی تر جریان اصولگرایی در مجلس میتواند در تحقق اهداف انقلاب و پیشرفت کشود نقش بسیار تعیین کنندهای داشته باشد.
** عملکرد مجالس اصولگرا با عملکرد جریان رقیب قابل مقایسه نیست
نماینده: شما به برنامه هایی همچون عدالت اقتصادی اشاره کردید، جرایان اصولگرا مجالس هفتم، هشتم و نهم را در اختیار داشت(اکثریت در اختیار آنها بود) آیا با این سابقه اصولگرایان می توانند کارنامه ای را به مردم ارائه دهند، کارنامه ای که مردم براساس آن اصولگرایان را سنجش کنند
اگر ما این کارنامه را مقایسه کنیم با کارنامه مجالسی که در اختیار اصولگرایان نبوده است میبینیم، کارنامه بسیار درخشانی است ضمن اینکه ضعفهای زیادی هم در آن بوده است. اینکه ما بگوییم مجالس هفتم، هشتم و نهم مجالس بدون ایراد و اشکالی بودند قطعاً حرف درستی نیست و اشکالات عدیدهای در مجالس هفتم و هشتم و مخصوصاً نهم داشتهایم ولی می خواهیم با چه چیزی مقایسه کنیم!؟
جریان رقیب نه تنها کار اصولی و مفیدی برای مردم نمیکنند بلکه وقتی مجلس به دستشان میافتد بجای حل مشکلات مردم، دعوا و دردسر برای مردم و کشور ایجاد میکنند، به جای کار کردن در مجلس تحصن میکنند در صورتی که نظام یک فرصتی میدهد که برای مردم خدمت کنند اما از این فرصت نظام علیه خود نظام استفاده می کنند. یک وقت میآییم با انتظارات حضرت آقا به عنوان رهبر انقلاب مقایسه میکنیم خب خیلی فاصله داریم، یک وقت میآییم با عملکرد جریان رقیب مقایسه می کنیم، اصلاً قابلمقایسه نیست. جریان رقیب نه تنها کار اصولی و مفیدی برای مردم نمیکنند بلکه وقتی مجلس به دستشان میافتد بجای حل مشکلات مردم، دعوا و دردسر برای مردم و کشور ایجاد میکنند، به جای کار کردن در مجلس تحصن میکنند در صورتی که نظام یک فرصتی میدهد که برای مردم خدمت کنند اما از این فرصت نظام علیه خود نظام استفاده می کنند. اگر شما قانون اساسی و نظام را قبول ندارید نمیتوانید به دروغ قسم بخورید و در روز اول بگویید" من به همه این اصول پایبند هستم و بعد بر خلاف آن عمل کنید". این نفاق میشود که ما متأسفانه شاهد آن بودهایم بنابراین در مقام مقایسه مصوبات خوب و اقدامات مفیدی صورت گرفته است و البته ضعف هایی هم هست که بیشتر ناشی از عدم غلظت کافی جریان اصولگرایی در مجلس بوده است.
نماینده: یعنی معتقد هستید مجلس کنونی به نام اصولگرایی کارهای قابل قبولی انجام داده است؟
در همین مجلس نهم یکی از کارهای مفیدی که همین نیروهای انقلابی صورت دادند بحث امر به معروف و نهی از منکر بود که قانون شد، اقدام پسندیده و درستی هم بود. یکی از واجبات و فروع دین ما در کنار نماز، روزه، جهاد، حج و...، امر به معروف و نهی از منکر است از این رو تبدیل به قانون شدن این موضوع یک اقدام بسیار مناسب بود. توجه داشته باشید بخاطر اینکه در کمیسیون فرهنگی تعداد نمایندگان اصولگرا زیاد بود توانستند این را در کمیسیون تصویب کنند و بعد نظر مثبت عموم مجلس را هم جلب کنند و الحمدلله تصویب شود هر چند که دولت متاسفانه به موقع آن قانون را ابلاغ نکرد ولی در هر صورت با غلظت هر چه بیشتر جریان اصولگرایی در مجلس میتوانیم اشکالات را کمتر و رسیدگی به نیازمندیهای واقعی مردم را بیشتر کرد.
**عمل به تکلیف اصولگرایان، پیاده کردن سبک زندگی اسلامی ایرانی و اقتصاد مقاومتی است
نماینده: اصولگرایان بعد از وحدت باید چه برنامه ای را در اولویت قرار دهند؟
عمل به تکلیف؛ جریان اصولگرا چیزی به غیر از عمل به تکلیف را دنبال نمی کند. عمل به تکلیف در حال حاضر با توجه به شاخصهایی که ما در دست داریم در بخشهای مختلف قابل ذکر است مخصوصاً با بودن رهبری فرزانه همچون حضرت آیتالله امام خامنهای (ادام الله ظله العالی)، تکلیف ما در این زمینه روشن است که باید به دنبال چه کارهایی باشیم.
مثلاً پیگیری اقتصاد مقاومتی و اجرای آن یکی از بحثهای بسیار مهم است. اقتصاد مقاومتی شاخههای مختلفی دارد اما چون موضوع بحث ما نیست من از ورود مبسوط خودداری میکنم. اقتصاد مقاومتی فقط دارای یک ویژگی نیست حتی بطور خلاصه باید حدود ده ویژگی در موردآن بگوییم ولی اگر بگویند که فقط یک ویژگی مهم آن را بگو، من به مردمیکردن اقتصاد اشاره می کنم. یک مثال برای شما عرض میکنم برای چه همه ساله در روز ۲۲ بهمن مردم بدون اینکه وظیفه اداری یا سازمانی داشته باشند بدون اینطور قیدها و مشخصات خودشان احساس میکنند که از هر قشر و سلیقهای که هستند به خیابان بیایند و در تظاهرات شرکت کنند و مقابل استکبار خود را نشان بدهند، یعنی ما در این کشور از بعد سیاسی موفق شدهایم که این مقوله سیاسی را مردمی کنیم این بخش سیاسی ما مردمی شده است یعنی دستوری نیست اما اقتصاد ما الآن دولتی و دستوری است، مردمی نیست.
در جبهههای جنگ تحمیلی برای چه مردم آمدند شرکت کردند و مشکل را حل کردند و توانستیم به آن پیروزیهای بزرگ دست پیدا کنیم بخاطر سیاست حضرت امام و تشکیل بسیج ۲۰ میلیونی بود. ما آن بسیج را که حضرت امام فرمود بسیج ۲۰ میلیونی، فقط برای جبهههای جنگ سخت نمیخواهیم. الآن هم جبهه جنگ داریم ولی با تعریف امروزی؛ امروز جبهه جنگ ما جنگ نرم است. فرق کرده و آشکارا نیست و ما در غفلتیم خیلیها خواب هستند و متوجه نمی شوند دشمن ضربه می زند نمیفهمیم. در جنگ سخت یک تیر شلیک میشود همه میفهمند چون این تیر صدا دارد و به دست، پا، چشم، قلب می خورد ولی این جا(جنگ نرم) به قلب و مغز ما میخورد باز خوابیم و متوجه نیستیم لذا الآن هم آن بسیج باید در بعد اقتصاد و موارد دیگر مورد توجه قرار گیرد چراکه ما الآن در جبهه اقتصادی واقعاً در یک جنگ هستیم، دشمن تمام حیلهها را به کار میبرد و از تمامی عوامل نفوذی و تبلیغاتی استفاده میکند تا ما به جای اینکه تولیدکننده باشیم مصرف گرا باشیم، به جای اینکه رو به تولیدات داخلی بیاوریم از تولیدات خارجی استفاده کنیم، به جای اینکه کیفیت کالاهایمان را بالا ببریم باری به هر جهت تولید کنیم. این موارد نکات مهمی است که عرض کردم.
برگردیم به سوال شما "اصولگرایان بعد از وحدت چه باید کنند"؟، عمل به تکلیف و عمل به تکلیف. عمل به تکلیف ما امروزی مواردی است که رهبری فرزانه به طور مشخص بیان می کنند از جمله پیاده کردن سبک زندگی اسلامی ایرانی، تولیدات و کار های ایجابی مناسب فرهنگی، اقدام عملیاتی در بحث اقتصاد مقاومتی، مقاومت در برابر استکبار جهانی ونفوذ آنها، حمایت از مقاومت در منطقه، از بین بردن ریشههای تحجرو تفکر تکفیری و داعشی و امثال اینها.
نماینده: به اعتقاد شما مجلس آینده مهمترین سرفصلش باید همین موارد ذکره شده باشد؟ غیر از این موارد چه نکات دیگر باید در نظر گرفته شود؟
در رابطه با مجلس باید ما مبتنی بر برنامهها و سیاستهای کلانی که در اختیار داریم برنامههای میانمدت و کوتاه مدت را پیاده کنیم ضمن اینکه یکی از مهمترین کارهای مجلس بحث بودجه است البته فقط بودجه نیست و بودجه یکی از کارها به حساب می آید ولی خود بودجه را چه طور ما تنظیم کنیم که در جهت پیاده شدن این اهداف باشد این خیلی مهم است.
ما الآن شاهد آن هستیم که دولت نه تنها کوچک نشده بلکه بر خلاف شعارها، بزرگ تر شده است و روز به روز هزینههای جاری بشتر و بیشتر می شود متاسفانه هزینه های جاری دولت امروز نسبت به سه سال قبل، نزدیک به دو برابر شده است، این خیلی خطرناک است. مثلاً فرض کنید پولی که ما بابت حقوق میدهیم اینکه به دولت بر نمیگردد، پولی که بابت بنزین و غذا میدهیم به دولت باز نمیگردد ولی اگر یک جا کارخانه، پالایشگاه، فرودگاه، جاده، تونل و امثال این ها ایجاد کردیم همه اینها سرمایههای ملی هستند و زیربناهای ما را محکم میکنند بنابراین مجلس می تواند در امورات مختلف با آن نگاه کلان این موارد را طوری تنظیم کند که ما در درازمدت به اهدافمان برسیم.
** ملاک جبهه پایداری در انتخابات خبرگان تصمیم جامعتین است
نماینده: محور پایانی گفتگو را به فعالیت های جبهه پایداری در انتخابات خبرگان اختصاص دهیم، فهرست جبهه با تائید جامعتین ارائه خواهد شد؟
جبهه پایداری در واقع یک اعتقادی دارد مبنی بر اینکه در رابطه با خبرگان رهبری چون بحث مربوط به مجتهدین است افرادی که صاحب صلاحیت در این زمینه هستند میتوانند نظر دقیق ارائه بدهند. ولی درمورد مجلس شورای اسلامی افرادی که میخواهند به مجلس بروند باید مدیر، متعهد و دارای سابقه انقلابی باشند. چه بسا در این زمینه سیاسیون از بعضی از مجتهدان اطلاعاتشان کم نباشد، و بلکه بیشتر هم باشد لذا از این جهت ما نظرمان این است "سیاسیون و احزاب سیاسی اصولگرا خیلی نقش موثرتری در این رابطه(انتخابات مجلس شورای اسلامی) داشته باشند ولی در مورد انتخابات خبرگان برعکس ما اعتقادمان بر این است که مجتهدین و مجموعه های علمایی هستند که مجتهد شناسند لذا تصمیم ما این است "اگر جامعتین به یک جمعبندی مشترک در رابطه با خبرگان رهبری برسد" ما آن را ملاک قرار خواهیم داد برای اینکه روز قیامت حجت شرعی داریم که بگوییم از کسانی که در این زمینه خبره بودند تبعیت و حمایت کردیم.
در مورد انتخابات خبرگان برعکس ما اعتقادمان بر این است که مجتهدین و مجموعه های علمایی هستند که مجتهد شناسند لذا تصمیم ما این است "اگر جامعتین به یک جمعبندی مشترک در رابطه با خبرگان رهبری برسد" ما آن را ملاک قرار خواهیم داد برای اینکه روز قیامت حجت شرعی داریم که بگوییم از کسانی که در این زمینه خبره بودند تبعیت و حمایت کردیم.نماینده:اخیراً دیداری با حضرات داشتهاید؟
بله، ما دیدارهای زیادی داریم ولی اعلام نمیکنیم مثلاً چند روز پیش با حضرت آیتالله موحدی کرمانی دیدار داشتیم همچنین دوستان اخیرا با آیت الله یزدی و آیت الله مصباح دیدار داشتند ولی اعلام نکردیم یعنی ضرورتی بر اعلام آن ندیدیم. مشورتهای مختلف با علما و افراد موثر داریم، خیلیها هستند که ما با آنها دیدار داشتیم ولی خود ما و آنها نیز ضرورت ندیدیم همه ی این دیدارها را رسانهای کنیم.
نماینده: با تشکر از فرصتی که در اختیار گذاشتید