به گزارش «نماینده» به نقل از راشا تودی، کریستین لاگارد رئیس صندوق بینالمللی پول گفت: انتظار میرود که درآمدهای نفتی کشورهای صادرکننده نفت خام در شورای همکاری خلیج فارس (جیسیسی) در سال جاری به علت کاهش قیمت نفت ۲۷۵ میلیارد دلار کاهش یابد.
وی که در نشستی با حضور وزرای دارایی و بانکهای مرکزی در قطر سخنرانی میکرد، توضیح داد: «در حال حاضر، سهم بزرگی از درآمدهای مالی و صادراتی شورای همکاری خلیج فارس از محل نفت تامین میشود. با توجه به کاهش شدید قیمت نفت از نیمه سال ۲۰۱۴، انتظار میرود، درآمدهای صادراتی نزدیک به ۲۷۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۵ نسبت به سال ۲۰۱۴ کاهش یابد.»
وی افزود: «تراز حساب جاری و مالی در این منطقه به شدت در حال بدتر شدن است به طوریکه بر اساس پیشبینی صندوق بینالمللی پول تراز مالی در سال ۲۰۱۵ با کسری ۱۲.۷ درصدی تولید ناخالص داخلی روبرو خواهد شد.»
شورای همکاری خلیج فارس متشکل از بحرین، کویت، عمان، عربستان، قطر و امارات است.
لاگارد ادامه داد: «همچنین انتظار میرود، رشد اقتصادی کند شود. پیشبینی صندوق بینالمللی پول ۳.۲ درصد در سال جاری و ۲.۷ درصد در سال ۲۰۱۶ است. درحالیکه این رقم در سال ۲۰۱۴ برابر با ۳.۴ درصد بوده است.»
رئیس صندوق بینالمللی پول ادامه داد دولتهای حاشیه خلیج فارس «ذخیرههای مالی» انباشته کردهاند که به آنها برای پیشگیری از مواجه شدن با همسازیهای ناگهانی یا درهم گسیخته در سیاستهای مالی کمک خواهد کرد. با این حال، درحالیکه که امکان افزایش قیمت نفت در سالهای آتی بسیار بعید است، تمام کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس مجبور خواهند بود تا سیاستهای مالی خود را تغییر دهند.
اقدامات احتمالی برای هر کشور متفاوت است اما همگی یک اشتراک دارند. آن سیاستهای ریاضتی است. به گفته لاگارد، این سیاستها شامل «توسعه درآمدهای مالیاتی غیرنفتی، افزایش قیمت انرژی که هنوز بسیار کمتر از نرمهای جهانی است، کنترل شدید هزینههای کنونی، به ویژه در دستمزدهای بخش خدمات و بررسی مجدد هزینههای بهبود و افزایش سرمایه»