شناسهٔ خبر: 113527 - سرویس سیاست
منبع: فارس

نوبخت در نشست خبری:

نامه وزرا به رئیس‌جمهور باید مهر محرمانه می‌خورد

نوبخت/2 سخنگوی دولت: اگر ۴ وزیر از من نظر می‌خواستند توصیه می‌کردم یک مهر محرمانه به نامه بزنند، اگر چیزی خلاف مسیر خودش رسانه‌ای شود باعث تعجب خواهد شد.

به گزارش «نماینده» ، محمدباقر نوبخت سخنگوی هیأت دولت ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که در ساختمان کوثر نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، با اشاره به جلسه استیضاح وزیر راه و شهرسازی گفت: بنده از سوی دولت از نمایندگان مجلس شورای اسلامی بابت اینکه مجددا به وزیر راه و شهرسازی فرصت دادند تا منشاء‌ خدمت برای مردم و کشور باشد، تشکر می‌کنم.

وی افزود: امیدواریم در روز یکشنبه هفته آینده نیز نمایندگان مجلس تصمیم تاریخی در خصوص برجام اتخاذ شود تا تحریم‌های ظالمانه اقتصادی که باعث مشکلات فراوان در کشور شده که البته با عزم و اراده مسئولان آثار سوء تحریم‌ها رفع شده با تصمیمی آگاهانه زمینه اجرای برجام را فراهم کند.

نوبخت در ادامه این نشست در رابطه با نامه ۴ وزیر دولت به آقای رئیس‌جمهور گفت: این نامه متنی دارد که پیام‌هایی می‌تواند داشته باشد. آنچه که از این نامه در فضای رسانه‌ای مطرح شد روی چند موضوع متمرکز بود.

وی ادامه داد: تبدیل رکود اقتصادی به یک بحران، عدم دسترسی وزرا به رئیس‌جمهور و نداشتن برنامه اقتصادی از گمانه‌زنی‌هایی بود که پس از انتشار این نامه در فضای رسانه‌ای مطرح شد.

سخنگوی دولت تاکید کرد: این نامه به مسئله کلیت اقتصاد ایران معطوف نیست بلکه صرفا درباره بازار سرمایه و بورس است و اگر نامه را به دقت بخوانیم مشاهده می‌کنیم که همه بندها و استدلال‌ها مربوط به بازار سرمایه‌ است.

نوبخت ادامه داد: وزرایی که این نامه را امضا کردند به نوعی به بازار سرمایه مرتبطند. در همین رابطه سردار دهقان به جهت شرکت سرمایه‌گذاری نیروهای مسلح (غدیر) به جهت دفاع از کارکرد این شرکت نامه را امضا کرد. همچنین آقای نعمت‌زاده و آقای ربیعی هم به دلیل شرکت‌های مختلف شستا این نامه را امضا کردند و وزیر اقتصاد هم چون رئیس شورای بورس بود امضا کرد.

وی بیان کرد: عده‌ای بر اساس متن این نامه اینطور برداشت کردند که وعده و گزارش رئیس‌جمهور درباره خروج از رکود محقق نشده و این ۴ وزیر هم گفته‌اند ما به سمت بحران می‌رویم در حالی که این نامه در ارتباط با بورس و بازار سرمایه است.

سخنگوی دولت با بیان اینکه مطلبی که آقای رئیس‌جمهور بابت خروج از رکود بیان کردند کاملا درست است، افزود: حتی این ۴ وزیر هم موضوع خروج از رکود را قبول دارند. همچنین تبدیل رشد منفی اقتصادی به بالای مثبت ۳ درصد و رشد اقتصادی مؤید اقدامات دولت است. هر چند ما نیازمند رشد اقتصادی بالای ۸ درصد هستیم.

نوبخت تاکید کرد: آنچه که آقای رئیس‌جمهور بیان کرد بر اساس آمارها و تمام منابع ملی و بین‌المللی درست است.

وی گفت: گزارش مقدماتی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور برپایه مرکز آمار حاکی از رشد مثبت اقتصادی در ۳ ماهه نخست امسال است.

سخنگوی دولت در ادامه این نشست درباره برخی استدلال‌ها که گفته می‌شد یکی از علل نوشته شدن این نامه عدم دسترسی وزرا به رئیس‌جمهور است، گفت: رئیس‌جمهور شخصا در روزهای یکشنبه و پنجشنبه در جلسات تیم اقتصادی دولت حضور پیدا می‌کنند تا برنامه‌ها و دیدگاه و نظرات اعضای این ستاد را استماع کنند.

نوبخت با بیان اینکه در جلسه ستاد اقتصادی دولت بنده به همراه وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی حضور داریم، تاکید کرد: کدام یک از ما سه نفر می‌توانیم بگوییم یا ادعا کنیم که طرح و برنامه‌ای برای مهار تورم و خروج از رکود داشتیم اما آقای رئیس‌جمهور برای شنیدن این برنامه‌ها وقت نداشتند. علاوه بر دو جلسه هیأت دولت جلسات تیم اقتصادی دولت هر کدام بیش از ۴ ساعت به ریاست آقای رئیس‌جمهور برگزار می‌شود که نشان می‌دهد وقت کافی برای بیان مطالب وجود دارد.

وی با اشاره به مطالبه‌گری رئیس‌جمهور در جلسات اقتصادی گفت: رئیس‌جمهور در تاریخ ۸ تیر ماه نامه‌ای خطاب به آقای جهانگیری نوشته و خواستند برنامه جامع اصلاح نظام بانکی و توسعه بازار سرمایه تهیه شود که بر این اساس تمام اعضای ستاد اقتصادی دولت موظف به ارائه برنامه جامع در این ارتباط شدند.

سخنگوی دولت در ارتباط با اقدامات مربوط به رونق بورس تصریح کرد: سازمان مدیریت راهکارهایی برای خروج از رکود در تیر ماه ۹۴ ارائه کرد. همچنین شما می‌توانید گزارش‌های دو ساله اخیر بازار بورس را در سایت بورس مشاهده  کنید. آقای روحانی از ما گزارش و برنامه می‌خواهند تا بورس از رکود خارج شود.

نوبخت با تاکید بر مطالبه‌گری رئیس‌جمهور در جلسات اقتصادی گفت: اینکه تورم از ۴۰ درصد به کمتر از ۱۵ درصد رسیده محصول تصادف بوده و یا محصول مطالبات اقتصادی آقای رئیس‌جمهور؟

وی با اشاره به تدوین برنامه خروج از رکود در دوران پس از تحریم تاکید کرد: برنامه‌های سازمان مدیریت در دوره پس از تحریم در شهریور ۹۴ تهیه شد. همچنین برای رسیدن به رشد ۸ درصدی اقتصادی نیز برنامه‌های مفصل‌تری تهیه شده به طوریکه برنامه‌های کوتاه مدت به جهت رشد اقتصادی در نظر گرفتیم، آنچه همکاران من با آقای رئیس‌جمهور ارائه کرده‌اند گزارشی بود که در انتهای آن پیشنهادات مربوط به خود را ارائه کردند.

سخنگوی دولت افزود: همه ما وقت داریم با آقای رئیس‌جمهور ساعت‌ها صحبت کنیم و برنامه و پیشنهادات مورد نظرمان را ارائه کنیم، اینکه می‌گویند آقای رئیس‌جمهور وقت ندارد و راه دیگری برای ارائه برنامه‌ها به جز نامه نیست، ‌ درست نیست.

نوبخت با بیان اینکه شاید برخی‌ها بگویند تیم اقتصادی دولت ناهماهنگ است، افزود: ممکن است تفاوت نظر درباره مسائل مختلف وجود داشته باشد. به طور مثال درباره کاهش نرخ سود بانکی همه اتفاق نظر داشتیم که باید نرخ سود بانکی تقلیل پیدا کند اما ما با ۳ پیشنهاد مختلف وارد شورای پول واعتبار شدیم.

وی ادامه داد: بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و سازمان مدیریت هر یک پیشنهادات مربوط به خود را داشتند اما پس از بحث و تبادل نظر به یک جمع‌بندی رسیدیم که همه باید آن را اجرا کنیم.

سخنگوی دولت با بیان اینکه نامه ۴ وزیر به رئیس‌جمهور از سر خیرخواهی بود، گفت: این نامه از یک گزارش فراتر نبود، گزارش ۴ وزیر طبیعی بود و شاید غیرطبیعی بودن ماجرا این است که نباید چنین نامه‌ای در رسانه‌ها منتشر می‌شد.

نوبخت با اشاره به ارائه لایحه احکام دائمی برنامه ششم به دولت تصریح کرد: هیأت دولت امروز بعد از ظهر جلسه فوق‌العاده برای بررسی و تصویب این لایحه دارد.

وی در بخش دیگری از این نشست تصریح کرد: شاید اگر برای انتشار این نامه با بنده مشورت می‌کردند، توصیه می‌کردم یک مهر محرمانه به این نامه بزنند تا ما دچار برخی تحلیل‌های نادرست نباشیم.

سخنگوی دولت درباره تهیه لایحه برجام گفت: نیازی به ارائه لایحه بابت برجام نیست و انشاءالله در جلسه روز یکشنبه نمایندگان در این خصوص تصمیم‌گیری خواهند کرد.

نوبخت با تاکید بر پیگیری‌های دولت برای استیفای حقوق جانباختگان ایرانی در حادثه منا خاطرنشان کرد: دولت از تمام ابزارهای رسمی و غیررسمی برای استیفای حقوق تمام زائرین ایرانی استفاده خواهد کرد و برای دفاع از حق خود کوتاه نمی‌آید.