به گزارش «نماينده»، زمانی که سری دوم برنامه خندوانه از فروردین ۱۳۹۴ به روی آنتن رفت هیچکس گمان نمی کرد که این برنامه به یکی از پرطرفدارترین برنامه های صدا و سیما بدل شود و طرفداران پرشماری را به خود جلب کند. این برنامه در حال حاضر بدون تردید پرمخاطب ترین برنامه تلویزیونی است که حتی برنامه های تکراری آن در اکثر کانالهای استانی به نمایش در می آید و پربازدید است. برنامه ای که گستره نمایش ان به فراگیری شبکه ۳ نیست و مردم برای تماشایش باید دستگاه های پخش دیجیتال داشته باشند.
حسن بزرگ این برنامه تنوع برنامه هاست که حتی سیاست مداران بزرگی همچون حداد عادل در آن شرکت کرده و تقریبا سعی شده از اکثر طیف ها استفاده کند و به همین جهت خیلی زود در دل مردم جا باز کرد و به امپراطوری ۱۵ ساله عادل فردوسی پور خاتمه داد.
هم اکنون در این برنامه رقابت دو چهره محبوب دنیای هنر یعنی امیرمهدی ژوله و امین حیایی جالب است و مردم به هر کدام از این دو هنرمند بیش از دو میلیون رای دادند و این رقابت سایه به سایه در حال افزایش است.
در حالی که نزدیکترین رقابت در مسابقات «خنداننده برتر» به روز پایانی رایگیری نزدیک میشود، آرای دو کمدین شرکت کننده در این مسابقه تقریبا با یکدیگر برابر است. حداقل چهار میلیون نفر در این رای گیری تا کنون شرکت کردند که این رقم واقعا قابل توجه است.
پیش از این عادل فردوسی پور سالها عنوان محبوب ترین چهره تلویزیون را یدک می کشید و عنوان پر بیننده ترین برنامه تلویزیونی را داشت. ۹۰ اگرچه برنامه تخصصی فوتبال است اما با اجرای عادل فردوسی پور در همه این سال ها به سوپاپ اطمینانی برای مدیران سیما تبدیل شده بود تا در مقام یک پدیده اجتماعی، با آن بتوانند ژست آزادی خواهانه بگیرند. برنامه ای که تابوهای تلویزیون را می شکست و گاه برای مدیرانش هزینه هایی گزاف داشت اما...
پس از گذشت بیش از یک دهه از اجرای برنامه ۹۰ با عادل فردوسی پور این برنامه پس از جذب مخاطبان فراوان چند صباحی ست که به بیراهه رفت، پر واضح است که برنامه های ورزشی بخصوص فوتبال درجامعه جوان ما بسیار پرطرفدار بوده و میتواند نقش بسیار مثبتی درجهت کاهش آلودگیهای اجتماعی داشته باشد.
این برنامه انتقادی و چالشی در واقع جهت توسعه و پیشرفت فوتبال استارت خورد، در اوائل پخش این برنامه انصافا شاهد برنامه جذابی بودیم.
در این برنامه بسیاری از مدیران و روسا از تیغ تیز انتقادات درست و غلط آن بی نصیب نمانده اند البته متاسفانه مدتهاست این برنامه از مسیر اصلی خارج شد و تبدیل به بازوی عادل فردوسی پور برای کوبیدن افرادی شده که با او همفکر وهم دسته نیستند. این برنامه محفل دوستان بازیگر ورفیقان شفیق ایشان شده است تا جایی که نقش اول را در انتخاب سرمربی تیم ملی ایفا می کند!؟
در ضمن کارشناسانی به برنامه ۹۰ دعوت می شوند که خود یا جزو عوامل فدراسیون و سازمان لیگ هستند و یا از زیر مجموع این تشکیلات هستند. در بیشتر اوقات ناظر بازیهای حساس به عنوان کارشناس داوری در این برنامه حضور می یابند؟ که از عملکرد داور خودشان انتقاد کنند!؟ تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل ...
در ضمن افرادی خاص در این برنامه گرین کارت دارند! و هر گاه که اراده کنند با این برنامه تماس می گیرند ...
این برنامه عموما درجهت فشار روانی وهوچی گری و نیش وکنایه برعلیه افراد غیر خودی تخت گاز پیش می رود، جالب این که کسی نیست که این قطار بدون راننده! را کنترل کند؟ البته مدتی ست که با شکایات برخی مدیران سیاست این برنامه تا حدودی تغییر یافت ...
البته بحث فراوان است و در این مقال نمی گنجد ...
به هر حال ریزش مخاطبان برنامه ۹۰ علتهای پرشماری دارد. مثلا اکر در ۱۰ سال پیش دو میلیون نفر جزو مخاطبان این برنامه بودند با توجه به افزایش جمعیت و افزایش فراوان خطهای تلفن همراه باید حداقل این مخاطبان به چهار میلیون می رسیدند ...
به هر روی رامبد جوان که دلیلش برای ساخت برنامه خندوانه را چیزی غیر از نیاز جامعه به خنده نمی داند، از یک سال گذشته تا امروز با همین اکسیر ساده، توانسته است از شبکه نسیم به پر بیننده تلویزیون تبدیل شود. برنامه ای که گستره نمایش ان به فراگیری شبکه ۳ نیست و مردم برای تماشایش باید دستگاه های پخش دیجیتال داشته باشند. این برنامه اما حالا توانسته بخشی از زندگی بخش عمده ای از مردم ایران باشد. برنامه ای که در یکی از ساعات ۴ باره پخشش به سریال های پربیننده ترک شبکه های ماهواره ای هم ترجیح داده می شود.