شناسهٔ خبر: 110414 - سرویس جامعه
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

موبایل خود را بدون سیم شارژ کنید!

بسیاری از گوشی‌های امروزی این توانایی را دارند که از طریق شارژرهای بی‌سیم، باتری خود شارژ کنند

به گزارش «نماینده» به لطف استاندارد جدید شارژ دستگاه‌های موبایل، این امکان به وجود آمده است که گوشی موبایل خود را بدون اینکه مجبور باشید آن را به کابل شارژ مایکرو یو‌اس‌بی متصل کنید بی سیم شارژ کنید یا همواره شارژ نگه دارید.
شارژ بی سیم؟

قبل از اینکه وارد بحث اصلی و به شما نشان دهیم که چگونه از این تکنولوژی استفاده کنید، اجازه دهید در مورد این صحبت کنیم که ساز و کار آن به چه صورت است. با وجود این که ما یک شارژر بی سیم خاص را بررسی می‌کنیم، این شارژر و تمام مشابه های آن از رابط قدرت Qi استفاده می‌کنند که توسط  Wireless Power Consortium توسعه داده شده و پشتیبانی می‌شود. به معنای دیگر این وابسته به شرکت‌ها نیست بلکه یک استاندارد رسمی جدید است که برای شارژ بی سیم دیوایس‌ها به تصویب رسیده است.

در تکنولوژی جدید، مودم‌ها علاوه بر اینکه به اینترنت دسترسی دارند، می‌توانند به طور همزمان باتری‌ گوشی‌های هوشمند را شارژ کنند، اما در هر صورت تا زمان عرضه‌ی این فناوری به صورت عمومی، باید چندین تست روی آن صورت گیرد.

اخیرا محققان دانشگاه واشنگتن تکنولوژی جدیدی توسعه داده‌اند که به مودم روترها این امکان را می‌دهد که باتری گوشی‌های هوشمندی نظیر آیفون و گوشی‌های اندرویدی را شارژ کند. کل فرآیند شارژ گوشی‌های هوشمند تنها به مورم/روتر و چندین سنسور نیاز دارد. سنسورها برق RF را به DC تبدیل کرده و سپس باتری را شارژ می‌کند. البته کمی تغییرات نیز باید در نرم افزار مودم صورت گیرد که این تغییرات در قالب بروزرسانی فریمور به مودم ارائه می‌شود. در این بروزرسانی فریموری، بدون اینکه خللی در روند اتصال مودم به اینترنت پیش بیاید، مودم به راحتی می‌تواند باتری گوشی‌های هوشمند را شارژ کند.

برای استفاده از این تکنولوژی شما به یک شارژر بی سیم Qi و یک دیوایس فعال شده برای Qi نیاز دارید (برخی از دستگاه‌های جدید با Qi فعال به بازار می‌آیند، سایر آن‌ها به یک افزونه ۱۰ تا ۱۵ دلاری نیاز دارند تا آن‌ها را برای شارژ به صورت بی سیم آماده کند). سیستم شارژ بی سیم Qi با دو عدد سیم پیچ دو وجهی  کار می‌کند که آن‌ها را توسط مغناطیس به هم وصل می‌کند. یعنی انرژی توسط میدان مغناطیسی بین آن‌ها منتقل می‌شود.

شارژر مسافرتی وایرلس (RAVPower QI Travel Charger)

قیمت این شارژر30 دلار است و کاملا جیبی و مسافرتی است. اندازه اش تقریبا نصف اندازه گوشی سامسونگ گلکسی 3 است. خروجی سیم پیچ در دستگاه موبایل به دقت کنترل می‌شود تا با تا با مقدار سنتی که دستگاه توسط شارژر‌های سیمی قابل دریافت کردن است هماهنگ باشد و سپس آن را تا مقدار مورد نظر کاهش می‌دهد. به عبارت دیگر اگر انتقال دهنده گوشی شما برای ۵ ولت تحویل روی ۱ آمپر از شارژر سیمی طراحی شده و قبل از رسیدن به باتری تا مقدار ۷۰۰ میلی آمپر پایین می‌آید، این دقیقا همان کاری است که شارژر Qi ارائه می‌کند.

اساس قضیه بر روی QI است که «چی» تلفظ می‌شود و درواقع «استاندارد شارژ القایی» برای انتقال قدرت الکتریکی القایی تا نهایت فاصله‌ی 4 سانتی‌متر است. این استاندارد توسط «کنسرسیوم شارژ بی‌سیم» که اختصارا WPC خوانده می شود، ایجاد شده است. این کنسرسیوم و این استاندارد محصول شرکت خاصی نیست و توسط شرکت‌های مختلفی که باهم بر روی این قضیه کار می‌کنند، ایجاد شده است.

در تصویر بالا می‌توانید گوشی را در وسط مشاهده کنید که در پشت آن جدا شده است(سمت چپ) و یک افزونه Qi متعلق به برند SainSonic (سمت راست). به زبان روشن‌تر شما باید افزونه ساخته شده مخصوص گوشی تلفن خود را خریداری کنید زیرا جای محل اتصال روی دیوایس‌های Qi Ready بخشی از استاندارد محسوب نمی‌شود و در هر دستگاهی متفاوت است. مدل گوشی خود و شارژر Qi را جستجو کنید تا واحد مناسب دیوایس خود را بیابید.

اتصال واحد به گوشی بسیار ساده است، اجازه دهید نگاه دقیق تری به آن بیاندازیم.


آن اتصالات طلایی کوچک به محل اتصال در پشت بدنه بدون کاور گلکسی اس ۳ وصل می‌شوند. در شکل زیر واحد نصب شده روی بدن اس ۳ را مشاهده می‌کنید که هنوز به طور کامل به آن متصل نشده است(تا شما بتوانید محل اتصال آن را روی دستگاه تلفن و تطابق آن با افزونه را به وضوح مشاهده کنید).

واحد در نزدیکی محل اتصال دارای مقداری چسبندگی است که البته نیازی به این قسمت برچسب مانند هم نیست، زیرا اتصالات کاملا در دندانه‌های روی دستگاه فیت می‌شوند.

سپس هنگامی که قاب پشتی گوشی را جا بزنید قطعه‌ها بیشتر با هم جفت می‌شوند.
تصویر فوق گوشی را که مجددا بسته شده است نمایش می‌دهد، مشاهده می‌کنید که حجم قطعه افزونه به قدری کم است که وجودش به هیچ وجه محسوس نیست. گوشی گلکسی اس ۳ قاب پشتی بسیار نازکی دارد و نگران بودیم قطعه اندازه نباشد یا باعث خارج شدن آن از فرم عادی شود. البته اگر انگشتان خود را روی قاب بکشید، برآمدگی بسیار نامحسوسی حس خواهید کرد، اما برامدگی ایجاد شده به هیچ وجه طوری نیست که دیده شود یا مشکلی برای قاب پشتی و ظاهر آن ایجاد کند و یا باعث شود قاب به خوبی جا نرود. حال که گوشی را برای شارژ وایرلس آماده کردیم بیایید نگاهی به خود شارژر بی سیم بیاندازیم.


استفاده از شارژر مسافرتی RAVPower


ما گوشی که اکنون Qi در آن فعال شده است را با یک شارژر مسافرتی بی‌ سیم Qi RAVPower به قیمت ۳۰ دلار کنار هم قرار دادیم. در حالی که نگران ابعاد شارژر بی سیم بودیم (عرض واحد به اندازه گوشی گلکسی اس ۳ است اما طولش نصف آن می‌باشد) و نگران این موضوع که گوشی از روی شارژر بیافتد و سیم پیچ داخل گوشی موفق به برقراری ارتباط نشود، نگرانی‌های ما کاملا بی اساس بود.

حلقه خاکستری رنگ اطراف لوگوی شارژر که در وسط آن قرار دارد در واقع لاستیک ضد لغزش است و گوشی تلفن به خوبی روی شارژر می نشیند. البته اگر شما پد شارژر را ترجیح می‌دهید می‌توانید نسخه شارژر پد RAVPower را به قیمت ۳۶ دلار تهیه کنید که بزرگتر از نسخه مسافرتی است و تلفن شما را تماما ساپورت می‌کند. این مدل بزرگتر تقریبا اندازه یک عکس ۶ در ۴ است که در مقایسه با نسخه مسافرتی گرد و کوچک بسیار جادار‌تر است.

به محض اینکه شارژر را به برق بزنید (با استفاده از مبدل USB همراهش) یا با استفاده از پورت USB مناسب به کامپیوتر خود وصل کنید، باقی کار بسیار ساده است. برخلاف سایر استانداردهای بی سیم، احتمالا شما با بلوتوث آشنایی بیشتری دارید، در اینجا هیچ معرفی یا جفت کردنی نیاز نیست، تنها کاری که باید انجام دهید این است که گوشی را روی شارژر قرار دهید، مانند شکل زیر:

کار تمام است. تا زمانی که یک سیم پیچ پذیرنده روی کوچکترین بخشی از حیطه ارتباطی سیم پیچ شارژر قرار داشته باشد، شارژر روشن شده و شروع به انتقال انرژی به دیوایس مربوطه می‌کند.

مزایا
- تمامی گوشی‌های جدید با شارژ چی سازگار هستند و گوشی‌های قدیمی با 10 دلار سازگار می شوند
- از شر سیم شارژر خلاص می‌شوید و دیگر نگران این نیستید که پس از صدها بار وارد کردن و خارج کردن، چه بلایی سر پورت میکرو یو اس بی می‌آید
- به خوبی یک شارژر کلاسیک و معمول شارژ می‌کند
- استفاده از آن خیلی ساده و راحت است و با یک شارژر می شود دستگاه‌های بسیاری را شارژ کرد
- سایز مدل‌های مسافرتی شارژرهای وایرلس بسیار کوچک است

معایب
- برای بسیاری از کاربران، قیمت 30 تا 40 دلاری این شارژرها خیلی قابل قبول نیست
- سیستم انتقال قدرت الکتریکی القایی، گرما تولید می‌کند و ربطی به مدل شارژر ندارد و یک عارضه غیر قابل اجتنابِ شارژ وایرلس است و افزایش دما می‌تواند باعث فرسودگی و اصطحلاک بیشتر دستگاه بشود
- باتری‌های یون لیتیوم که در موبایل‌ها هست، بهترین عملکردشان وقتی است که 50 درصد شارژ مصرف شود و سپس دوباره شارژ شوند. اگر به صورت روزانه شارژ را تا انتها مصرف کنیم و یا اگر به صورت مکرر باتری را وقتی خیلی شارژش مصرف نشده شارژ کنیم، عمر باتری کوتاه می‌شود. چون استفاده از این شارژرها راحت است، احتمال شارژ ناقص و غلط افزایش پیدا می‌کند

نتیجه
تمامی معایبی که برشمردیم، به استاندارد شارژ QI برمی‌گردد و درواقع شارژر RAVPower بی‌نقص است. عمده‌ترین مشکل همان افزایش دما و احتمال شارژ نادرست است که آن‌هم با یک باتری یدکی 10 دلاری برطرف می‌شود. پس توصیه میکنیم از این شارژ ها استفاده کنید