به گزارش «نماینده»؛ این کامپیوتر که بیبی نام داشت یک ماشین آزمایشی کوچک مجهز به حافظه برای ذخیره کردن یک برنامه بود.
این کامپیوتر در ابعاد بسیار بزرگی مانند یک اتاق ساخته شده بود و این امکان را داشت تا بدون دستکاری در سخت افزار آن دستورات مختلفی را اجرا کند. بعد از ساختن این دستگاه راه برای ساخت اولین کامپیوتر های شخصی مدرن باز شد.
اولین برنامه این کامپیوتر در تاریخ ۲۱ جولای سال ۱۹۸۴ اجرا شد. «جف توتیل» یکی از سازندگان بیبی به بی بی س گفت: گروه پس از اجرای برنامه بسیار هیجان زده بودند و بعد از تبریک برای اجرای موفقیت آمیز این برنامه، برای غذا خوردن به نهار خوری رفتند.
بیبی جانشینی برای ماشین هایی نظیر «انیاک» ساخته آمریکایی ها و «کلوسوس» ساخته دانشمندان بریتانیایی بود. انیاک برای این ساخته شده بود تا بتواند مسیر موشک های آمریکایی را محاسبه کند و وظیفه کلوسوس این بود که پیام های مرکز فرماندهی ارتش آلمان را در طول جنگ جهانی دوم برای بریتانیایی ها رمز گشایی کند.
ولی هر دوی این کامپیوتر ها امکان برنامه ریزی برای کامپیوتر های دیگر را هم داشتند، اما این کار نیازمند ایجاد تغییرات سخت افزاری در شبکه سیم کشی آنها بود. طراحی و ساخت بیبی با هدف رفع این محدودیت انجام شد.
«کریس برتون» از انجمن حفاظت از کامپیوتر می گوید: بیبی بر اساس برداشتی که ما از کامپیوتر امروز داریم اولین کامپیوتر جهان نام گذاری می شود. این دستگاه یک نوع سخت افزار بود که این امکان را داشت تا برنامه های مختلفی را که به آن داده می شد اجرا کند. نکته کلیدی که این امکان را به این کامپیوتر میداد، حافظهای بود که از "لامپ پرتوهای کاتدی" یا CRT ساخته شده بود و میتوانست یک برنامه را در خود ذخیره کند.
با این حال حجم کم حافظه در اولین کامپیوتر مدرن جهان نتوانست مانعی برای دانشمندان دانشگاه منچستر باشد و آنها توانستند با در اختیار داشتن همین میزان حافظه، برنامههای بسیار پیچیدهای بنویسند. آقای برتون میگوید حتی با چنین محدودیتی هنوز میشود برنامه های جالب و پیچیده نوشت.
به گفته آقای برتون اگرچه این برنامه ها کارایی چندانی نداشتند، اما آن زمان کسی به کارایی این برنامهها توجه نمی کرد بلکه این عملی بودن و اجرا شدن برنامهها بود که مهم بود. گروه در نهایت مهارت بیشتری پیدا کرد و به حجم حافظه کامپیوتر اضافه کرد. بعد از "بیبی" کامپیوتری به نام "منچستر مارک یک" (Manchester Mark I) و بعد از آن اولین کامپیوتر چند منظوره تجاری به نام "فرانتی مارک یک" ( Ferranti Mark I) ساخته شد. آقای برتون این دوران را هیجانانگیز، خارقالعاده و پرشور میداند.
نمونهای واقعی از اولین کامپیوتر مدرن جهان (که نام اصلی آن SSEM است) در موزه علوم و صنایع در منچستر به نمایش گذاشته شده است. همچنین بد نیست بدانید"لیزا یک" نام اولین سری از کامپیوترهای شخصی موسوم به پی سی اپل است.