به گزارش «نماینده» دکتر عباس صداقت درباره جزئیات تفاهم وزارتخانههای بهداشت و علوم درباره آموزشهای پیشگیری از ایدز به دانشجویان، گفت: با توجه به ا ینکه ایران کشوری جوان است و جوانان نیز یکی از گروههایی هستند که ممکن است در معرض رفتارهای پرخطر مرتبط با HIV قرار گیرند، در برنامه چهارم کنترل HIV، جوانان به عنوان یکی از اولویتهای گروههای هدف مورد تاکید قرار گرفتهاند.
وی افزود: با توجه به اینکه بخش مهمی از جوانان در دانشگاههای تحت پوشش وزارت بهداشت و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مشغول به تحصیل هستند، فرصت بسیار مناسبی است که با دسترسی به این دانشجویان بتوان در رابطه با مراقبت از رفتارهای پرخطر و ابتلا به HIV، آموزشهای لازم را ارائه کرد.
صداقت گفت: در سالهای گذشته تجربه بسیار خوبی از اجرای یک مدل برای آموزش دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی به نام مدل سیستماتیک آموزش آبشاری از طریق گروههای همسان در کشور داشتهایم. با توجه به اینکه برآورد شده است در حدود ۴.۵ میلیون دانشجو در دانشگاهها و موسسات آموزش عالی تحت پوشش وزارت علوم در حال تحصیل هستند، طبق این مذاکرات تفاهم نامهای تنظیم شد که این مدل سیستماتیک برای آموزش دانشجویان تحت پوشش این وزارتخانه نیز اجرا شود.
صداقت درباره تعداد دانشگاههای تحت پوشش این طرح گفت: در این تفاهم نامه مقرر شده است دانشجویان منتخب که دارای شرایط علاقمندی و توانمندی انتقال آموزشها هستند و در هستههای دانشجویی به طور فعال حضور دارند، در تمام دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کل کشور که در قالب هشت منطقه تقسیم بندی شدهاند، آموزشهای لازم را در این زمینه دریافت کنند و هر دانشجویی موظف باشد این مطالب را به ۲۰۰ دانشجوی دیگر منتقل کند.
رئیس اداره ایدز وزارت بهداشت با اشاره به اینکه انتقال این آموزشها از طریق مشاوران دانشگاهها به دانشجویان صورت میگیرد، گفت: اخیرا ۲۵ نفر از مشاوران دانشگاههای منطقه یک، یعنی استانهای تهران و البرز در این کارگاهها شرکت کردند. در مرحله بعدی قرار است این مشاوران آموزشها را به هستههای دانشجویی منتقل کنند و از آن طریق به صورت آبشاری به دانشجویان دیگر نیز منتقل شود.
صداقت در خصوص ویژگی این سیستم آموزشی گفت: یکی از مهمترین ویژگیهای این سیستم این است که مطالب آموزشی با زبان بسیار ساده و از طریق خود دانشجویان که اثرگذاری بیشتری دارند به گروههای همسان منتقل کنند.