به گزارش «نماینده»، در جدیدترین بررسیهای انجامشده بر روی مزایای قهوه، ثابت شد که مصرف این دانه گیاهی در کاهش خطر ابتلا به دیابت، پارکینسون و سرطان مؤثر است. به نقل از دکتر چارلز فاشز مدیر مرکز سرطان معده و روده از موسسه سرطان دانا-فابر بوستون قریب به 1000 بیماری که بهطور مرتب قهوه نوشیده اند احتمال زنده ماندنشان بالا رفته، به بیانی دیگر نرخ عود کردن سرطان یا نرخ فوت ناشی از آن کاهشیافته است.
تمامی این بیماران در مرحله سوم سرطان روده قرار داشتند و در طی این مدت در یک دفترچه فهرست دقیقی از خوراکیهای مصرفی و تمرینهای ورزشی خود یادداشت کردند. شایانذکر است که در مرحله سوم سرطان روده، بیماری به اطراف غدد لنفاوی رسوخ کرده اما هنوز به دیگر بخشهای بدن نرسیده است.
به گزارش مجله «کلینیکال آنکولوژی» این بیماران هم عمل کرده و هم تحت شیمیدرمانی به سر میبردند. آنهایی که روزی 4 یا بیشتر از 4 فنجان قهوه در روز مصرف میکردند 42 درصد کمتر از کسانی که مصرف نکردند، احتمال داشت که این بیماری دوباره در بدنشان پخش شود و 33 درصد کمتر احتمال داشت که از سرطان روده جان خود را از دست بدهند.
این مجله در ادامه میگوید: دیگر نوشیدنیهای کافئین دار مثل چای و قهوه بدون کافئین چنین اثری را ندارند. در حقیقت آن دسته از افرادی که روزانه دو تا سه نوشیدنی شیرین خوردهاند نتایج ضعیفتری گرفتهاند. هرچند محققان هنوز نتوانستهاند پاسخی علمی برای آن ارائه بدهند بنابراین هنوز نمیتوان مصرف قهوه کافئین دار را به بیماران مبتلابه سرطان روده تجویز کرد و برای اثبات این مسئله و تائید این یافتهها فاشز نیاز به یک تیم علمی دارد.
به گفته فاشز دو دلیل برای انجام این مطالعه وجود داشت: اول اینکه سرطان روده و دیابت دارای فاکتورهای خطرناک یکسانیاند و دوم اینکه بیماران بسیاری خواستار اقدامات جانبیای بودند که در بهبود روند بیماریشان مؤثر باشد. وی در رابطه با دلیل مفید بودن قهوه میگوید: احتمالاً آنتیاکسیدانهای قهوه یا ترکیبات دیگر آن به سوختوساز بدن، به میکروبهای ساکن در روده یا هر چیز دیگر کمک میکنند. شرکتهای داروسازی بر روی چنین تحقیقاتی سرمایهگذاری نمیکنند و این تحقیق از سوی موسسه ملی سرطان متعلق به دولت حمایت میشود.