به گزارش «نماینده» ، حسن رحیمپور ازغدی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در سخنان پیش از خطبههای نماز جمعه تهران با اشاره به حدیثی از امام سجاد (ع)، اظهار کرد: یکی از شاخصههای ایمان این است که مستکبرین دنیا از ما بترسند؛ در غیر این صورت به اسلام خیانت کردهاند.
وی افزود: هر کسی به نوعی پیام دهد که انقلاب اسلامی به اردوگاه سازشکاران بپیوندد، میخواهد نفسانیت خود را به اسم عقلانیت بر ما قالب کند؛ در صورتی که توقع داشتن از استکبار عین نفسانیت است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: از ابتدای انقلاب تاکنون این خط به موازات خط امام حضور داشت و به هر بهانهای میخواست با ظالمان جهان سازش کند.
رحیمپور ازغدی با بیان اینکه امروز برخی معتقدند بیایید با آمریکاییها مذاکره کنیم تا بتوانیم اسرائیل را محدود سازیم، گفت: این افراد یا جاهل هستند یا متجاهل؛ یعنی خود را به جاهلی و نادانی میزنند. در دوران پیش از انقلاب و پس از حادثه ۱۷ شهریور نیز برخی گفتند با آمریکاییها معامله و مذاکره کنیم تا شاه را محدود سازیم.
وی گفت: استدلال عدهای این بود که آمریکا نباید در مورد ما دچار سوءتفاهم و از ما عصبانی شود و ما نباید دشمنتراشی کنیم. این طرز تفکر همانی است که معتقد است آمریکا و انگلیس تمام جهان هستند و آشتی با آنها، آشتی با جهان است؛ انگار امام (ره) با جهان قهر بود و مازوخیسم داشت و میخواست ملت خود را منزوی و محدود کند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: امام (ره) با جهان قهر نبود حتی میگفت ملت آمریکا قربانی سیاستهای دولتمردان این کشور شده است.
رحیمپور ازغدی تاکید کرد: این دست اظهارات، تلههای گفتمانی دشمن است که برخی افراد ضعیف را اسیر خود میکند. در ابتدای انقلاب دولت موقت را امام بر سر کار آورد، اما وقتی این دولت روی کار آمد، گفت مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل جزو شعارهای انقلاب نیست و امام تحت تاثیر چپها و کمونیستها این شعارها را سر میدهد.
وی افزود: کسانی که در دهه ۶۰ با این نوع تفکر مبارزه میکردند، امروز همان حرفها را میزنند. من برای افراد دولت موقت احترام زیادی نسبت به کسانی که در دهه ۶۰ با آنها مقابله میکردند، قائلم زیرا تفکر دولت موقت در حرفش صادق بود، ولی افرادی که امروز اعتقادات دولت موقت را تکرار میکنند، آنقدر صداقت ندارند که بگویند ما به جای عقلانیت خود، سراغ نفسانیت خود رفتیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: امام میفرمود فرهنگ استعماری از خود استعمار خطرناکتر است و خط نفوذ آمریکا تا زمانی که در داخل حکومت، پایگاه نداشته باشد موفق نخواهد شد. این خط نفوذ میگوید شما را باید اربابهای خارجی اداره کنند و با کمک آنها همه چیز امکانپذیر است.
رحیمپور ازغدی اظهار داشت: اگر کسانی در حکومت ما نفوذ کردند و گفتند ما نمیتوانیم و آنها میتوانند و دیگر مرگ بر آمریکا و مرگ بر انگلیس گفتن کافی است، این امر باعث غلبه آمریکا بر ما میشود. امام میفرمود فکر تسلیمپذیری در مقابل آمریکا خطرناکتر از خود آمریکاست.
وی با بیان اینکه مطابق اعتقاد امام، ما از مغزهای عاجز و ترسو نمیترسیم، گفت: امروز لحن و روش آمریکاییها هنوز عوض نشده است، اگر نفوذپذیری نباشد، نفوذ نخواهد بود. امام معتقد بود خطرناک آن است که عدهای بر سر کار بیایند و بگویند ما هیچ غلطی نمیتوانیم کنیم. بنابر تفکر این افراد به عنوان مثال اگر ما میخواهیم درمان شویم، باید حتما به انگلستان برویم، این تفکر به معنای حقیر کردن نیروهای داخلی خودمان است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه وابستگی نظامی و اقتصادی از نگاه امام قابل جبران است، اما وابستگی روحی و انسانی جبرانپذیر نیست، تاکید کرد: این یعنی در ذهن عدهای خواندهاند که بدون ارتباط با غرب هیچ چیزی نداریم و حتی اخلاق ما نیز در رابطه با غرب اصلاح میشود. متاسفانه امروز کسانی که در جریان انقلاب هم بودند، گرفتار این طرز تفکر شدهاند.
رحیمپور ازغدی با تاکید بر اینکه امام معتقد بود ما باید حساب خود را از غرب جدا کنیم یعنی به معیارهای غربی کاری نداشته باشیم و در زمین آنها با وجود اشتراکاتی که داریم، بازی نکنیم اظهار کرد: عدهای معتقدند ما بدون غرب نمیتوانیم پیشرفت کنیم. برخی از مسئولین ما اخیراً و پس از مذاکرات هستهای گفتند دیگر هر حرفی را نمیشود زد و باید دهانتان را ببندید و مواظب باشید هر حرفی نزنید تا یک وقت آمریکا از ما ناراحت نشود.
وی افزود: این افراد ریشه خط امام را خواسته یا ناخواسته میزنند؛ این حرفها کاملاً خلاف خط امام و خروج از آن است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: مصیبت بزرگ در ایران بنابر اعتقاد امام، گوش به حرف غربیها سپردن است و ضرر این مساله از غارت نفت و ذخایر انرژی ما هم بدتر است.
رحیمپور ازغدی با بیان اینکه باید وابستگی مغزمان به خارج را کنار بگذاریم، گفت: یعنی اعتقاد داشته باشیم که آمریکا و انگلیس منافع ما را نمیخواهند و تنها منافع خود را در نظر میگیرند. امام (ره) بارها در وصیتنامهشان به این مساله اخطار دادهاند.
وی افزود: امام میفرمود ما از خطر اقتصادی و دخالتهای نظامی نمیهراسیم، ما از وابستگی فرهنگی و دانشگاه استعماری میترسیم که به جای خدمت به اسلام، خدمت به غرب کنند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه شخصی مانند آیتالله منتظری که نظریه ولایت فقیه او از بهترینهاست، در اواخر عمر خود، خلاف تمامی استدلالهایش در رابطه با ولایت فقیه سخن گفت. افزود: ایشان از پیشنهاددهندگان برپایی روز قدس بود، اما آخر عمر خود شعار «نابودی اسرائیل و آزادی فلسطین» را به نوعی پس گرفت، اما امام (ره) تا آخر عمر خودشان میفرمودند اسرائیل باید از میان برود.
رحیمپور ازغدی تاکید کرد: امروز یک جریان در حوزه سیاست خارجی میگوید باید سوءتفاهمهای خود را با آمریکا رفع کنیم؛ در صورتی که ما هیچگاه با ملت آمریکا مشکل نداشتیم، بلکه مساله اصلی ما دولتمردان و حاکمان سرمایهدار آمریکا بوده است.
وی گفت: زمانی به امام (ره) گفتند با آمریکا مذاکره کنید. ایشان فرمودند ما چه مذاکرهای با آمریکا انجام دهیم؟ آیا مادران و پدران شهید با آمریکا مذاکره کنند؟ اینها میخواهند بگویند مقابل آمریکا تسلیم شوید ولی ما تسلیم نخواهیم شد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: انگلیس ۱۵۰ سال کشور ما را غارت کرد و با ما دشمنی کرد و امروز هم همین کارها را انجام میدهد، آیا این مسائل سوءتفاهم است؟ امروز دوباره باید بدیهیات انقلاب را در دهه چهارم تکرار کنیم، چرا که این بدیهیات در حال زیر سئوال رفتن است.
رحیمپور ازغدی افزود: کسانی بودند و هستند که به امام (ره) احترام میگذارند اما خط او را قبول ندارند. آیا حرفهای امام و مسائلی که در مورد آمریکا میزدند، سوءتفاهم بود و امام نمیفهمید که چه میگوید؟ در اسناد لانه جاسوسی رسماً آمریکاییها گفتهاند میخواهیم انقلاب ایران را سرنگون کنیم و امروز هم این را میگویند؛ آیا این مسائل سوءتفاهم است؟
وی تصریح کرد: نه ما و نه آمریکا با یکدیگر سوءتفاهم نداریم. آنها میگویند آنچه که امروز در مورد توافق هستهای انجام میشود، سرنگونی ایران را آسانتر خواهد کرد، آیا این اظهارات سوءتفاهم و توهم توطئه است؟
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: مذاکره ما با آمریکا فقط در موضوع هستهای و در چارچوب قانون اساسی بود. قانون اساسی هم اجازه ذلت به ما نمیدهد. حال مذاکره در سایر حوزهها چه معنیای دارد؟ برخی فکر میکنند آمریکا و انگلیس مانند دولتهای دیگر جهان هستند که باید با آنها تنشزدایی کرد. آنها معتقدند آمریکا و دو، سه کشور هستند که کل جهان را شکل میدهند.
رحیمپور ازغدی با بیان اینکه عدهای میگویند باید به فکر منافع مشترک ایران و آمریکا باشیم، گفت: منافع مشترک ما با آمریکاییها در منطقه یعنی چی؟ این عده میگویند ما هر دو با داعش مخالف هستیم؛ خُب نادانها داعش را چه کسی ایجاد کرد؟ آیا منافع ما در عراق، بحرین و یمن با آمریکاییها مشترک است؟
وی افزود: اخیراً معاون نخستوزیر ژاپن به یکی از مسئولین ما گفته بود ما هنوز نتوانستهایم برای آمریکاییها اعتمادسازی کنیم، این در حالی است که امروز برخی در داخل کشور ما میگویند باید برای آمریکاییها اعتمادسازی کرد. ما چرا باید این کار را انجام دهیم؟ قرآن به ما فرموده است که شما نباید به دشمنانتان اعتماد کنید؛ حال برویم برای دشمنانمان اعتمادسازی کنیم؟
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: عدهای معتقدند باید با بازیگران جهانی تعامل کرد یا در مقطعی اعلام کردند باید با غرب بر سر محدود کردن سلاحهای کشتار جمعی همکاری کنیم؛ من به شما بگویم در این شعار و سخن اگر خیانت نیست، حماقت است. اصلاً سلاحهای کشتار جمعی را چه کسی در دنیا تولید و اشاعه داده است؟ چه کسی بمب اتم را مصرف کرده است؟ آیا شما میخواهید با رئیس دزدها علیه دزدی، قانون بنویسید؟
رحیمپور ازغدی تصریح کرد: برخی میگویند در تحقق خاورمیانه بدون سلاح هستهای، باید با آمریکاییها همراهی کنیم؛ خاورمیانه بدون سلاح هستهای شعار آمریکاییهاست، چرا نمیگویند جهان بدون سلاح هستهای؟ چرا وقتی پای این شعار به میان میآید، اسرائیل را جزو خاورمیانه در نظر نمیگیرند؟
وی خاطرنشان کرد: امام (ره) معتقد بود کسانی که میگویند آشتی با جهان کنیم، بیماران روانی و کشورهایی که خود را تمام دنیا میدانند، بیماران روحی هستند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: برخی مسئولین ما معتقدند نباید بهانه دست آمریکاییها بدهیم، اما امام (ره) معتقد بود هیچ وقت آن روز نخواهد رسید که آمریکا و دیگر شیاطین بگویند ما دیگر از شما بهانهای نداریم و به عنوان مثال آژانس بینالمللی اتمی بیاید بگوید مساله هستهای ایران کاملاً حل و تمامی بهانهها از دست ما خارج شد.
رحیمپور ازغدی با بیان اینکه همه جریانهای سیاسی باید علیه آمریکا موضع بگیرند، گفت: اوباما رسماً اعلام کرد با توافق هستهای، دست نیروهای میانهرو در انتخابات آینده مجلس ایران را قویتر کردهایم. آنها میخواهند همه ما را به جان هم بیندازند. آمریکاییها میگویند با توافق هستهای، میانهروها را در مقابل افراطیونی که مرگ بر آمریکا میگویند، قدرتمندتر ساختیم.
وی افزود: آمریکا هر جا ضعفی مشاهده کرد، به آن نقطه حملهور شد؛ این مساله را باید آنهایی که میگویند بروید برای آمریکا خوشرقصی کنیم تا به ما حمله نکند، بشنوند. هر جایی که وا بدهید و بترسید، به شما حمله میکنند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: عدهای گفتند دوران افراطیگری در سیاست خارجی سپری شده است، ما هم معتقدیم این دوران سپری شده است، اما طوری افراطیگری را تعریف کنید که امام (ره) در صدر افراطیون قرار نگیرند.
رحیمپور ازغدی با اشاره به تعریف تقیه در اسلام از نگاه موافقان تعامل با آمریکا، گفت: برخی به جای اینکه تقیه را مبارزه پیچیده و عقلانی با دشمن تعریف کنند، به دنبال ترک مبارزه و سازش میروند و میگویند تمام مشکلات ما به خاطر مرگ بر آمریکا گفتن است.
وی در پایان گفت: عدهای امروز معتقدند حالا که مرگ بر آمریکا نمیگوییم، آنها بیشتر به ما احترام میگذارند. اما من به آنها میگویم که آمریکاییها به شاه بیشتر احترام میگذاشتند و هر کسی در آمریکا رئیسجمهور میشد اول به ایران میآمد و پاسپورت ایرانی در زمان شاه نزد آمریکاییها اعتبار داشت و روند صدور ویزا به راحتی انجام میگرفت؛ بنابراین اگر منظورتان از احترام این است، فرزند شاه هنوز زنده است.