به گزارش «نماینده»،عزتالله یوسفیانملا نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی با اشاره به برگزاری جلسه ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی در روز گذشته، خروجیهای آن را فراوان خواند و گفت: همه مسئولین ذیربط موضوع گردنه حیران در این جلسه حضور داشتند.
وی از مسئولین اراضی شهری، وزیر راه و شهرسازی، معاونین وزیر کشور، مسئولین اراضی روستایی، رئیس بنیاد مسکن کشور و معاونان وی، رئیس کل بانک مرکزی، وزیر دادگستری، معاون اول قوه قضائیه و نایبرئیس مجلس شورای اسلامی، مقامات وزارت اقتصاد و دارایی بهعنوان مسئولان شرکتکننده در این جلسه یاد کرد و خاطرنشان کرد: همه شرکتکنندگان، تأثر عمیق خود را نسبت به موضوع گردنه حیران داشتند، اما تصمیمات عملی نیز در این جلسه اتخاذ شد.
*مبنای توسعه روستایی آسایش ویلاسازان نخواهد بود
یوسفیانملا با اشاره به تأکید اعضای ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی بر مبنا قرار گرفتن نیاز روستاییان در گسترش روستاها گفت: این مبنا نباید بر محور آسایش ویلاسازان و خوشنشینان قرار گیرد؛ بهعنوان مثال گردنه حیران روستایی بود که در سالهای 88 تا 89 در مجموع 60 خانوار در آنجا ساکن بودهاند و الآن این میزان به 464 خانوار رسیده است.
*ویلاسازان با ابزار قانون، اراضی را تغییر کاربری دادهاند
وی افزود: خانوادههایی که در این چهار سال به این روستا مهاجرت کردهاند همان ویلاداران هستند که البته به نحو قهر، غلبه و تصرف زمینها را نگرفتهاند بلکه با ابزار قانون وارد شدهاند و با یک مجوز تغییر کاربری، زمین منابع طبیعی را که انفال و بیتالمال است به بافت روستا اضافه میکنند.
نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی گفت: پس از اینکه این زمین منابع طبیعی به بافت روستا تبدیل شد از طریق طرح هادی وارد شده و آن را داخل محدوده روستا قرار میدهند و پس از آن زمین کشاورزی را تغییر کاربری داده و به زمین مسکونی تبدیل میکنند.
*دولت قوانین طرح هادی روستا را اصلاح میکند
وی با یادآوری مجدد اینکه متصرفان اراضی ملی با ابزار قانون به تصرفات غیرقانونی خود دست میزنند اظهار داشت: در جلسه دیشب تصمیم گرفته شد که درباره هر قانونی که ممکن است مورد سوءاستفاده قرار گیرد دولت با تنظیم لایحه به اصلاح آن اقدام کند و این تغییر قوانین به نحوی باشد که روستاییان در توسعه طرح هادی زیان ندیده و چوب ویلاداران و زمینخواران را نخورند.
یوسفیان ملا در ادامه گفت: افزایش بافت روستا ادامه خواهد یافت اما در حد نیاز روستائیان برای اسکان و زراعت.
عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی با اشاره به طرح موضوع زمینخواری در نقاط دیگر در جلسه روز گذشته این ستاد تأکید کرد: روستای «زیارت» در گرگان نیز در زمینخواری دچار فاجعه شده است که صدها خانوار در آنجا ویلاهای عظیم ساختهاند که آن هم از طریق ابزار قانون صورت گرفته است.
*شرایط سهل ویلاسازی در اراضی کشاورزی لغو میشود
وی از تقسیم کار میان دستگاههای دولتی در این باره خبر داد و با اشاره به عزم دولت برای مبارزه با زمینخواری تصریح کرد: در همین گردنه حیران حدود 10 واحد غیر مجاز تخریب شده است و قرار شد شرایط سهل و آسان ویلاسازی در اراضی کشاورزی لغو شود و اگر مقررات سهل و آسانی است صرفاً برای کشاورز ساکن روستا باشد.
یوسفیان ملا تصمیمات اتخاذ شده در جلسه دیروز ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی را بسیار خوب عنوان کرد و گفت: در نتیجه دیگر کسی نمیتواند با ادعای مجوز گرفتن به ویلاسازی در زمینههای کشاورزی و روستایی بپردازد.
وی در بخش دیگری از این گفتوگو گفت: در بخش دیگری از جلسه درباره افتتاح سه هزار حساب بانکی توسط یک نفر صحبت شد و ضمن ابراز گلایه از بانکها در این زمینه، بانک مرکزی مأموریت پیدا کرد با تمام قدرت پیگیر موضوع باشد و از اتفاقات مشابه بعدی ممانعت به عمل آورد.