به گزارش «نماینده»، هشتمین جلسه هیات امنای استان لرستان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد با حضور حمید میرزاده رئیس دانشگاه آزاد، هوشنگ بازوند استاندار لرستان، علاالدین بروجردی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، سید احمد میرعمادی نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد، یدالله ملکی رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان لرستان و نمایندگان مردم خرم آباد و بروجرد در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
میرزاده در این جلسه درباره ضرورت تعیین تکلیف وضعیت اراضی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: اراضی دانشگاه آزاد اسلامی جزو سرمایهها و داراییهای دانشگاه هستند که حیات دانشگاه به وسیله آنها میتواند تدوام یابد.
وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی از طریق تبدیل به احسن کردن این اموال سعی دارد طرحهای اقتصاد دانش بینان و توسعه شرکتهای دانش بنیان را پیش ببرد. اگر چه طرحهای دانش بنیان فعالیتهای اقتصادی زود بازده به شمار نمیروند اما توسعه طرحهای دانش بنیان از ضرورتهای توسعه کشور به شمار میرود.
* ضرورت مستندسازی املاک دانشگاه توسط واحدها
میرزاده با اشاره به مصوبهای در زمینه ضرورت مستندسازی املاک دانشگاه توسط واحدها، افزود: طبق این بخشنامه مقرر شد نمایندهای از طرف استاندار، نمایندهای از سازمان مرکزی دانشگاه، دبیر هیات امنا، نمایندهای از دفتر حقوقی سازمان مرکزی دانشگاه برای مستند سازی اراضی دانشگاه اقدام کنند.
رئیس دانشگاه آزاد، تعطیلی طرحهای عمرانی طی سالهای ۹۰ تا ۹۲ را یکی از دلایل عدم مستند سازی املاک دانشگاه برشمرد و خاطر نشان کرد: طی این مدت بسیاری از طرحها تعطیل شد و واحدها نتوانستند به تعهدات خود در مقابل سازمانهایی چون سازمان مسکن و شهرسازی یا جنگلها و منابع طبیعی عمل کنند.
میرزاده با اشاره به چالشهای پیش روی دانشگاه خاطر نشان کرد: کاهش جمعیت و به تبع آن کاهش متقاضیان ورود به دانشگاه از یک سو و از سوی دیگر افزایش تعداد موسسات آموزش عالی باعث شد تا دانشگاه آزاد اسلامی طی سالهای اخیر با فشارهای اقتصادی روبرو شود هرچند خوشبختانه توسعه تحصیلات تکمیلی باعث شد تا حدی این مشکل مرتفع شود اما تا رسیدن به وضعیت مطلوب زمان بیشتری لازم است.
وی با بیان اینکه قصد داریم کاربری جدیدی برای اراضی دانشگاه تعریف کنیم، افزود: طرح شفا یا شهرکهای علمی-پژوهشی یکی از طرحهایی است که دانشگاه آزاد اسلامی با هدف بستر سازی برای توسعه اقتصاد دانش بنیان در تمامی مراکز استانهای دانشگاه آزاد اسلامی در دست احداث دارد به همین خاطر از اراضی مازاد دانشگاه در این راستا بهره خواهیم برد.
میرزاده درباره ضرورت ایجاد شهرکهای فناوری گفت: طبق سند ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری و تاکید ایشان برای تامین ۵۰ درصد از درآمد ناخالص ملی از طریق فعالیتهای اقتصاد دانش بنیان ضرورت دارد تا در این زمینه فعالیتهای جدیتری از سوی دانشگاهها صورت پذیرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه متاسفانه در این زمینه تاکنون اقدام جدی از سوی رسانهها، نمایندگان مجلس و دانشگاه صورت نگرفته افزود: دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه توسعه فعالیتهای دانش بنیان بسیار جدی است.
وی در زمینه طرح شفا، گفت: در طرح شفا در کنار مجموعههای علمی-پژوهشی باید زمینه تجاری شدن محصولات آنها را نیز فراهم سازیم تا بتوانیم به چرخاندن چرخهای اقتصاد کمک کنیم.
میرزاده در ادامه با اشاره به تفاوت میان اقتصاد رشتهها در دانشگاه آزاد اسلامی با دانشگاههای دولتی تاکید کرد: اقتصاد رشته در دانشگاههای دولتی با غیر دولتیها متفاوت بوده و اگر دانشگاههای غیر دولتی دچار مشکلات مالی شوند بار مالی که اکنون در زمینه هزینه تحصیل متقاضیان تحصیل از دوش برداشته اند به دولت باز میگردد.
* تعامل بسیار خوبی میان دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت بهداشت است
وی با بیان اینکه تعامل بسیار خوبی میان دانشگاه آزاد اسلامی با وزارت بهداشت ایجاد شده است، افزود: تاکید وزارت بهداشت بر ارتقای کیفیت در رشتههای علوم پزشکی است که ما نیز در همین راستا حرکت کردهایم به گونه ای که در زمان مدیریت قبلی دانشگاه ۲۹ هزار نفر در رشتههای علوم پزشکی پذیرش می شدند این در حالی است که از سال ۹۲ پذیرش ما در این رشته به ۹ هزار نفر کاهش یافت.
وی در زمینه جذب اعضای هیات علمی گفت: اگر هرم هیات علمی در رشته محلی اصلاح نشود، آن رشته محل تعطیل خواهد شد. به همین خاطر فرایند جذب را کوتاه کردیم و طبق قانون به واحدها اجازه دادیم تا طبق قانون قراداد پیمانی با آنها منعقد شود.