شناسهٔ خبر: 106525 - سرویس فرهنگ
منبع: تسنیم

برگزاری کنگره ملی برای تکریم شایسته از مقام شاعران جوان

جوایز این جشنواره برای سه رتبه نخست به ترتیب ۵۰، ۴۰ و ۳۰ میلیون ریال خواهد بود و آثاری نیز به عنوان شایسته تقدیر معرفی خواهند گردید.

به گزارش «نماینده»، نشست رونمایی از پوستر جایزه ملی ادبی یوسف لیلا با حضور اصحاب رسانه و متولیان جشنواره ظهر شنبه در محل خانه شهریاران جوان برگزار شد.

در ابتدای نشست علی سلیمانی شاعر و دبیر علمی جایزه ملی ادبی یوسف لیلا ضمن خیر مقدم خدمت اصحاب رسانه ضمن تشریح فعالیت‌های دبیرخانه  از خانه شهریاران جوان به عنوان متولی برنامه که حامی جشنواره‌ای ملی در حوزه شعر آیینی ست قدردانی کرد و افزود: با عنایت و قدردانی از برنامه‌هایی که تا امروز به نام حضرت علی اکبر (ع) در کشور برگزارشده در این جایزه سعی شده است با حفظ صمیمت های موجود در برنامه‌های آیینی برنامه‌ای شایسته برای تشویق و تکریم شاعران جوان در حوزه شعر آیینی برگزار شود.

سلیمانی اضافه کرد: این برنامه دارای سه فصل خواهد بود که فصل اول آن که امروز مشغول رونمایی از پوستر و اعلام فراخوان آن هستیم مختص شعر با موضوع حضرت علی اکبر است که فرایند ارسال آثار از امروز آغاز خواهد شد و تا پانزدهم مهرماه در سطح ملی ادامه خواهد یافت، و در روز سی مهرماه مصادف با هشتم محرم اختتامیه جشنواره برگزار خواهد کرد.

سلیمانی ادامه داد: دو فصل دیگر مختص ترانه و کتاب خواهد بود که جزییات آن بعد از فصل اول و به ترتیب برگزاری منتشر خواهد شد، این جایزه در بخش ارسال اثر محدودیتی در قالب و تعداد اثر ندارد اما شرط سنی جشنواره برای جوان بودن زیر ۳۵ سال است و در بخش رقابتی تنها آثار این دسته از شاعران ارزیابی خواهد شد، ولی قطعاً از حضور نام‌آوران و صاحب‌نظران شعر آیینی در مراحل مختلف جایزه من جمله داوری استفاده خواهد شد.

سلیمانی همچنین افزود: سایت اختصاصی و پست الکترونیک جشنواره پذیرای آثار شاعران است و انشاالله خروجی برنامه اول علاوه بر معرفی و تقدیر از منتخبان مجموعه شعر آثار راه یافته به دور نهایی خواهد بود که با بهترین کیفیت منتشر و در روز اختتامیه رونمایی خواهد گردید.

سلیمانی در پایان گفت: جوایز این جشنواره برای سه رتبه نخست به ترتیب ۵۰، ۴۰ و ۳۰ میلیون ریال خواهد بود و آثاری نیز به عنوان شایسته تقدیر معرفی خواهند گردید.

در ادامه نشست سعید بیابانکی از شاعران مطرح در حوزه شعر آیینی کشور و همچنین عضو شورای سیاست‌گذاری جایزه ملی ادبی یوسف لیلا ضمن ارزشمند دانستن برگزاری جشنواره‌ای با این ابعاد خاطرنشان کرد شعر مهم‌ترین ابزار رسانه معارف اهل‌بیت است و متأسفانه ابعاد مختلف زندگی برخی از شخصیت‌های دینی همچون حضرت علی‌اکبر برای جامعه‌ی امروز و به‌ویژه جوانان ناشناخته ماندن است و امید است این جایزه گامی به‌سوی شناخت بیشترین هنرمندان و مخاطبان نسبت به این شخصیت والای شیعه که به‌حق برازنده‌ترین جوان در میان جوانان است باشد. وی با ذکر احادیثی در خصوص حضرت علی‌اکبر گفت: تعداد شعرهای خوب سروده شده برای حضرت علی‌اکبر شاید به تعداد انگشتان یک دست هم نرسد و بایست برنامه‌های از این قبیل صرف‌نظر از بحث جایزه و تقدیر و سایر دیدگاه‌های کمی از لحاظ کیفی و معرفتی هم راهگشا باشد.

و در پایان صحبت‌هایش ابراز امیدواری کرد با داوری‌های سنجیده و منصفانه در این جایزه شاهد معرفی چهره‌های موفق و برتر شعر آیینی در این جایزه باشیم.

در ادامه نشست محمد ابویی رییس خانه شهریاران جوان در سخنان کوتاهی ضمن تشریح فعالیت‌های خانه شهریاران جوان گفت:

هنر، زبان انتقال پیام است و تلاش داریم تا از مجرای این جایزه، الگوی حضرت علی‌اکبر (ع) را به جوانان معرفی کنیم. همچنین در نظر داریم در اربعین امام حسین (ع) نخستین راهپیمایی هنرمندان جوان در کربلای معلی را به انجام برسانیم.

وی با اشاره به پیوند زبان و ادبیات هنر گفت: امیدواریم «جایزه ملی ـ ادبی یوسف لیلا» را در سال‌های آینده در سطح بین‌المللی برگزار کنیم. وی با حمایت کامل از خروجی‌های سه‌گانه‌ی جایزه ملی ادبی یوسف لیلا خاطرنشان کرد این جشنواره می‌تواند زمینه‌ای برای پیوند جوانان با شعر باشد.

در پایان نشست سعید تیموری مسئول امور اجرایی و مرتضی حیدری مسئول دبیرخانه جایزه ملی ادبی یوسف لیلا به تشریح فعالیت‌های این جایزه پرداختند.