به گزارش «نماینده» پائولو جنتیلونی درباره اینکه ایتالیا چه اقداماتی برای احیای آنچه در دوره تحریم ها از دست رفته است گفت: این یک فرصت بزرگ است. ایتالیا همواره مناسبات تاریخی و فرهنگی با ایران داشته است.
وزیر امور خارجه ایتالیا گفت: بدون تردید روابط اقتصادی ما در دوره تحریم آسیب دیده و متحمل ضرر شده است. اما توافقی که در وین حاصل شد و به اعتقاد ما توافق بسیار مثبتی نیز بود، فرصت احیای مناسبات را به ما می دهد.
وی با ابراز خوشبینی درباره ادامه مقابله ایران با افراط گرایی ها، که صلح و ثبات را تهدید می کند افزود: این برای ما یک امید بزرگ است.
پائولو جنتیلونی گفت: البته اهمیت مناسبات اقتصادی نباید از نظر دور داشته شود. اما جنبه سیاسی نیز مطرح است. ما امیدواریم توافق هسته ای به ما اجازه دهد هر چه بیشتر ایران را در تلاشهایمان برای تثبیت منطقه مشارکت بدهیم.
وزیر خارجه ایتالیا نقش ایران را در تثبیت منطقه برای اروپا حائز اهمیت خواند و گفت: اهمیت فراوان این مسئله از انجا ناشی می شود که از یک سو منافع مشترکی در مقابله با داعش و احتمال شکست دادن این گروه تروریستی وجود دارد و از سوی دیگر برخی موضوعات خاص مانند سوریه یا لبنان وجود دارند.
وی گفت: من امیدوارم بتوان بین ایران و ایتالیا و بین ایران و اروپا همکاری مثبتی را برقرار کرد. ما در اروپا به مشارکت ایران در ثبات منطقه علاقه داریم و فکر می کنم ایتالیا بتواند نقش پیشاهنگ را در اروپا ایفا کند.
وزیر خارجه ایتالیا که به همراه خانم گوییدی، وزیر توسعه اقتصادی ایتالیا و در صدر یک هیئت اقتصادی و صنعتی راهی تهران است در پاسخ به این سوال که ایتالیا پیش از تحریم ها با حجم مبادلاتی بالغ بر هفت میلیارد یورو، نخستین شریک تجاری ایران در اروپا بود.
پائولو جنتیلونی گفت: آیا امکان بازگشت به آن جایگاه برای ایتالیا وجود دارد؟ گفت: این هدف ماست. من اطمینان دارم که ما از نقاط قوتی مانند قدمت روابط اقتصادی و فرهنگی با ایران و همچنین علاقمندی دو ملت به یکدیگر، برخورداریم. اما ایران و ایتالیا باید شراکتی تشکیل دهند که فقط به افزایش مبادلات تجاری بین دو کشور محدود نشود چون ایتالیایی ها شرکای قابل اعتمادی هستند.