به گزارش «نماینده» جعفر قادری با اعلام هشدار نسبت به صرف کردن پولهای آزادشده در امر واردات اظهار داشت: این نگرانی وجود دارد که دلارهای نفتی آزادشده خرج واردات کالای مصرفی به کشور شود و در کوتاهمدت تنوع و مشکل کمبود کالا و تورم را حل کند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه قطعاً این عمل منجر به افزایش نرخ بیکاری و وابستگی بودجه به نفت خواهد شد، تصریح کرد: در این حالت رشد اقتصادی نیز افزایش نمییابد و این مدل در کشورهای نفتی مانند عربستان دیده میشود که برای راضی نگهداشتن مردم دلارها صرف واردات کالاهای مصرفی میشود.
نایب رئیس کمیسیون حمایت از تولید مجلس با تأکید بر اینکه دلارهای نفتی در کشور باید تبدیل به سرمایه زاینده و تجدیدپذیر شود، یادآور شد: توسعه اشتغال و زیرساختهای صنعتی و همچنین رونق واحدهای تولیدی میتواند با این منابع ایجاد شود و وابستگی به برخی کالاها را برای کشور فراهم کند.
قادری با اشاره به رویکرد دیگر تأثیر دلارهای نفتی در اقتصاد کشور بیان داشت: کشوری مانند چین بیش از ۲ هزار میلیارد دلار از طریق صندوق ذخیره ملی خود برای ارتقاء توان صادراتی گذاشته تا از این طریق با صادرات خدمات فنی و مهندسی پشتوانهای برای اشتغال و صادرات و طرحهای فاینانس خود داشته باشد.
این نماینده مجلس پیشنهاد داد با وجود آزاد شدن دلارهای نفتی دولت ۱۰ میلیارد دلاری که از صندوق توسعه ملی برای مهار آبهای مرزی را قرض گرفته است، را برگرداند تا قدرت تسهیلاتدهی این صندوق برای تکمیل طرحهای نیمه تمام و توسعه و رشد تولید افزایش یابد.
وی تأکید کرد: دولت نباید به هیچ وجه با این منابع به صورت مستقیم وارد فعالیّت اقتصادی شود و میتوان در جهت تقویت ناوگان کشتیرانی و هوایی و خریدن کالاهای سرمایهای اقدام کرد.
قادری یادآور شد: مجلس در جایگاه ناظر قطعاً مستمر هزینهکرد دلارهای نفتی را بهصورت شفاهی و کتبی پیگیری خواهد کرد، تا مسئولان در جهت اقتصاد سالم و ضرورتهای پیش رو اقدام کنند.