به گزارش «نماینده» به نقل از «رویترز»، «کارتر اشتون» وزیر دفاع آمریکا، دیروز پس از گفتوگو با مقامهای سعودی، اظهار داشت «قدرت تهاجمی ایران» تهدیدی مشترک قلمداد میشود.
کارتر در سفر به عربستان تلاش میکند روابط دفاعی با ریاض را در پی توافق هستهای، تقویت کند.
عربستان سعودی نیز برای غلبه بر آنچه آن را نفوذ منطقهای ایران میداند، وارد درگیری با آمریکا شده است. ریاض نگران است که توافق هستهای با ایران، فشارهای بینالمللی و نیز تحریمها علیه ایران را بردارد و در چنین وضعیتی ایران این فرصت را پیدا میکند تا فضای بیشتری را برای حمایت از متحدان خود در درگیریهای «نیابتی» از جمله در یمن و سوریه در اختیار بگیرد.
از زمان به قدرت رسیدن «سلمان بن عبدالعزیز» در عربستان از ماه ژانویه، ریاض موضع سختگیرانهای در منطقه دنبال میکند؛ رژیم سعودی مناطق مختلف یمن را با هدف برگرداندن عبدربه منصور هادی رئیسجمهور فراری و مستعفی یمن بمباران میکند و حمایت خود را از تروریستهایی که علیه نظام سوریه میجنگند، تشدید کرده است.
کارتر اعلام کرد او و ملک سلمان در این گفتوگوها بر حمایت علنی خود از این توافق تأکید کردند، ولی در عین حال درخصوص برخی موارد از جمله لزوم اجرای صحیح این توافق ابراز نگرانی کردهاند.
وزیر دفاع آمریکا افزود گفتوگوهایش با مقامهای سعودی در «جده» بر مسائلی از جمله تقویت روابط امنیتی از جمله دفاع موشکی، امنیت سایبری، امنیت دریایی و نیروهای عملیات ویژه متمرکز بود. این در حالی است که سران کشورهای حاشیه خلیج فارس در نشست «کمپدیوید» در ماه مه بر لزوم تحقق این تعهدات تأکید کردند.
کارتر ایران و گروه تروریستی داعش را مهمترین چالشهای مشترک بین ایالات متحده و عربستان سعودی اعلام کرد و همچنین به اوضاع کنونی یمن پرداخت.
وزیر دفاع آمریکا مدعی شد «نفوذ ایران بر الحوثیها واقعی است».
بنا به اعلام وزیر دفاع آمریکا، ملک سلمان در ماه سپتامبر به آمریکا سفر و با «باراک اوباما» رئیسجمهوری این کشور دیدار میکند.
تصمیم ملک سلمان بر عدم مشارکت در نشست سران کشورهای خلیج فارس در «کمپدیوید» که با میزبانی اوباما در ماه مه برگزار شد، گمانهزنیها درخصوص اختلافات دیپلماتیک بین دو کشور را تقویت کرد هرچند هر دو طرف آن را تکذیب کردند.