شناسهٔ خبر: 101302 - سرویس بین‌الملل
منبع: فارس

رسانه‌های سعودی همزمان با انگلیس دست‌به‌کار شدند

آغاز شانتاژ حقوق‌بشری رسانه سعودی علیه ایران

همانگونه که پیش‌بینی می‌شد پس از حل و فصل اولیه مذاکرات هسته‌ای، جبهه سعودی و غربی بهانه دیگری به نام «حقوق بشر» را برای فشار علیه ایران در دست گرفته‌اند و عملیات را آغاز کردند.

به گزارش «نماینده» پس از جمع بندی گفت‌و‌گوهای ایران و 1+5 و حل و فصل اولیه پرونده هسته‌ای ایران، همانطور که پیش از این بسیاری از کارشناسان پیش‌بینی کرده بودند، سطح مطالبات کشورهای غربی و در کنار آن‌ها عربستان محدود به موضوع هسته‌ای نشده و این کشورها از هم اکنون مسائل دیگری را نیز پیش کشیده‌اند که اهم آن مسأله حقوق بشر است.

در این راستا شاهد پرداخت همزمان رسانه‌های سعودی و نهادهای غربی بخصوص انگلیسی و برخی اپوزیسیون به مسأله حقوق بشر در ایرانیم که همگی بر این موضوع تأکید می‌کنند که حال دیگر نوبت رسیدگی به پرونده حقوق بشر در ایران است.

پایگاه سعودی «ایلاف» که از لندن بروزرسانی می‌شود، روز پنجشنبه (دیروز) در این باره گزارشی مفصل منتشر کرد و نوشت: پس از توافق هسته‌ای، پرونده‌های متعددی راجع به ایران یکی پس از دیگری در غرب مطرح خواهد شد و جمهوری اسلامی ایران نمی‌تواند از زیر بار برخی معضلات بزودی رهایی یابد که یکی از این پرونده‌ها به حقوق بشر مربوط می‌شود.

ایلاف
بخشی از گزارش روزنامه الکترونیکی «ایلاف»

این پایگاه وابسته به خاندان سعودی بدون هیچ گونه توجهی به وضعیت ناراحت کننده حقوق اولیه انسان‌ها در عربستان ابراز امیدواری می‌کند که ایران اراده برطرف کردن نگرانی‌ها در مورد حقوق بشر را داشته باشد و رسیدگی به حقوق بشر را برای برقراری رابطه میان ایران و جامعه جهانی ضروری توصیف می‌کند.

همزمان نیز وزارت خارجه انگلیس نیز در گزارشی که روز پنج‌شنبه (دیروز) منتشر شده است، به انتقاد از وضعیت حقوق بشر در ایران می‌پردازد و مسائل زندانیان و بهائیان را پیش می‌کشد.

در راستای شکل‌گیری چنین فضایی در حالی که دو روز از جمع بندی‌ مذاکرات ایران و 1+5 می‌گذرد، «احمد شهید» نماینده سازمان ملل در مورد حقوق بشر در ایران نیز در بیانیه‌ای گفته است: حال وقت رسیدگی و تمرکز به مسأله حقوق بشر در ایران است.

همچنین «شیرین عبادی» همزمان که مراسم اعلام جمع‌بندی مذاکرات برگزار می‌شد طی بیانیه‌ای از تعداد اعدام‌ قاچاقچیان مواد مخدر در ایران انتقاد کرد و خواستار رسیدگی به وضعیت حقوق بشر شد.

تمامی این موضع گیری پیش از این نیز قابل پیش‌بینی بوده است و بنا به فرموده مقام معظم رهبری در تاریخ 6 خرداد گذشته: «در چارچوب مسائلی که با آمریکا، غرب و صهیونیسم داریم، غیراز موضوع هسته‌ای، مسایل پی درپی دیگری همچون حقوق بشر را نیز پیش‌بینی می‌کنیم».

ذکر این نکته نیز ضروری است، در حالیکه که به مسأله حقوق بشر در ایران پرداخته می‌شود و پس از این باید شاهد هجمه گسترده‌تری در این قبال باشیم که سیاسی بودن این موضوع کاملا نخ نماست؛ چرا که در همین خاورمیانه کشورهایی نظیر عربستان هستند که صرف هم پیمانی سیاسی با غرب، تحت حاشیه امنی قرار گرفته و دول غربی هیچ نگرانی را در این بابت ندارند. بنابراین اگر موضوع صرفا سیاسی باشد باید بپذیریم که نه مسأله هسته‌ای و نه مسأله حقوق بشر و نه هیچ مسأله‌ای که پس از این مطرح خواهد شد روایت‌‌گر دغدغه غرب در مورد اصل این موضوعات نیست و تا زمانی که جمهوری اسلامی ایران سیاست ناهمسوی خود با استکبار را ادامه می‌دهد چنین بهانه‌هایی نیز وجود دارد.

بنابراین به فرموىه رهبر انقلاب «اگر موضوع حقوق بشر هم حل شود آنها دنبال بهانه دیگری خواهند رفت» و همه آن‌ها یک نکته بیش ندارد و آن هم اینکه یک چیز هدف قرار گرفته است و آن هم کلیت نظام جمهوری اسلامی ایران است.