شناسهٔ خبر: 101129 - سرویس فرهنگ
منبع: ایسنا

دور «عشرت‌آباد» خط قرمز بکشید

عشرت اباد43 به نظر می‌رسد همه دل‌نگرانند، اما مشخص نیست مسئول اصلی ایجاد این دل‌نگرانی‌ها کیست؟ دل‌نگرانی برای «عشرت‌آباد» که روز به روز مقابل مجتمع در حال ساخت میدان سپاه آب می‌رود.

اما چرا هیچ‌کس به این ایده فکر نمی‌کند حالا که حکم‌های توقف از دادگاه‌ها و سازمان‌های مختلف به این میدان فرستاده شد و هیچ جوابی نگرفته، می‌توان با جدا کردن محوطه‌ «عشرت‌آباد» از فضای نظامی پادگان این بنا را نجات داد.

به گزارش «نماینده»، ‌ دو ماه دیگر سالگرد آغاز به کار جرثقیل‌ها و بالا رفتن اسکلت‌های سبز رنگ مقابل عشرت‌آباد تاریخی؛ بنایی که ۳۵ سال بی‌توجهی دید و حالا دارند آن زیر پا می‌گذارند!

شاید اگر اصلا دی ماه دو سال قبل احمد مسجد جامعی قصد سر زدن به این بنای تاریخی و پادرمیانی برای قدری توجه به آن را نمی‌کرد، دست‌کم مسئولان پادگان ولی‌عصر (عج) یادشان نمی‌افتاد زمینی خالی مقابل این «عشرت‌آباد» زخم خورده وجود دارد، که بخواهند برایش نقشه‌ای طراحی کنند و این‌گونه رمق‌های آخرش را بگیرند.

دل‌نگرانی‌ها آن‌قدر زیاد است که حتی محمدباقر قالیباف، ‌ شهردار تهران هم در صفحه‌ی مجازی شخصی خود پیامی دلسوزانه با نام «دلسوزانه با برادرانم»  به مسئولان این پروژه نوشته است؛ پیامی که به نظر می‌رسد بیشتر برای رسانه‌ها و دوستداران میراث فرهنگی قابل توجه بود.

او در صفحه‌ی شخصی اینستاگرام خود نوشته است: «یکی از مطالبات عمومی از نهادهای نظامی در این سال‌ها، خروج پادگان‌ها از داخل کلانشهرها بوده است. در سال‌های گذشته با تدابیر مقام معظم رهبری و همکاری نیروهای مسلح حداقل در دو مورد، پادگان‌ها از داخل شهر تهران به منظور حفظ و حراست از محیط ‌زیست و زندگی مردم به خارج از شهر منتقل شده‌اند.

در چنین شرایطی، در قلب شهر تهران اسکلت‌های ساختمانی عظیم در میدان سپاه بالا رفته است که حتی برای ساخت آن مراحل قانونی لازم هم طی نشده است. تا به امروز نیز مجموعه‌ی مدیریت شهری تهران، دادگاه نظامی و رئیس دیوان عدالت اداری مخالفت قانونی و حتی دلسوزانه خود را با ادامه ساخت این بنا اعلام کرده‌اند.

ولی متاسفانه همچنان کار ساخت‌وساز این ساختمان ادامه دارد. از نهادی که همیشه در راه دفاع از سرزمین، مردم و حقوق آنها پیشقدم بوده است، انتظار می‌رود که این بار نیز در برابر قانون و برای احقاق حقوق مردم پیشتاز بوده و برای احترام به حقوق عمومی، اقدام به توقف احداث و تخریب این سازه کند.

بنده نیز اگر جای این دوستان و همرزمان سابقم بودم نه تنها جلوی احداث این سازه‌ی غول‌آسا را می‌گرفتم، بلکه راهی هم برای بازدید همه مردم به عمارت تاریخی کلاه فرنگی باز می‌کردم.»

حالا که به نظر می‌رسد شهردار تهران - که تا امروز همه انتظار داشتند او برای نجات این بنای تاریخی کاری انجام دهد - هم نمی‌تواند به جز نوشتن نامه‌ای دلسوزانه کاری به جلو ببرد، ای کاش به همان چند سال قبل برگردیم که کارشناسان بحث جدا کردن عمارت «عشرت‌آباد» از فضای نظامی پادگان را مطرح کردند. این گونه نه تنها این بنا از اتفاقات احتمالی آینده مصون نگه‌ داشته می‌شود، بلکه با کشیدن یک دیوار و عملیاتی کردن پروژه‌ی مرمتی که دو سال گذشته قولش را به مسجدجامعی، رئیس وقت شورای شهر تهران دادند، زمینه‌ها برای بازدید مردم از این بنای تاریخی فراهم شود.

این رایزنی‌ها و بحث‌ها در حالی مطرح می‌شوند که حتی مهلت یک‌روزه‌ی توقف دادسرای نظامی به مسئولان ساخت‌وساز این مجتمع در هفته‌ی گذشته هم جواب نداد و کارگران هنوز مشغول کارند تا کار ساخت مجتمع این پادگان را به سروسامان برسانند.

البته روز گذشته (۲۳ تیر) نیز محمد سالاری، رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران از ارائه‌ نامه شهردار تهران به سرلشکر فیروزآبادی و فرمانده سپاه در رابطه با ساخت و ساز میدان سپاه خبر داد.

او در جلسه شورای شهر تهران با بیان اینکه سپاه با استناد به تفاهم‌نامه منعقد شده فی‌مابین شهرداری و ستاد کل نیروهای مسلح و همچنین نامه معاونت امور مناطق به شهرداری منطقه ۷ که ساخت و ساز میدان سپاه را مجاز اعلام کرده، عنوان می‌کند کارش قانونی است، برهمین استدلال اعضای کمیسیون اصل ۹۰ مجلس نیز اعلام کردند که ساخت و ساز سپاه قانونی بوده است؛ اما اخیرا معاونت شهرسازی نامه‌های رضایت نداشتن شهرداری برای این ساخت و ساز را منتشر کرده است.

سالاری با بیان اینکه ما باید به عنوان اعضای شورای شهر انفعال را کنار گذاشته و نسبت به دعوت از مسوولان سپاه، شهرداری، میراث فرهنگی و... برای تعیین تکلیف این بنا دعوت کنیم، از ارائه نامه شهردار تهران به فیروزآبادی و فرمانده سپاه در رابطه با ساخت‌و ساز میدان سپاه نیز خبر داده است، اما از محتویات آن نامه هنوز چیزی منتشر نشده است.