شناسهٔ خبر: 91178 - سرویس جامعه
نسخه قابل چاپ

راهکارهای وزیر اسبق آموزش و پرورش برای پایان مشکلات معیشتی فرهنگیان

فرشیدی وزیر اسبق آموزش و پرورش با اشاره به اینکه رتبه‌بندی حلال مشکلات معیشتی فرهنگیان نیست، گفت: ضوابط قانونی وجود دارد که با احیا و عملیاتی شدن آنها منابع مالی مناسبی در اختیار آموزش و پرورش قرار می‌گیرد.

به گزارش نماینده محمود فرشیدی در گفت‌وگو با تسنیم، اظهار داشت:‌ مشکلات معیشتی معلمان همواره مورد تأکید مقام معظم رهبری قرار داشته و در آخرین مورد ایشان سال گذشته در دیدار با مسئولان آموزش و پرورش یک بار دیگر این مسئله را مورد تأکید قرار دادند، همچنین یکی از ارکان سیاست‌‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در بخش آموزش و پرورش، رفع مشکلات معیشتی فرهنگیان و اولویت دادن به بودجه آموزش و پرورش در برنامه‌ریزی‌های دولت است که این موارد جنبه حکم داشته و باید در سیاست‌گذاری‌های مالی و اقتصادی کشور مدنظر قرار بگیرد.

وی افزود:‌ بحث رتبه بندی هم‌اکنون به‌عنوان یک کلید حل مشکلات فرهنگیان مطرح شده است. مجلس از مدتی قبل به‌دنبال این بود که طرح رتبه بندی را تصویب کند اما آن‌گونه که اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس مطرح می‌کنند ظاهراً دولت همکاری لازم را نداشت در نتیجه طرح رتبه بندی مجلسی‌ها مسکوت ماند مگر اینکه مجدداً آن را دنبال کرده و به قانون تبدیل کنند.

وزیر اسبق آموزش و پرورش با اشاره به اینکه یکی از ۶ زیرنظام سند تحول بنیادین بحث نظام رتبه بندی معلمان است، گفت: طراحان رتبه بندی معتقدند اگرچه این طرح در حدی می‌تواند از مشکلات معیشتی فرهنگیان کارگشایی کند اما هدف اصلی آن حل مشکل معیشتی نیست و این مشکلات باید از طرق دیگری حل شود.

** اعتبار ۱۳۵۰ میلیارد تومانی رتبه‌بندی و افزایش حقوق ۱۳۰ هزار تومانی

فرشیدی ادامه داد: نظام رتبه بندی معلمان که در هیئت دولت تصویب شده است افزایش حق شغل از ۱۵ درصد تا ۵۰ درصد را شامل می‌شود و معاونت ریاست جمهوری بودجه ۱۳۵۰ میلیارد تومانی را برای اجرای این طرح اعلام کرده است اما اگر این رقم را به تعداد فرهنگیان تقسیم کنیم میانگین افزایش حقوق ۱۳۰ هزار تومان را برای فرهنگیان به‌همراه دارد که این حلال مشکل نیست، البته ممکن است عده‌ای از حق شغل ۵۰ درصد بهره‌مند شوند و برخی دیگر کمتر.

** ضرورت توجه ویژه به مهارت‌های معلمی و تجربه در نظام رتبه‌بندی

فرشیدی با اشاره به اینکه عناوین پایه، ارشد، خبره و عالی در قانون خدمات کشوری وجود دارد و الزاماً این رده‌بندی‌ها ناظر به نیازهای فرهنگیان نیست، ‌ گفت:‌ معلم در طول سال تلاش می‌کند و تعداد زیادی از معلمان نیز در دوره ابتدایی فعالیت می‌کنند که مباحث مهارت معلمی، تجربه و مسائل تربیتی برای آنها موضوعیت دارد که این موارد آن‌چنان که باید در ارزیابی‌ها لحاظ نشده است. اجرای این نظام رتبه بندی آن‌چنان که انتظار می‌رود نمی‌تواند به رفع تبعیض‌ها کمک شایسته‌ای کند.

** رتبه‌بندی حلال مشکلات معیشتی فرهنگیان نیست

وزیر اسبق آموزش‌وپرورش بیان کرد: خواسته اصلی فرهنگیان این است که یک ارتباط معقول، متناسب و توازن منطقی میان دریافتی آنها و سایر کارمندان دولت ایجاد شود و وجود فاصله غیرمنطقی میان آنها و کارمندان دولت، فرهنگیان را دچار مشکلات معیشتی کرده است و این انتظار را دارند که این مسئله مورد توجه و پیگیری قرار بگیرد اما با آمار و ارقام اعلام شده در نظام رتبه بندی مشکلات حل نخواهد شد.

فرشیدی عنوان کرد: ریشه اصلی حل مشکلات معیشتی فرهنگیان را باید در جای دیگری جست‌وجو کرد، مسئله اصلی تفاوت فاحش دریافتی فرهنگیان با سایر کارمندان دولت است، هیچ فردی از اینکه دریافتی معلمان افزایش یابد نگران نیست اما ریشه عدم تحقق این موضوع نبود منابع مالی است، ‌ هیچ فردی مخالفتی ندارد تا معلمان آن‌گونه که شأن و منزلتشان ایجاب می‌کند، دریافتی مناسبی داشته باشند. مقام معظم رهبری نیز مکرراً تأکید دارند که منزلت و معیشت معلم ارتقا یابد اما مشکل اصلی نبود منابع مالی لازم برای اجرای این خواسته فرهنگیان است بنابراین برای برطرف کردن این مشکل باید راهکاری پیدا کنیم.

وی با اشاره به اینکه گام نخست در زمینه افزایش حقوق فرهنگیان و رفع مشکلات معیشتی آنها وجود عزم و اراده جدی در دولت و مجلس است، گفت:‌ در تصویب بودجه سال ۹۴ شاهد اقدامات خوبی از سوی مجلس بودیم. بودجه دولت با محدودیت‌هایی مواجه است و اگر منابع متعددی برای تأمین معیشت فرهنگیان پیش‌بینی نشود، طبیعی است که نمی‌توانیم جوابگوی حداقل انتظارات آنها باشیم بنابراین باید منابع متعدد مالی پیش‌بینی شود تا از طرق مختلف این نیاز به‌حق فرهنگیان تأمین شود.

وزیر اسبق آموزش‌وپرورش تصریح کرد: مجلس در بررسی بودجه سال ۹۴ چند مصوبه خوب داشت که نشان از رویکرد مثبت نمایندگان برای بهبود وضعیت معیشتی فرهنگیان دارد، به‌عنوان مثال پیش‌بینی شد تا بانک‌ها ۲ درصد صرفه جویی کرده و منابع آن را به آموزش و پرورش اختصاص دهند یا اینکه برخی نهادهایی که تاکنون از پرداخت مالیات معاف بودند، ‌ ملزم به پرداخت مالیات شدند تا منابع آن در اختیار آموزش و پرورش قرار بگیرد که این دو مصوبه اعتباری حدود ۳ هزار میلیارد تومان را نصیب آموزش و پرورش می‌کند.

** ضرورت تشکیل تیم اقتصادی در آموزش و پرورش

فرشیدی بیان کرد:‌ باید کارگروهی در دولت تشکیل شود تا راهکارهای لازم را به‌منظور حل مشکلات فرهنگیان استخراج و پیش‌بینی کند و در موارد نیاز این راهکارها را به‌صورت لایحه به مجلس پیشنهاد دهد تا به‌طور قانونی منابع متعددی برای تأمین نیازهای واقعی فرهنگیان تأمین شود.

وی با اشاره به ضرورت تشکیل تیم اقتصادی در آموزش و پرورش افزود: این تیم باید از افرادی که در اقتصاد تخصص دارند، تشکیل شود تا پیشنهاداتی را به کارگروه دولت ارائه کند و مصوبات این کارگروه و ضوابط موجود را پیگیری کند تا منابع معتنابهی پیش‌بینی و تأمین شده و بتوان مشکلات معیشتی فرهنگیان را برطرف کرد.

** مشکلات فرهنگیان از قضیه هسته‌ای و صنایع موشکی پیچیده‌تر است؟

وزیر اسبق آموزش‌وپرورش با اشاره به اینکه مشکلات فرهنگیان از قضیه هسته‌ای و صنایع موشکی پیچیده‌تر نیست، ‌ بیان کرد: اگر عزم جدی وجود داشته باشد قطعاً می‌توان این مشکل را برطرف کرد.

** قوانینی که اجرای آنها مشکلات معیشتی فرهنگیان را حل می‌کند

فرشیدی با اشاره به قوانین موجود در حوزه درآمدهای مالی آموزش و پرورش عنوان کرد:‌ در ماده ۳ قانون اهداف و وظایف وزارت آموزش و پرورش پیش‌بینی شده است که تمام وزارتخانه‌ها و مؤسسات دولتی موظفند تا در حل مشکلات آموزش و پرورش و تأمین مفاد و اهداف با این وزارتخانه همکاری کنند. محورهای این همکاری به‌ویژه در حوزه تأمین منابع مالی باید به ضوابط قانونی تبدیل و عملیاتی شود.

وی اظهار داشت: مهمترین قانونی که در این زمینه داریم، ‌ قانون تشکیل شوراهای آموزش و پرورش در استان‌هاست که فرماندار، استاندار و مسئولان آموزش و پرورش در این شورا حضور دارند. هدف این قانون تحقق مشارکت مردم در امر آموزش و پرورش است، ماده ۱۰ قانون شوراهای آموزش و پرورش اشاره می‌کند که شهرداری‌‌ها موظفند با تدوین آئین‌نامه نسبت به اخذ عوارضی که این شورا مصوب می‌کند برای آموزش و پرورش اقدام کنند. شهرداری در بحث تدوین عوارض دستش باز است و می‌توان در شورای آموزش و پرورش به‌طور خاص، عوارضی را برای آموزش و پرورش تصویب کرد.

وزیر اسبق آموزش‌وپرورش ادامه داد: ماده ۱۱ منابع مالی مدارس به عوارضی که از طرق مختلف اخذ و به مدارس داده می‌شود، ‌ اشاره دارد که بر این اساس تا ۵ درصد عوارض صدور پروانه‌های ساختمانی باید در اختیار آموزش و پرورش قرار بگیرد، ‌ شهرداری‌ها از محل عوارض درآمد چندهزار میلیارد تومانی دارند.

فرشیدی با اشاره به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت بیان کرد: در ماده ۵ این قانون اشاره شده است که پرداخت هرگونه وجه توسط مؤسسات دولتی و سایر نهادها به‌عنوان کمک و هدیه ممنوع است مگر مواردی که به دانشگاه‌ها و آموزش‌ و پرورش اعطا می‌شود. وزارت نفت با توجه به اعتباراتی که در اختیار دارد خصوصاً در مناطق جنوبی کشور می‌تواند به‌عنوان هبه کمک‌هایی را به مدارس داشته باشد که این کمک‌ها می‌تواند قانونی شود یعنی می‌توان کمک مالی دستگاه‌های توانمند مانند شرکت نفت به آموزش و پرورش را به‌صورت یک مصوبه در هیئت دولت تصویب کرد.

وی ادامه داد:‌ اگر این موارد عملیاتی شود، ‌ می‌توان مشکلات فرهنگیان را سریع‌تر حل کرد. این موارد قانون است و فقط باید اجرایی شود. مصوبه‌ای وجود داشت مبنی بر ساخت مدرسه توسط انبوه سازان که این مصوبه در زمان بنده پیگیری شد و حتی حساب انبوه سازان بلوکه شد تا انبوه سازان ملزم به اجرای آن شوند، همچنین در رابطه با زمین مصوبات خوبی داریم تا وزارت مسکن در واحدهای مسکونی که واگذار می‌کند درصدی را به فرهنگیان اختصاص دهد اما این موارد اجرایی نمی‌شود.

وزیر اسبق آموزش‌وپرورش گفت: اگر کارگروه‌های لازم تشکیل شود و در شوراهای آموزش و پرورش به این مسائل توجه شود با توجه به اینکه فرمانداران در جلسات این شورا حضور دارند، اگر مطلع شوند که این قوانین عملیاتی نمی‌شود می‌توان از قدرت فرماندار برای اجرای این قوانین به‌نفع آموزش و پرورش بهره برد.

نظرات مخاطبان 0 38

  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۲:۳۸ 0 87

    ظاهرا جنابعالی هم یک دوره در وزارت اموزش و پرورش شرف جلوس داشتید ولی البته در خواب بودید.
                                
  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۳:۱۸ 1 93

    شما که این قدر دست چربی داشتید چرا در زمان وزارت خودتان به سر مبارک خود  وفرهنگیان وبازنشسته ها نکشیدید
                                
  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۳:۱۹معلم 2 79

    سلام اقای فرشیدی تا شما ها کاری بکنید ماهم باز نشست شدیم
    فقط من موندم چه طور برا همه منابع مالی هست برای ما ها نیست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
                                
  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۴:۰۳ 0 57

    کل اگر طبیب بودی سر خود دوا نمودی!!!
                                
  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۴:۵۲ 0 50

    چرا اسبق این کارو نکردند؟
                                
  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۵:۵۱ 0 40

    اگر می خواهید کاری انجام بدهید خب بدهید این که بوق و کرنا ندارد مگر معلمان کارمند دولت نبستند مگر با بقیه فرق دارند خب یه حساب دو دو تا بکنید و مشکل را اساسی حل کنید شما هر سال این خیمه شبازی را راه می اندازید و کشش می دهید تا تابستان  و بعد هم مسکوت می ماند  تت سال بعد
                                
  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۵:۵۸کیان 1 46

    سال سال انتخاباته آموزش وپرورش صاحبان زیادی پیدا کرده
                                
  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۶:۲۶معلم 0 34

    شما بودید ما درد کشیدیم ولی ندیدید دردرا خواهش می کنیم راحل نگذار ممنون
                                
  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۶:۳۹فرهنگی 0 30

    فقط می توانم بگویم برات متاسفم 
                                
  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۷:۰۴محمدی 0 25

    اول باید حقوق درست شود بعدا رتبه بندی کنند معلمان نباید عقب نشینی کنند همه چیز را میخواهند زیر چتر رتبه بندی قرار دهند تازه اجرای انهم خود چند سال طول میکشد تا به مقام 50 درصد برسیم خوش بینانه ترین حالت همان افزایش 130 تومانی خواهد بود که این خواسته ما نیست اول اختلاف حقوق با سایر دستگاهها درست بشود بعدا رتبه بندی.
                                
  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۷:۱۴ 0 21

    جناب اسبق یادتونه با بودجه اموزش و پرورش مشکل هسته ای را حل می کردید حالا بیایید با دستاوردهای هسته ای مشکل معلما را حل کنید .
                                
  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۸:۵۵ی.س 0 19

    جناب فرشیدی.آیا در زمان وزارت شما این قوانین وجود نداشت؟اگر بود پس چرا شما به آن عمل نکردید؟اگراز آنها خبر نداشتید پس چگونه مدیریت می کردید؟ظاهرا فانی هم مانند شماست.در این وزارتخانه عریض وطویل نیروهای شایسته برای وزارت کم نیست ولی حیف که رئیس جمهورها برای این وزارت افراد ضعیف ووامانده ای همانند شما و فانی را انتخاب کردند که پانصد سال معلمان را از سایر کارمندان عقب بیندازند.خدا را شکر که با تواناییهای خودمان به اندازه 1000 سال به لحاظ فکری از سایرین جلو هستیم.
                                
  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۹:۰۷معلم 0 17

    متاسفم برا همه کسانی که فقط شعار میدن
                                
  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۹:۳۳کامران 0 12

    با سلام 
    لطفا نظر ندید که شما هم در دوران وزارت خودت ...
                                
  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۲۱:۰۷فرهنگی 0 13

    فقط شما اظهار نظر نکرده بودید که اظهار نظر کردید!!!حتما به حرف شما گوش خواهند کرد!!!سایه شما مستدام!شب بخیر!
                                
  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۲۲:۰۶رضا 0 14

    خیلی رو داری اگر جای شما بودم بعد از دوره وزارت که گند زدید دیگر اظهار نظر نمی کردم 
                                
  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۲۲:۵۳ 0 14

    شماکه لالایی بلدبودی چرادرزمان وزارتت خوابت نمی برد.
    ازدست که نالیم که ازماست که برماست
                                
  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۲۳:۰۲محمد بی غم 0 14

    دبیران عزیز اموزش وپرورش برا ما کاری نمی کنه چند راه حل نشونتون میدم که نیازی به التماس به وزیر نداشته باشید من خودم اجرا کردم وضعم توپ شده  ا- در حصار اخلاق کاری خودتون را محدود نکنیدمن امدم از هر درس نمونه سوالات سالهای مختلف را از اینترنت گرفتم  با یک سری مطالب مفید مثلا راههای یادگیری ومطالعه -تغذیه در دوران امتحانات وچگونه تعیی رشته و پاور پوینت درسها همه را از اینترنت دانلود کردم   هر سی دی 10 هزار تومان 400 دانش اموز دارم سرجمع میشه 4 میلیون ای یک راه راه دوم اینه که فقط یک بار در کلاس درس میدم  وسوال نمی گویم حالا اگر بچه ها نیاز داشتند کلاس خصوصی در خدمتم هر  نفر 5 هزار تومان به عبارت هر کلاس 20 نفری میشه ساعتی 100 هزار تومان سالی 15 میلیون هم اینطوری کاسبیم خدا راضی مدیر راضی دانش اموز هم راضی    پدر دانش اموز هم راضی راههای دیگری هم هست که در صورت نیاز می تونید تماس بگیرید دیگه خیلی چیز یادتون دادم 
                                
  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۰۰:۳۲مانی 0 17

    صدور احکام تبعید و انفصال برا ی فعالان صنفی، در زمان وزارت محمود فرشیدی
    بسیاری از فعالان صنفی، به خوبی اسفند 85 را به خاطر می آورند که در دولت نهم، در برابر مطالبه به حق معلمان، که خواستار اجرای لایحه مدیریت خدمات کشوری بودند، چه برخورد تندی صورت گرفت. در این سال، تعداد زیادی از معلمان بازداشت شدند و تعدادی نیز به امضای محدث خراسانی احکام تبعید و انفصال و کسر از حقوق گرفتند. اینان فراموش کرده اند که با نفت 140 دلاری، نه تنها گره ای از مشکلات معلمان نگشودند، بلکه فضایی را پدید آوردند که معلمان بعد از سال 85 و تا قبل از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، امنیت مطالبه حقوق خود را نداشتند و به کوچک ترین اعتراضی، به تخلفات اداری هدایت می شدند. هرچند عاقبت هم محمود فرشیدی تحت فشار رئیس حمهور وقت کشور، محبور به استعفا شد. 
                                
  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۱۷:۱۰مرتضی 2 7

    با سلام.
    نظر خوبی ندادی منم معلمم اما به دانش آموز .....نمی کنم. چون فرزند خودم  هم دانش آموزه.
    حق رو باید از دولت گرفت نه از فرزندان خودمان.
                                
  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۱۸:۰۳آموزگار 0 2

    خرک امروز نمیر بهار میاد ...کمبوزه با خیار میاد .......وعده سر خرمن ...الکی حرف ..........حالمون  بهم خورد ...دست بردارید بابا ...
                                
  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۲۰:۳۹یک بازنشسته 0 2

    ما که بازنشست شدیم و در طول 30 سال خدمت به ما گفتند الان کشور ما دوران حساسی را طی میکنه و هیچی نگویید ما هم نگفتیم و فقر دامنگیرمان شد اگر هم کاری کنند برای بازنشسته ها دیگر سودی ندارد ما که آنها را حلال نمی کنیم و مطمئنا سر پل طراط جلو آنها را می گیریم 
                                
  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۲۰:۳۹ 0 2

    مشکلات معلمان با حرف حل نمی شود باید به طو رجدی ومسولانه عمل کرد!
                                
  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۲۲:۲۱بهرام 0 2

    خودتی .زمان وزارت تو را هم دیدیم برو بخواب خوابت بهم میخوره
                                
  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۲۳:۰۱ 0 5

    به نظرم این بارباید دیگرارگان باید بیان انتخابات رابرگزارکنند چون معلمان دیگه خسته شده اند
                                
  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۰۶:۴۸ 0 5

    خوش خدمتی های شمارا فراموش نمیکنیم ایتکه دانش اموزان گستاخ راتقویت میکردید ودر عوض معلمین بیدفاع راتهدید میکردید در صورت استفاده از تنبیه بدنی بدنی دادگاهی میشوند
                                
  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۰۸:۱۴راه حل راه حل راه حل 0 2

    من یک معلمم نیازی به تیم اقتصادی قوی و نمیدونم چی نیست  جناب و زیره اسبق / اگر اراده کمک به وضعیت فرهنگیان در مسولین باشد کافی است در هر یک از شهر های ایران از بیابانهای فراخ  خدا   و زمینهای بایر و فراوان یک قطعه بزرگ را انتخاب کرده با پول خود فرهنگیان تسطیح و آماده سازی و تفکیک کنند و به هر معلم در طول خدمتش یک قطعه زمین 200 متری از زمینهای خدا به صورت رایگان بدهند نیاز به هیچ بودجه و اعتبار و تیم اقتصادی هم نیست و ریالی هم به حقوقشان اضافه نکنید  این در عوض هزار جور کمکی که سایر وزارتخانه ها به کارکنانشان میدهند تا لا اقل یکی از هزینه های معلمان در طول زندگیشان کاسته شود و با خاطر آسوده سر کلاس بروند و وضعیت آموزش فرزندانمان هم بهتر شود 
                                
  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۰۹:۲۹حميد 0 6

    با سلام هر كشوري كه بخواد ساخته بشه و پيشرفت كنه بايد از  آموزش و پرورش شروع كرد .اگه هم نخواي اينجوري كه هست خوبه!
                                
  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۱۰:۰۷بیطرف 0 3

    ای معلمان اگه خواسته هاتون تامین نشود صندوق انتخابات را تحریم کنید ببینیم تا معلمان نباشن چطوری انتخابات برگزار میکنند یا هزینه هنگفتی باید بدهند یا به خواسته های معلمان جواب میدهند
                                
  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۱۰:۱۰قنبری 0 4

    خجالت بکش نوشدارو پس از مرگ سهراب
                                
  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۱۰:۱۶ 0 4

    ظاهرا مبلغ تخصیص یافته از سوی دولت برای 6ماه است وبا این احتساب اگر میانگین را بخواهیم درنظر بگیریم چیزی حدود 250هزارتومن ماهانه می شود
                                
  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۱۰:۲۵معلم 0 6

    شما هم در دوران وزارت خودت هیچ پوخی نبودی حالا شدی کاسه داغتر از آش.
                                
  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۱۰:۴۵میرکی اناری 0 6

    نوش دارو بعد مرگ سهراب!!!!!!!!!!!!!!!1
                                
  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۱۴:۵۰معلم هستم وجدان دارم با زن و بچه 0 2

    سلام 
    و
    خدا حافظ
    و دیگر هیچ
                                
  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۱۷:۱۰علی 0 2

    سلام تازمانیکه یک کارمند بانک مرکزی شب عید400 ملیون وام بگیره تا الان چندباردیگه هم گرفته  دراین 25  سال سا بقش باقسط 50 هزارتومنیش تازه بازنشست بشه بخشیده میشه همه الباقیش  وچندین خانه دارد تازه یک کارگر رستورانه بانکه باسواد کم خودمو کشتم برادرمو ببره انجا نبرد ولی برادرشو برد با 4 سال سابقه وام دادن تهران خونه  گرفت کسی رو داخل نمیبرند مگه فامیل درجه 1 باشه منکه فقط از این بی عدالتی اه میکشم که شرمنده خانواده شدم که معلمم بچش شاگرداول بشه سکه میدن ولی ما ده هزار تومن   خداکنه برکت داشته باشه تا 5برج برسه حقوقمون   قضاوتبا فانی
                                
  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۲۱:۰۸علی 0 3

    فرشیدی جان: شما دیگه چرا 
    شما مگر چه کار کردید حالا راه نشان می دی؟ خاک عالم تو سر بزرگت
                                
  • ۱۳۹۴-۰۲-۱۱ ۲۱:۲۶ 0 1

    شما ملت رو چی فرض کردید ایشان مدتی نماینده مجلس بودند سپس وزیر آموزش وپرورش شدند واقعا اگر راهکارویا برنامه ای داشتند  انجام می دادند حالا هدفتون از مصاحبه با این مهره سوخته چیست  خدا می داند 
    توکه نوشم نه ای نیشم چرایی.    نمک پاش دل ریشم چرایی
                                
  • ۱۳۹۴-۰۲-۱۵ ۱۴:۵۵ 0 0

    حقوق زنان کم شود درست می شود
                                

نظر شما