به گزارش نماینده به نقل از هفتهنامه «ساندیتایمز»، نخستوزیر عراق آمریکا را به لغو توافقنامه دفاعی با این کشور و افزایش روابط با روسیه و ایران تهدید کرده است.
منابع نزدیک به «نوری المالکی» که از سوی آمریکا برای کنارهگیری تحت فشار است، میگویند ممکن است که او توافقنامه چارچوب راهبردی با ایالات متحده را لغو کند. این توافقنامه که در سال ۲۰۰۸ به امضای طرفین رسید، موارد همکاریهای سیاسی، اقتصادی و امنیتی میان واشنگتن و بغداد را تشریح کرده است.
به گفته این منبع، آقای مالکی که از عدم حمایت مناسب آمریکا از مبارزه عراق با گروه تروریستی «داعش» گلهمند است، در حال بررسی لغو کامل این توافقنامه است.
به نوشته ساندیتایمز، هرچند آمریکا تاکنون حدود ۶۰۰ نظامی به عراق اعزام کرده، اما «جان کری» وزیر خارجه آمریکا کمکهای بیشتر را به تغییرات در دولت عراق، مشروط کرده است. در مقابل نخستوزیر عراق حاضر به دادن هیچگونه امتیازی در این زمینه نیست.
این گزارش با تأکید بر اینکه لغو احتمالی این توافقنامه ضربهای دیگر به جایگاه «باراک اوباما» رئیسجمهور آمریکا در منطقه است، به نقل از یک منبع نوشته است: «اگر مالکی توافق را لغو کند، آقای اوباما شاهد خواهد بود که هم روسیه و هم ایران برای پر کردن خلا وارد عمل میشوند، به خصوص در زمینه قراردادهی نظامی و لجستیکی.»








