قیمت ها بر روی تخم مرغ درج می شود !

دبیر انجمن صنفی تخم‌مرغ شناسنامه‌دار ایران از اجرایی شدن مجدد طرح درج قیمت روی تخم‌مرغ خبر داد و گفت: سال گذشته به علت ناهماهنگی بین سازمان‌ها این طرح اجرا نشد که امسال به صورت فراگیر از چندی پیش با هدف کنترل نوسان قیمت تخم‌مرغ آغاز شده است.

به گزارش نماینده به نقل از ایسنا ؛ فرزاد طلاکش اظهار کرد: تخم‌مرغ از محل مرغداری به واحدهای خاصی که مجاز برای شناسنامه‌دار کردن تخم‌مرغ هستند فرستاده می‌شود و در آنجا عملیاتی روی آنها انجام می‌شود؛ به‌طوری که تخم‌مرغ کثیف، کودی، ترک‌دار را از سایر تخم‌مرغ‌ها جدا می‌کنند و آنها را در یک سایز مشخص بازاری در بسته‌بندی قرار می‌دهند.

وی با بیان این‌که روی تخم‌مرغ کد چهار رقمی پروانه واحد، اسم کارخانه، تاریخ انقضاء و تولید درج می‌شود، گفت: سال گذشته یکی از برنامه‌ها درج قیمت روی هر دانه تخم‌مرغ بود که اجرایی نشد، اما می‌توان گفت اگر این طرح اجرایی شود تا حد زیادی از نوسان قیمت تخم‌مرغ جلوگیری خواهد شد.

دبیر انجمن صنفی تخم‌مرغ شناسنامه‌دار ایران علت اجرایی‌ نشدن این طرح را نبود حمایت قسمت بازرسی سازمان حمایت عنوان و اظهار کرد: قسمت بازرسی سازمان حمایت بدون هماهنگی با این بخش ابلاغیه‌ای را به استان‌ها مبنی بر لغو این طرح ارسال کرد و همین امر موجب لغو این طرح شد.

وی با بیان این‌که پرینت‌دار کردن تخم‌مرغ به صورت غیرقانونی در برخی از مغازه‌ها به منظور افزایش سود انجام می‌شود، اظهار کرد: هدف از اجرای این طرح مقابله با این مسائل و جلوگیری از نوسان قیمت تخم‌مرغ است.

دبیر انجمن صنفی تخم‌مرغ شناسنامه‌دار ایران با بیان این‌که امسال مجددا این طرح را آغاز کرده‌ایم، گفت: از همین ابتدا اعلام کردیم که این طرح را تنها با حمایت تمام دستگاه‌های دولتی به منظور حفظ حقوق مصرف‌کننده انجام می‌دهیم و خواستار حمایت تمام سازمان‌ها هستیم. طلاکش با بیان اینکه در برخی فصول با نوسان ۱۰۰ درصدی قیمت تخم‌مرغ مواجه هستیم، اظهار کرد: تلاش بر این است که نگذاریم نوسان قیمت تخم‌مرغ بیش از ۲۰ درصد باشد.

وی با بیان این‌که این حق مردم است که از قیمت واقعی تخم‌مرغ آگاه باشند، گفت: اگر بتوانیم این طرح را اجرایی کنیم گامی را در جهت منفعت‌رسانی به تولید‌کننده و مصرف‌کننده برداشته‌ایم.

طلاکش ادامه داد: به گفته نماینده بانک مرکزی در ستاد تنظیم بازار سهم هزینه‌های تخم‌مرغ در خانوار ۰.۷ درصد است و نباید این میزان موجب درگیری مردم و دولت شود به همین دلیل امیدواریم تا قبل از مهر و آبان‌ که قیمت تخم‌مرغ به طور طبیعی افزایش پیدا می‌کند بتوانیم این طرح را به طور فراگیر عملیاتی کنیم.

دبیر انجمن صنفی تخم‌مرغ شناسنامه‌دار ایران قیمت هر دانه تخم‌مرغ را ۳۲۰ تومان عنوان و اظهار کرد: در حال حاضر ۳۰ درصد از تخم‌مرغ‌های فله‌ای شناسنامه‌دار و پرینتی هستند و هشت درصد از تخم‌مرغ‌های بسته‌بندی دارای شناسنامه هستند.