گزارش دیدارهای رئیس مجلس در چین/ ایران و چین دوستانی برای همیشه

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی روز سه شنبه به دعوت رئیس کنگره ملی چین عازم این کشور شد.

گزارش تصویری ۱

گزارش تصویری ۲

 

به گزارش «نماینده »، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی روز سه شنبه به دعوت رئیس کنگره ملی چین عازم این کشور شد. این سفر آبستن اتفاقات نیکویی در روابط فیمابین خواهد بود. رئیس مجلس طی مدت زمان اندکی که در این کشور بوده تا کنون با دانشجویان مطالعات خارجی، وزیر خارجه سابق چین و عضو شورای دولتی این کشور و صاحبان صنایع و سرمایه گذاران و بازرگانان دیدارهای سازنده ای داشته است.

 

در ادامه گزارشی از این دیدارها را خواهیم خواند:

 

جلسه پرسش و پاسخ با دانشجویان دانشگاه مطالعات خارجی پکن

دکتر علی لاریجانی در دانشگاه مطالعات خارجی پکن

دکتر علی لاریجانی روز سه شنبه و در نخستین روز از سفر رسمی خود به چین در اجتماع دانشجویان دانشگاه مطالعات خارجی پکن حضور یافت و سخنرانی کرد.

 

رییس مجلس کشورمان پس از این سخنرانی با عنوان «ایران -چین دوستانی برای همیشه» به سوالات دانشجویان پاسخ داد.

 

 

یکی از دانشجویان چینی رشته زبان فارسی این دانشگاه سخنان رییس مجلس ایران را دل انگیز و تاثیر گذار خواند و پرسید وظیفه جوانان در روابط ایران و چین چیست؟

 

لاریجانی گفت: به عنوان نماینده ملت و نظام جمهوری اسلامی ایران اولین مکان را برای سفر خود بازدید و سخنرانی از دانشکاه انتخاب کردم که نشان دهنده توجه ما به علم و دانش است.

 

وی افزود: محیط دانشگاه مهمترین جایی است که می تواند فضای سیاسی دنیا را متاثر کند.

 

وی گفت: در تمام ادوار حیات بشر نداشته ایم که این مقدار فکر سیاسی در بین جوانان دنیا رسوخ کرده باشد.

 

دکتر لاریجانی تاکید کرد: دنیای امروز دنیای بیداری در سطح قشر جوان است و شما دانشجویان و جوانان هستید که می توانید آینده روشن و مستحکم تری برای روابط دو کشور کهن ایران و چین رقم بزنید.

 

رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ایران و چین دشمنان مشترکی و قداری دارند ؛ افزود: ما باید ظرفیت های دو کشور را برای توسعه روابط بشناسیم و به توطئه های دشمنان نیز توجه داشته باشیم.

 

رییس مجلس در پاسخ به سوال دانشجوی دیگری که در مورد آینده روابط ایران و چین سوال کرد گفت: من معتقدم زمینه های همکاری ایران و چین که در دوسوی قاره مهم آسیا قرار گرفته اند به خصوص از نظر اقتصادی، سیاسی و امنیتی بسیار زیاد است.

 

وی تاکید کرد مسیر توسعه روابط ایران و چین در سالهای اخیر بسیار خوب بوده و اکنون حجم تجارب بین دو کشور به بیش از ۴۰ میلیارد دلار رسیده است که قابل گسترش نیز هست.

 

رییس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: نگاه من به آینده روابط ایران چین بسیار مثبت است.

 

رییس مجلس شورای اسلامی ۵۰ جلد کتاب مرجع برای تقویت آموزش و ادبیان فارسی به دانشگاه مطالعات خارجی پکن ارائه کرد.

 

پرفسور هان جن رییس این دانشگاه نیز از طرف دانشجویان تابلویی به رسم یادبود و با معنی آرزوی سلامتی و سعادت به رییس مجلس شورای اسلامی اهدا کرد.

 

دیدار با عضو شورای دولتی و وزیر خارجه سابق چین

دیدار دکتر لاریجانی با یانگ جیه چی عضو شورای دولتی چین«یانگ جیه چی» سفر رییس مجلس شورای اسلامی به چین را برای گسترش روابط دو کشور در عرصه پارلمانی بسیار مهم دانست.

 

دکتر لاریجانی نیز گفت: روابط پایدار ایران و چین زمینه لازم برای توسعه روابط در عرصه های مختلف را فراهم کرده است.

 

 

شورای دولتی، رکن اجرایی یا در واقع همان هیات دولت چین است که شامل نخست وزیر، چهار نفر معاونان نخست وزیر، پنج تن مشاورین عالی شورای دولتی و دبیرکل شورا و وزرا می شود.

 

در مارس ۲۰۰۳ و سپس در مارس ۲۰۰۸ کنگره ملی خلق «ون جیابائو» را به عنوان نخست وزیر چین انتخاب کرد اما با پایان دوره کاری نسل چهارم کادر رهبری حزب کمونیست و شکل گیری نسل پنجم طی یک سال اخیر دوازدهمین کنگره ملی خلق مارس امسال «لی که چیانگ» را به عنوان نخست وزیر انتخاب کرده و وی درحال حاضر رییس شورای دولتی چین است که در سلسله مراتب حزبی نفر سوم عضو دائم دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست محسوب می شود.

 

«یانگ جیه چی» وزیر خارجه سابقه چین نیز در جریان برگزاری کنگره دوازدهم ارتقا جایگاه یافت و اکنون به عنوان یکی از اعضای شورای دولتی چین و رایزن عالی امنیتی و سیاست خارجی فعالیت می کند.

 

ساختار حکومتی چین ویژگی های منحصر به فردی دارد که از منظر دولتمردان این کشور سیستم سوسیالیستی با ویژگی چینی گفته می شود.

 

دیدار با صاحبان صنایع و سرمایه گذاران و بازرگانان چینی

علی لاریجانی روز چهارشنبه در جمع شماری از صاحبان صنایع و سرمایه گذاران و بازرگانان چینی در پکن گفت : ما به چین به عنوان یک کشور دوست نگاه می کنیم و در اندیشه ما این است که روابط دو طرف یک مناسبات درازمدت است.

 

وی گفت که این تیم و وزرا در این کابینه افراد با تجربه و متخصصی هستند.

 

رییس مجلس تصریح کرد که در مذاکرات دیروز در پکن احساس کردم که دوستان چینی علاقه زیادی به همکاری با ایران دارند.

 

وی افزود: تلاش خواهم کرد در دیدارهای امروز با مقام های عالی رتبه دولت چین زمینه های گسترش روابط تجاری را پیگیری کنم.

 

لاریجانی اظهار داشت: ایران و چین علاوه بر نقاط مشترک سیاسی و امنیتی و در صحنه بین الملل، زمینه های زیادی برای گسترش فعالیت های تجاری و سرمایه گذاری دارند.

 

به گفته رییس مجلس ایران به همین دلیل نقش آفرینی دو کشور مهم در آسیا لنگرگاهی برای امنیت و صلح در این قاره خواهد بود.

 

رییس مجلس شورای اسلامی ایران تصریح کرد که که روی کار آمدن دولت های جدید در ایران و چین فرصتی است برای اینکه مناسبات از تنفس تازه ای برخوردار شود.

 

وی تاکید کرد که ایران روی روابط با چین به عنوان یک کشور دوست حساب می کند.

 

لاریجانی گفت که ایران و چین ظرفیت های خوبی برای سرمایه گذاری دارند. این ظرفیت ها همچنان بالقوه مانده است و باید بالفعل شود. دولت جدید ایران بسترهای لازم را برای بالفعل کردن این توانایی ها بویژه از لحاظ اقتصادی و تجاری و جهش اقتصادی فراهم خواهد کرد.

 

رییس مجلس شورای اسلامی در پایان سخنرانی خود تاکید کرد که پارلمان ایران نیز زمینه و تسهیلات برای همکاری تجاری چینی ها با جمهوری اسلامی ایران را فراهم می کند.