به گزارش «نماینده»، شب گذشته طی مراسمی در خانه هنرمندان، نمایشگاه سازهای ابداعی استاد شجریان با حضور وی و برخی از هنرمندان افتتاح شد. بیش از هر چیز در این مراسم و حتی بیش از موضوع اصلی آن، شخصیت حاشیه ساز شجریان در این مراسم خبرساز بود. هنرمندی که به تمام افتخارات و سرمایه هایی که از اقبال و اعتماد مردم طی سال های دور به دست آورده بود در یک دوره کوتاه پشت پا زد.
شجریان با وجود آنکه در مسیر هنری خویش و با امکانات دولتی به جایگاه، شهرت و شناخت عمومی دست یافته بود و توانسته بود میان مردم برای خود موقعیتی دست نایافتنی به دست آورد اما با یک برآورد غلط و احساسی در ماجرای انتخابات سال ۱۳۸۸ مسیر اشتباهی را در پیش گرفت و با قرار گرفتن پشت فتنه گرانی که مبدع دروغ بزرگ تقلب شده بودند اعتبار هنری و مردمی خویش را به شدت در معرض مخاطره قرار داد.
وی به همین اندازه که علیه رای اکثریت بایستد بسنده نکرد و با خروج از کشور و پهن کردن سفره دل در رسانه یک رژیم خبیث به نام انگلیس تقریبا تمام پل های بازگشت به اعتماد عمومی مردم را از دست داد. ادعای مضحکی که وی در آن رسانه متخاصم مطرح کرد نیز تیر خلاصی بود بر نگاه افکار عمومی به طرز فکر این خواننده ایرانی. وی مدعی شد طی ۱۴۰۰ سال گذشته این دین اسلام بوده که مانع ظهور و بروز هنر شده است و مانع پیشرفت هنری ایرانیان محسوب می شود!
از همان ایام و بر اساس این مواضع تاسف برانگیز، دوران افول شجریان در میان افکار عمومی آغاز شد. با وجود آنکه وی به ایران بعد از مدتی بازگشت اما تاثیری در تطهیر مواضع افراطی وی نداشت. طی چند مراسمی که در این اواخر به صورت رسانه ای با حضور شجریان منتشر شده است نکته ای برجسته نگاه ها رو به خود جلب می کند و آن فرهنگ پوشش این استاد است که ادعای هنر ایرانی دارد.
بسیار جالب و محل توجه است که ما شاهد یک لباس غیر ایرانی از هنرمندی ایرانی هستیم که همزمان ادعای ایرانی بودن دارد و اسلام را هم مانع تبلور هنر ایرانی معرفی می نماید!. کراوات خالخالی پوشیدن چه ارتباطی با ایجاد مانع از جانب اسلام دارد؟ آقای شجریان! کروات خالخالی شما نشانه فرهنگ شماست و کراوات جایی در فرهنگ ایرانی ندارد. محصولی وارداتی از غرب است که در جامعه ما معروف نیست.
در حال حاضر در ایران کروات نمادی از پوشش دوران طاغوت و یا یک پوشش تجملاتی برای افرادی خاص در موقعیت هایی خاص است. امروز کروات به دلیل آنکه در عرف جامعه ایران جایی ندارد به راحتی چشم ها را به طرف خود جلب می کند و این نشانه غیر عرفی بودن آن است. البته کروات جرم نیست اما برای کسی که سنگ فرهنگ ایرانی را به سینه می زند و برای دفاع از فرهنگ و هنر ایرانی در مقابل اسلام همزبان با بیگانه می ایستد، به هیچ وجه پسندیده نیست.
جای تاسف دارد که یک هنرمند با تابلوی فرهنگ ایرانی نماد تبلیغ و ترویج و الگوسازی برای سبک پوششی غیر ایرانی باشد. آقای شجریان کروات خالخالی شما در سایت ها و روزنامه هایی مانند شرق، اعتماد و شهروند منتشر شد، اگر دغدغه اسلام را ندارید لااقل دلتان برای فرهنگ ایرانتان بسوزد.









