شناسهٔ خبر: 185223 - سرویس جامعه
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا

افزایش مراجعه خودروهای پلاک شهرستان به مراکز معاینه فنی تهران

معاینه فنی مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودروهای تهران گفت: میزان مراجعات خودروهای پلاک شهرستان به مراکز معاینه فنی شهر تهران و اخذ گواهی معاینه فنی از این مراکز در سال ۱۴۰۳ روند افزایشی داشته است.

به گزارش «نماینده»، سید محمد مهدی میرزایی قمی از مراجعه حدود ۸۳ هزار دستگاه خودروی پلاک شهرستان به مراکز معاینه فنی شهر تهران در سال ۱۴۰۳ خبر داد و در خصوص سهم سالانه خودروهای پلاک شهرستان در انتشار آلودگی هوای شهر تهران گفت: براساس مطالعات سیاهه انتشار شهرداری تهران، میزان تولید و انتشارآلایندگی سالانه خودروهای پلاک شهرستانی به میزان حجم تردد در شهر تهران در بخش آلاینده‌های گازی ۷۵ هزار تن و در بخش ذرات معلق ۴۱۵ تن برآورد می‌شود.

میرزایی قمی با بیان اینکه بر اساس اطلاعات دوربین‌های ترددشمار در یک بازه زمانی یک ماهه، «سهم خودروهای پلاک شهرستان در تردد کل خودروهای عبوری شمارش شده در تهران ۲۸.۷ درصد بوده است». افزود: با توجه به تردد بالای خودروهای پلاک شهرستان در شهر تهران و استفاده بخش عمده از این خودروها در پلتفرم‌های جابجایی مسافر، بایستی پایش و کنترل وضعیت ایمنی و آلایندگی این خودروها که میزان پیمایش آنها در مقایسه با یک خودروی دارای کاربری معمولی دو تا سه برابر است با دقت و صحت بیشتری انجام شود.

وی با اشاره به تاکید ریاست شورای اسلامی شهر تهران مبنی بر اینکه یکی از مسایل مهم تهران توجه به معاینه فنی است، گفت: آزمون‌ها و کنترل‌های انجام شده در مراکز معاینه فنی شهر تهران منطبق بر آیین نامه، دستورالعمل و استانداردهای ابلاغی دولت انجام می‌گردد و به صورت مستمر صحت عملکرد مراکز معاینه فنی و انطباق سنجی رویه‌های آن مراکز با دستورالعمل‌ها توسط کارگروه استانی وزارت کشور، ستاد معاینه فنی خودروهای تهران و سایر دستگاه‌های نظارتی دارای تکلیف در این ارتباط پایش و کنترل می‌شود.

وی افزود: مراکز معاینه فنی شهر تهران دارای بدنه کارشناسی و قوی بوده که با استفاده از تجهیزات بروزآوری شده خدمات کیفی و قابل اعتمادی را به مشتریان ارائه می‌نماید. در مراکز شهر تهران نظارت عالیه به صورت کامل و دقیق با استفاده از تجهیزات، نیروهای انسانی مجرب و دوربین‌های مستقر در مراکز انجام می‌شود.

مدیرعامل ستاد معاینه فنی در توضیح این مسئله که آیا خودروهای پلاک شهرستانی فاقد معاینه فنی نیز اعمال قانون می‌گردند گفت:: کلیه پلاک‌ها (شخصی-دولتی -عمومی) وسایل نقلیه تهران و شهرستان توسط دوربین‌های سطح شهر تهران ثبت و به سامانه یکپارچه ملی معاینه فنی کشور به منظور بررسی وضعیت معاینه فنی خودرو ارسال می‌شود. در نهایت پس از طی فرایند مربوطه خودروهای فاقد معاینه فنی مشمول توسط پلیس اعمال قانون می‌گردند.

میرزایی قمی افزود: تاکید می‌گردد کلیه فرایندهای مربوط به پایش معاینه فنی خودروها به صورت هوشمند در بستر IT انجام شده و اطلاعات مربوط به معاینه فنی و یا مشخصات VIN متعلق بر هر پلاک از سرورهای ملی مرکزی پلیس و وزارت کشوراستعلام گرفته می‌شود.

نظر شما