عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی :

یقه سفید ها وابسته به مراکز خاصی هستند !

به گزارش نماینده به نقل از تراز ؛ عزت‌اله یوسفیان‌ملا در پاسخ به این پرسش که چرا تاکنون نتوانسته‌ایم در برخورد با مفاسد اقتصادی موفق عمل کنیم؟ اظهار داشت: اگر به چگونگی فعالیت سازمان‌های نظارتی کشور نگریسته شود، خواهیم دید که این دستگاه‌ها وظایف چندگانه‌ای دارند. وی افزود: سطح فعالیت‌ها در بخش‌های مختلف متفاوت و غیرمتمرکز است…

به گزارش نماینده به نقل از تراز ؛ عزت‌اله یوسفیان‌ملا در پاسخ به این پرسش که چرا تاکنون نتوانسته‌ایم در برخورد با مفاسد اقتصادی موفق عمل کنیم؟ اظهار داشت: اگر به چگونگی فعالیت سازمان‌های نظارتی کشور نگریسته شود، خواهیم دید که این دستگاه‌ها وظایف چندگانه‌ای دارند.

وی افزود: سطح فعالیت‌ها در بخش‌های مختلف متفاوت و غیرمتمرکز است و تمرکزی روی یک موضوع مانند مبارزه با مفاسد اقتصادی وجود ندارد. عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی با ذکر مثالی تصریح کرد: سازمان بازرسی کل کشور وظایف مهمی مانند نظارت بر حسن اجرای قوانین دارد و اگر فسادی مشاهده کند، به قوه قضاییه گزارش می‌دهد.

دیوان محاسبات هم یکی دیگر از سازمان‌های نظارتی است که کار آن، رسیدگی به بودجه و عوامل کسری احتمالی است. این نهاد هم باید گزارش خود را به قوه‌قضاییه ارسال کند.

یوسفیان‌ملا متذکر شد: ما شاهد هستیم که دستگاه‌های نظارتی فعالیت‌های متعددی انجام می‌دهند و هیچ‌کدام بر یک موضوع مهم مانند مبارزه با مفاسد اقتصادی متمرکز نشده‌اند. وی ادامه داد: وقتی چنین ساختاری وجود دارد، این ناهماهنگی‌ها برای مبارزه با فساد اقتصادی دیده می‌شود.

برای نمونه، در زمینه سرقت طلا و جواهر پلیس تخصصی وجود دارد، اما برای چپاول بیت‌المال هیچ پلیس تخصصی‌ای در کشور وجود ندارد. عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی تاکید کرد: برای مبارزه با مفاسد اقتصادی باید یک سازمان تخصصی قوی با نیروهای سالم و متعهد ایجاد شود؛ چراکه برای مقابله با نفوذی‌ها و یقه‌سفیدها که بعضا وابسته به برخی قدرت‌های اقتصادی هستند، به سازمانی قدرتمند نیاز است.

یوسفیان‌ملا خاطرنشان کرد: با چند نهادی که در عمل کارایی خاصی ندارند و قدرتشان از یقه‌سفیدها و نفوذی‌ها کمتر است، نمی‌توان اقدام چندانی انجام داد.