به گزارش نماینده به نقل از مهر، پرویز شیخطادی کارگردان سینما درباره تصمیمگیری مدیران سینما برای ساخت فیلم در حوزه مسائل برونمرزی و سیاست خارجی کشورمان به خبرنگار مهر گفت: ایران از جهت موقعیت جغرافیایی در منطقه شرایط ویژه ای دارد و از آنجا که ما از معدود کشورهای منطقه هستیم که صنعت سینمای پیشرفته داریم در نتیجه میتوانیم شرایط و اتفاقات منطقه را در قاب سینما به تصویر بکشیم اما متاسفانه همین سینمای ارزشمند از مسائلی چون غزه و گروهکهای تکفیری غافل مانده و منفعلانه عمل میکند.
وی افزود: برای رسیدن به نقطه مطلوب در طرح مسائل فرهنگی در درجه نخست باید همه مدیران سینمایی در همه نهادها و سازمانها از حالت انفعال در آیند تا بتوانیم درباره مسائل منطقه فیلم بسازیم و متاسفانه باید متذکر شوم به دلیل نداشتن استراتژی مشخصی و مناسب در این حوزه نه فیلمنامه خوب نوشته می شود و نه حمایت های لازم صورت می گیرد.
کارگردان فیلم سینمایی «روزهای زندگی» در پاسخ به این که آیا فیلمنامه ای در این حوزه نوشته است؟ توضیح داد: پرداختن به مسائلی از این دست که از دغدغههای نظام جمهوری اسلامی است، از جمله علاقمندیهای من هم هست بر همین اساس فیلمنامه «امپراطور جهنم» را نوشته ام و خوشبختانه رئیس سازمان سینمایی هم در جریان است و قول همکاری برای تولید را داده است.
وی درباره محتوای فیلمنامه «امپراطور جهنم» عنوان کرد: فیلمنامه «امپراطور جهنم» درباره برخی «مفتیها» و چگونگی و چرایی صدور فتواهایی است که به نام اسلام و اسلامگرایی صادر میکنند. در واقع بررسی این نکته که کدام نقطه از جهان اسلام بیمار شده که به این نقطه رسیده ایم از نکات مهم این فیلمنامه است. وقتی در خلوت خود به مسائل تکفیریها و سلفیها و فعل آنها که به نام اسلام گذاشته میشود، فکر می کنم به این نتیجه می رسم که کشتار مردم دردناک و غم انگیز است اما جریان تکفیری که با حمیت مفتیها و رژیم سعودی ایجاد و فربه شده نیز یک جنایت است که زیرساخت های دین را نشانه گرفته است.
شیخ طادی ادامه داد: بر همین اساس در «امپراطور جهنم» اندیشه بیمار یک مفتی را به تصویر کشیده و در نهایت به این جمع بندی رسیده ام که اندیشه های مخرب مفتی هایی از این دست تا چه اندازه می تواند زیرساخت های جهان اسلام را به خطر اندازد.
کارگردان فیلم «شکارچی شنبه» با اشاره به این که تحقیقات این پروژه سینمایی یک سال به طول انجامیده است، گفت: برای نگارش فیلمنامه «امپراطور جهنم» یک سال تحقیق کردم و ۶ ماه نگارش فیلمنامه طول کشید. برای جذب سرمایه فیلمنامه را به بسیج هنرمندان داده ام و هریک نظرات خاصی دارند و ارائه نظرات این اعضا در حالی مطرح می شود که به اعتقاد من به هیچ عنوان ریشه ای و عمیق روی این مساله نظر ندارند.
وی درباره همکاری سازمان سینمایی بیان کرد: حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی در جریان فیلمنامه «امپراطور جهنم» است و برای ساخت این فیلمنامه اعلام آمادگی کرده است منتها ساخت این فیلم ۴ میلیارد هزینه دارد و این مدیر سینمایی تاکید کرده که بحث تامین هزینه ها مطرح است و سازمان به تنهایی همه هزینه ها را متحمل نمی شود و به صورت مشارکتی وارد عمل خواهد شد.
شیخ طادی متذکر شد: یکی از مشکلات سینمای ایران به ویژه در حوزه فیلمنامه و کارگردانی، قانع کردن سرمایه گذاران است و متاسفانه بیشتر وقت و انرژی صاحبان فیلم صرف قانع سازی سرمایه گذاران در بخش دولتی و خصوصی می شود.
این کارگردان سینما درباره دیگر فعالیتهایش تشریح کرد: در حال حاضر مشغول نگارش یک مجموعه داستانی و تاریخی به نام «آتش در نیستان» هستم. فیلمنامه این سریال به زمان خوارزمشاهی برمیگردد و اوضاع سیاسی، اجتماعی و نظامی آن دوران و دلایل شکست ایران در حمله مغول را مورد بررسی قرار می دهد.
وی در پایان گفت: نگارش ۴۰ قسمت از این مجموعه به پایان رسیده و تنها ۲۰ قسمت آن باقی مانده است. این سریال تلویزیونی از جهت تولید کار بزرگی است و جلوه های ویژه کامپیوتری نقش بزرگی در به ثمر رسیدن این طرح دارد.