شناسهٔ خبر: 157256 - سرویس سیاست
منبع: فارس

عضو مجلس خبرگان: حرکت‌های کور در عدالتخواهی، ضدّ عدالت است

دولابی عضو مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه در عدالتخواهی نباید به بهانه حمایت از مظلوم به دیگری ظلم کرد، گفت: برخی به بهانه عدالتخواهی، بی‌گناهان را متهم می‌کنند.

به گزارش «نماینده»، حجّت‌الاسلام محمّد حاج ابوالقاسم دولابی، عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به حاشیه‌سازی روزهای اخیر برخی افراد مدعی عدالتخواهی، گفت: یکی از اصلی‌ترین ارزش‌های اسلامی که قرآن و روایت بر آن تأکید کرده‌اند، موضوع عدالتخواهی است.

وی با بیان اینکه عدالت، موضوعی است که امیرالمؤمنین علیه‌السلام جانشان را در راه آن دادند، خاطرنشان کرد: حضرت سید الشهداء علیه‌السلام نیز برای مبارزه با فساد قیام کرد و می‌فرمایند: «إِنَّما خَرَجْتُ لِطَلَبِ الاِْصْلاحِ فی أُمَّةِ جَدّی».

عضو مجلس خبرگان ادامه داد: مفهوم اصلاح در خطبه امام‌حسین علیه‌السلام، نقطه مقابل افساد است و معنای اصلاح،‌ برطرف کردن مفاسد است.

حاج ابوالقاسم با بیان اینکه در اصل و ضرورت عدالتخواهی هیچ تردیدی نیست، به‌بیان نکاتی درباره عدالتخواهی پرداخت.

به اعتقاد عضو مجلس خبرگان کسی که پرچم عدالتخواهی را بلند می‌کند باید خود عادل باشد؛ «کسی که از رفتارهای اسلامی به‌دور است، نمی‌تواند پرچم عدالتخواهی را بلند کند».

وی ادامه داد: قرآن در سوره آل عمران وقتی می‌خواهد اهل کتاب را نقد کند و مفاسد آن‌ها را برملا کند، اوّل خوبی‌ها را بیان می‌کند و می‌فرماید که برخی اهل کتاب اگر میلیاردها پول در اختیارشان باشد، امنتداری می‌کنند، امّا برخی دیگر خیانت در امانت می‌کنند.

حاج ابوالقاسم  با بیان اینکه کسی که پرچم عدالتخواهی را بلند می‌کند نباید طوری رفتار کند که گویی هیچ نقطه قوّت و مثبتی در نظام نیست، تصریح کرد: نباید با برجسته کردن برخی نقاط ضعف، نظامی که هزاران نقطه مثبت دارد را طوری نشان داد که گویی هیچ نقطه قوّتی ندارد؛ این خود، نشان‌گر بی‌عدالتی کسی است که پرچم عدالتخواهی را در دست گرفته است.

وی ادامه داد: در عدالتخواهی نباید به بهانه حمایت از یک مظلوم به شخص دیگری ظلم کرد و خود، ظالم شد. در عدالتخواهی‌های اخیر که توسط برخی چهره‌های جوان انجام می‌شود، این موضوع به‌طور مکرر مشاهده شده است که به بهانه عدالتخواهی برخی بی‌گناهان را متهم می‌کنند. 

عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: مشاهده شده است که در جایی ادعای وجود مفسده‌ای مطرح می‌شود و برخی از چهره‌های عدالتخواه، با حضور در آن منطقه و جمع‌آوری تعدادی اسناد، بدون اینکه ورود کارشناسانه به موضوع داشته باشند و بتوانند همه جوانب موضوع را در نظر بگیرند، یک طرفه قضاوت می‌کنند و اشخاصی را متهم می‌کنند.

وی با بیان اینکه قضاوت کار بسیار سختی است و قاضی بدون اینکه سخن متهم را بشنود حق حکم کردن ندارد، گفت: این سخن هم نسبت به قاضی رسمی صدق می‌کند هم غیر رسمی. با این حال، گاهی اشخاصی که مبرّا هستند، توسط برخی جریان‌های عدالتخواه، به بهانه عدالتخواهی زیر سوال می‌روند و متهم می‌شوند.

حاج ابوالقاسم با بیان اینکه نباید عدالتخواهی مانع کار دستگاه‌های رسمی کشور شود، بلکه باید کمک به دستگاه‌های رسمی باشد، گفت: وقتی در رأس قوّه قضائیه یک مجتهد مؤمن و با تقوا را مشاهده می‌کنیم که پرچم عدالتخواهی را بلند کرده و مایه امید در سراسر کشور شده و بسیاری از کسانی که زاویه داشته‌اند را به نظام دلبسته کرده، نباید با حرکات کور خودمان، حرکت عدالتخواهانه نظام را تضعیف کنیم.

وی ادامه داد: حرکت‌های فردی مربوط به جایی است که قرارگاه مرکزی به وظایف خود عمل نمی‌کند. در واقع، آتش به اختیار بودن جوانان جایی اعمال می‌شود که فرماندهی دچار اختلال است، امّا وقتی نهاد رسمی که موفقیت آن موفقیت نظام محسوب می‌شود مشغول به‌ کار است و اتفاقاً‌ فشارهای زیادی را هم تحمّل می‌کند، ما باید به کمک آن بشتابیم و اگر اسنادی داریم از مجاری رسمی کمک کنیم، نه اینکه جریان موازی عدالتخواهی بسازیم و اینگونه وانمود کنیم که این نهاد هم ناکارآمد است.

عضو مجلس خبرگان تصریح کرد: اقداماتی از این دست، ضدّ عدالت و در جهت خلاف عدالت است و مایه دلگرمی و خوشحالی دشمنان نظام می‌شود.

حاج ابوالقاسم ادامه داد: برای اینکه خط‌کشی را در اختیار جوانان عدالتخواه که بسیاری از آن‌ها با دغدغه پاک به‌دنبال عدالتخواهی هستند قرار دهم، فرمایش حضرت امام را یادآور می‌شوم که فرمودند هر وقت دیدید که دشمن برای شما کف و سوت می‌زند در کار خودتان شک کنید.

عضو مجلس خبرگان با اشاره به پنهان شدن برادران صدرالساداتی طی‌ّ روزهای اخیر گفت: دوستانی که جریان اخیر را برپا کردند ببینند که رسانه‌های استکباری چقدر از رفتار آن‌ها خوشحال شدند و غیبت و پنهان شدن آن‌ها دستمایه چه تهمت‌هایی علیه نظام قرار گرفت. این افراد اگر عاقلانه‌ حرکت کنند، قطعاً‌ به‌نفع نظام اسلامی است.