شناسهٔ خبر: 136016 - سرویس بین‌الملل
منبع: تسنیم

وقتی اتحادیه اروپا خود را دور می‌زند

یونکر لوپن در صورت راهیابی به کاخ الیزه، شالوده اروپای واحد را هدف قرار خواهد داد؛ در چنین شرایطی مقامات اروپایی چیزی برای از دست دادن ندارند.

به گزارش «نماینده»، هشدارهایی که طی روزهای اخیر از سوی مقامات ارشد اتحادیه اروپا و در خصوص تحولات جاری در فرانسه مخابره می شود، در نوع خود جالب توجه است. افرادی مانند ژان کلود یونکر رئیس کمیسیون اروپا و دیگر مقامات ارشد این مجموعه نمی توانند نگرانی خود را از پیروزی لوپن در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه کتمان کنند. اگرچه نظرسنجی های صورت گرفته در فرانسه نشان می دهد لوپن در این انتخابات بازنده است، اما کلیت راهیابی وی به دور دوم و نهایی انتخابات، سران اروپایی را به شدت نگران ساخته است. به نظر می رسد تا زمانی که راهیابی ماکرون به کاخ الیزه قطعی نشود، حملات مقامات اروپایی علیه لوپن و جبهه ملی فرانسه ادامه خواهد داشت.

فارغ از مواضع مقامات اروپایی در حمایت از ماکرون و مخالفت با لوپن، کلیت جبهه گیری سیاسی رهبران اتحادیه اروپا و دخالت آنها در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه، بر خلاف میثاق‌نامه جمعی اروپای واحد است. در بدو تاسیس اتحادیه اروپا قرار بود سران این مجموعه در قبال تحولات سیاسی کشورهای عضو دخالتی نکرده و عملا بی طرف باشند. با این حال انتخابات ریاست جمهوری فرانسه، آوردگاهی است که این قاعده در آن به صورتی علنی نقض شده است. هم اکنون سران اتحادیه اروپا و منطقه یورو جملگی به حمایت از ماکرون روی آورده و حتی به شهروندان فرانسوی در خصوص انتخاب لوپن هشدار می دهند.

نمونه این رویکرد را در قبال برگزیت نیز مشاهده کردیم، جایی که سران اتحادیه اروپا به صورتی جمعی خواستار رای منفی شهروندان انگلیسی به برگزیت شدند. با این حال شهروندان انگلیسی در نهایت رای به خروج از اتحادیه اروپا دادند. در جریان همه پرسی مردم ایرلند در خصوص تصویب پیمان لیسبون نیز همین اتفاق روی داد. پس از رای منفی شهروندان ایرلندی به پیمان لیسبون، مقامات اتحادیه اروپا، تصمیم به برگزاری همه پرسی دوباره در ایرلند گرفتند. فراتر از آن، مقامات اروپایی شهروندان ایرلندی را در خصوص عواقب و تبعات دادن رای منفی دوباره به پیمان لیسبون تهدید کردند.

هم اکنون، در سال ۲۰۱۷ میلادی و در جریان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری فرانسه، مقامات اروپایی به حمایت تمام قد از ماکرون و تقابل تمام عیار با لوپن روی آورده اند. با این حال هیچ یک از مقامات اروپایی علاقه‌ای ندارد نسبت به میثاق‌نامه جمعی اروپا (حداقل در برهه فعلی) سخنی به میان آورد. این میثاق‌نامه جمعی هم اکنون بار دیگر در مقابل دیده همگان نقض شده است.

البته نگرانی سران اروپایی در خصوص راهیابی لوپن به دور دوم و نهایی انتخابات ریاست جمهوری فرانسه تا حدود زیادی قابل درک است. سران اروپایی معتقدند که پیروزی لوپن، به معنای آغازی بر پایان اروپای واحد خواهد بود. لوپن در صورت راهیابی به کاخ الیزه، شالوده اروپای واحد را هدف قرار خواهد داد. در چنین شرایطی مقامات اروپایی چیزی برای از دست دادن ندارند. از این رو آنها به راحتی دست به نقض میثاق‌نامه جمعی خود زده و دخالت در انتخابات فرانسه را در دستور کار خود قرار داده اند. آنها نگران گردش آرای خاکستری در دور دوم و نهایی انتخابات ریاست جمهوری فرانسه هستند، دقیقا مانند اتفاقی که در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا رخ داد.

از این رو حتی نظرسنجی هایی که نشان از برتری بالای ۳۰ درصدی ماکرون بر لوپن می باشد، خیال سران اروپای واحد را هنوز در خصوص انتخابات ریاست جمهوری فرانسه راحت نکرده است. در هر حال به نظر می رسد سران اروپایی تا زمان برگزاری دور دوم انتخابات، به حمایت خود از ماکرون ادامه داده و در مقابل، بر میزان و شدت هجمه های خود علیه لوپن بیفزایند. هر اندازه به زمان برگزاری انتخابات نزدیک تر شویم، این روند شدت بیشتری خواهد گرفت.