شناسهٔ خبر: 112674 - سرویس سیاست

اقدامات دولت درراستای احقاق حقوق آسیب دیدگان فاجعه منا را تا چه اندازه کافی می دانید؟

حادثه منا/ سوالی که این روزها فضای رسانه ای کشور را تحت تاثیر قرار داده است این است که بازگشت به موقع روحانی از سفر آمریکا تا چه حد میتوانست در جدیت عربستان برای اقدامات پس از این حادثه موثر باشد.

«نماینده»/ طبق آخرین آمار ۴۶۴ زائر ایرانی در فاجعه منا جان خود را از دست دادند و طی ۷ روز پس از این حادثه عربستان کمترین همکاری لازم را در زمینه درمان مجروحین و شناسایی مفقودین این حادثه با ایران داشت.

سوالی که این روزها فضای رسانه ای کشور را تحت تاثیر قرار داده است این است که بازگشت به موقع روحانی از سفر آمریکا تا چه حد میتوانست در جدیت عربستان برای اقدامات پس  از این حادثه موثر باشد.

بررسی رویدادهای همین چند سال اخیر نشان می دهد روسای جمهور کشورهای مختلف در هنگام وقوع حوادثی حتی در سطح کوچک تر از فاجعه منا سفرهای مهم خود را نیمه کاره رها کرده و به کشورشان بازگشتند. به طور مثال در اسفند ۹۲ وزیر خارجه لهستان که به ایران آمده بود سفر خود را به خاطر التهاب در اوکراین نیمه کاره رها می کند، پادشاه اردن سفر خود به آمریکا را به خاطر سوزانده شدن خلبان خود به دست داعش  رها می کند، حتی حامد کرزای رئیس جمهور افغانستان پس از کشته شدن چند نظامی افغانستانی توسط نیروهای آمریکایی بلافاصله سفر به چین را در میانه راه رها  و به کابل برمی گردد.

در این میان اما هشدار جدی روز گذشته مقام معظم رهبری  به عربستان - در سخنرانی دانشگاه علوم دریایی نوشهر - باعث شد رویکرد عربستان در این مورد تغییر کرده و قول همه گونه همکاری با ایران را درمورد درمان مجروحان و شناسایی مفقودان داشته باشد.

 

حال این سوال مطرح می شود که:

به نظر شما بازگشت بموقع رییس جمهور از آمریکا چه تاثیری میتوانست در جدیت عربستان برای پیگیری بیشتر وضع حادثه دیدگان داشته باشد؟

تا چه اندازه ضعف دیپلماسی دولت را عامل عدم همکاری عربستان می دانید؟