شناسهٔ خبر: 99450 - سرویس سیاست
نسخه قابل چاپ

خاطرات تلخ‌وشیرین سخنگوی شورای نگهبان

ابراهیمیان2 سخنگوی شورای نگهبان درباره یکی از خاطرات به یادماندنی دوران سخنگویی گفت: مسابقه خبرنگاران در زودتر انعکاس دادن اخبار برای من بیش از همه جالب بود.

به گزارش  نماینده، نجات‌الله ابراهیمیان در ۲۳ تیرماه سال ۱۳۹۲ و دور ششم شورای نگهبان، با ۱۳۰ رأی موافق از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی به عنوان حقوقدانان شورای نگهبان برای فعالیت شش ساله انتخاب شد.

ابراهیمان تیر ماه سال ۹۳ در انتخابات اعضای هیئت رئیسه این شورا به عنوان «سخنگو» انتخاب شد و پس از گذشت یک سال و با پایان دوران یک ساله سخنگویی، در نشست خبری ۸ تیر ماه ۹۴ اعلام کرد با پایان این دوران یک ساله، دیگر برای سخنگویی داوطلب نخواهد شد.

باشگاه خبرنگاران به سراغ نجات‌الله ابراهیمان رفته و از خاطرات دوران سخنگویی از وی سوال پرسیده است.

سخنگویی سخت بود چون می‌خواستم فرصتی برای اظهارنظرهای شخصی‌ام داشته باشم

ابراهیمان درباره به پایان رسیدن دوره سخنگویی‌اش در شورای نگهبان گفت: به لحاظ نوع شغل و علائق شخصی‌ام تمایلی به کار رسانه‌ای ندارم و نداشته‌ام؛ ترجیح می‌دهم تلاش خودم را به عنوان قاضی و معلمی که عضو شورای نگهبان شده بر پیگیری ایده‌های شخصی و باورهایی که به مصلحت کشور تشخیص می‌دهم، تمرکز کنم.

وی ادامه داد: سخنگو، امین جمعی است و همیشه باید مراقب باشد بین نظرات شخصی‌اش و نظرات جمع، آمیختگی صورت نگیرد که این کار سختی است. من به عنوان کسی که دوست دارم نظرات شخصی خودم را داشته باشم و فرصت هایی برای اصرار کردن بر آنها پیدا کنم، سخنگویی برایم دشوار است.

اگر با مردم صادق باشیم هم پیاممان به دلشان می‌نشیند هم موفق می‌شویم

سخنگوی شورای نگهبان از سویی سخنگویی را شغل آسانی می‌داند و می‌گوید: این کار از این حیث آسان است که در ایران با توجه به روحیه‌ای که مردم دارند، اگر صداقت و احترام الگوی کار سخنگو و اصحاب رسانه قرار گیرد، کار آسان خواهد بود. همه افرادی که با صداقت با مردم کشورمان رفتار و گفتگو کرده‌اند، هم پیام‌شان به دل نشسته و هم موفق بوده‌اند. کسی که متصف به این صفات باشد، کار سخنگویی برایش دشوار نیست.

ابراهیمیان در پاسخ به این سوال که در دوران سخنگویی موضع‌گیری داشتید که مورد مخالفت اعضا قرار بگیرد، گفت: جز یک مورد در موارد دیگر به شکل پیشنهاداتی بوده که برای بهتر شدن کار صورت گرفته و من از آن‌ها استقبال کرده‌ام.

مسابقه خبرنگاران در انعکاس هرچه سریع‌تر اخبار از بیادماندنی‌ترین خاطرات دوران سخنگویی بود/ از تماس‌های بی‌موقع خبرنگاران ناراحت نمی‌شدم

سخنگوی شورای نگهبان درباره یکی از خاطرات به یادماندنی دوران سخنگویی گفت: مسابقه خبرنگاران در زودتر انعکاس دادن اخبار برای من بیش از همه جالب بود؛ بعضی وقت‌ها بدون آن که به ساعات شبانه‌روز توجه کنند، زنگ تلفن من را به صدا درمی‌آوردند؛ من ناراحت نمی‌شدم چون می‌دیدم به کارشان علاقه دارند.

خاطرات تلخی که خبرنگاران برای ابراهیمان به‌جا گذاشتند

وی درباره دلخوری از خبرنگاران طی یک سال دوران سخنگویی‌اش گفت: بعضی وقت‌ها انعکاس اخبار به نحوی بود که خاطرات تلخی برای من به جای گذاشت، مثلاً حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه صحبت کرده بودم، چیزی حدود چند صفحه، اما رسانه‌ای آن را تقلیل به چند سطر داده و بدون این که بتوانم بگویم دروغ گفته، به نوعی پیام را انعکاس داده که خلاف واقعیت بود.

ابراهیمیان افزود: این رعایت امانت نیست، برای ما که مسلمان و معتقد هستیم لازم است بیش از این رعایت امانت بکنیم.

بخش‌های خبری ۲۱ و ۲۰:۳۰ را می‌بینم

این عضو شورای نگهبان در پاسخ به این سوال که کدام بخش خبری سیما بیشتر را می‌بینید، گفت: اخبار ساعت ۲۱ و گاهی ۲۰:۳۰ را اگر فرصت کنم، می‌بینم؛ بعضی وقت‌ها هم نگاه نمی‌کنم.

وی با بیان این که باید سعی کنیم به بحث صداقت و حفظ محتوای پیام توجه کنیم، گفت: بر طبق قانون اساسی ما یک رادیو تلویزیون بیشتر نداریم بنابراین تکلیفش برای اطلاع‌رسانی سنگین است.

ابراهیمیان در پاسخ به این سوال که چقدر اخبار رسانه‌های خارجی را دنبال می‌کنید، گفت: صرفاً از طرف همکارانم که بولتن‌های خبری تهیه می‌کنند، در جریان اخبار رسانه‌های خارجی قرار می‌گیرم.

این عضو شورای نگهبان با تأکید بر این که ما به عنوان خبرنگاران مسلمان ماهیت کارمان با سایر رسانه‌ها تفاوت می‌کند، اظهار داشت: ما باید از جنجال‌سازی بپرهیزیم چرا که این خطری بزرگ در منطقه پرتلاطم ماست.

خبرنگاران مدافعان قوی ما در برابر جبهه مقابل باشند

وی درباره تفاوت سلایق سیاسی در بین خبرنگاران گفت: ما باید بر گرایش‌های سیاسی خودمان پافشاری کنیم ولی باید حواسمان باشد زمین و خانه‌ای که در آن هستیم را حفظ کنیم. ایران بستری است که می‌توانیم سلیقه‌های سیاسی و گرایش‌هایمان را در آن به منصه ظهور برسانیم، اگر این بستر و خانه به مخاطره بیفتد، خبری از ابراز سلیقه‌ها هم نخواهد بود.

ابراهیمیان افزود: همانطور که خبرنگاران دشمن، بعضاً سربازان آن‌ها هستند، خبرنگاران رسانه‌های ما هم باید مدافعان قوی برای ما در برابر جبهه مقابل باشند. جنجال‌سازی و تمرکز بی‌جهت بر بخشی از واقعیت‌ها و ارائه یک کاریکاتور از واقعیت باعث می‌شود ما در این عرصه ضعیف شویم. توقع این است که همه اصحاب رسانه به این موقعیت حساس کشور، توجه ویژه داشته باشند. توصیه آخر من به اصحاب رسانه این است که اگر راستگویی و امانت را رعایت کنید، به امنیت ما هم خدشه‌ای وارد نمی‌شود.

اگر اعضای شورای نگهبان بر ادامه سخنگویی ابراهیمان اصرار کنند...

ابراهمیمیان در پایان در پاسخ به این سوال که اگر اعضای شورای نگهبان بر کاندیداتوری دوباره‌اش در کسوت سخنگویی اصرار بکنند، آیا خواهد پذیرفت، گفت: من هم اصرار خواهم کرد که ان شاء الله این اتفاق نیفتد؛ خدا از آینده خبر دارد.

نظر شما