شناسهٔ خبر: 84792 - سرویس مجلس
نسخه قابل چاپ منبع: فارس

افضلی فرد:

دفاع تمام قد وزیر صنعت از سیگار مارلبرو

مصطفی افضلی‌فرد43 دبیرکمیسیون اصل ۹۰ مجلس گفت: با وجود خسارات زیاد واردات بی‌رویه کالاها به توسعه کشور و به رغم صهیونیستی بودن سیگار مارلبرو ما شاهد دفاع تمام قد وزیر صنعت از واردات این سیگار و قانونی دانستن این اقدام هستیم.

به گزارش نماینده، مصطفی‌ افضلی‌فرد نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به سخنان اخیر رهبر معظم انقلاب در خصوص پرهیز از واردات بی‌رویه کالاها، گفت: تراز تجاری یکی از شاخصه‌های توسعه کشور به حساب می‌آید و هر آنچه این تراز را به هم بزند و میزان واردات را افزایش دهد و در تقلیل صادرات تاثیر بگذارد، موجب به هم خوردن این تراز تجاری و موجب وارد آمدن ضرر و زیان به کشور و دور شدن از این شاخص توسعه کشور است.

وی افزود: متاسفانه به ویژه در ماه‌های اخیر ما شاهد واردات بی‌رویه کالاها در بخش‌های مختلف هستیم در حالی که از آن سو شاهد هستیم که مشوق‌های صادراتی حذف شده که این موضوع می‌تواند در بالابردن میزان دور شدن از تراز تجاری به این امر می‌تواند ما را از تراز تجاری مثبت دور کند.

دبیر کمیسیون اصل ۹۰ مجلس اظهار داشت: ما نه تنها به بهانه مبارزه با قاچاق واردات را افزایش داده‌ایم بلکه بسته‌های حمایتی و تشویقی در مورد صادر کنندگان حذف کرده‌ایم و به صادرات کالاها نیز ضربه زده‌ایم و مسئولان امر در هر دو بخش عملکرد صحیحی نداشتند.

افضلی‌فر خاطرنشان کرد: در مورد وضع عوارض گمرکی بیشتر برای واردات سیگار متاسفانه ما شاهد موضع‌گیری صریج دولت بودیم که صراحتا در مورد این موضوع ایستادگی کرد که البته به نظر من موضع کمیسیون تلفیق در این باره موضع صحیحی نبود و با افزایش عوارض گمرکی واردات سیگار مخالفت کرد.

وی افزود: زمانی که موضوع صهیونیستی بودن سیگار مارلبرو مطرح بود صرف‌نظر از این موضوع ما این موضوع را مطرح کردیم که چه دلیلی دارد که ما تا به این اندازه بر واردات سیگار اصرار داشته باشیم. اما وزیر صنعت این کار خود را کاملا قانونی دانست و تمام قد از واردات سیگار مارلبرو حمایت کرد و این اقدام در حالی است که بسیاری از واحدهای تولیدی ما در حالت احتضار به سر می‌برند.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون اصل ۹۰ مجلس اظهار داشت: وظیفه اصلی وزیر صنعت و سایر مقامات مسئول این است که به حمایت از تولید داخلی بپردازد چرا که ما با افزایش تولید و حمایت از آن و توسعه صادرات است که می‌توانیم در مقابل تحریم‌ها موضع مقتدرانه‌ای داشته باشیم.

افضلی‌فر خاطرنشان کرد: افرادی که از واردات بی‌رویه کالاها حمایت می‌کنند و بهانه و دلیل خود را برای این کار جلوگیری از قاچاق می‌دانند از یک سو به توسعه کشور لطمه می‌زنند و از یک سو سعی دارند تا با این گونه اظهارات و اقدامات بر روی ضعف عملکرد خود در بعد نظارتی پوشش بگذارند.

وی افزود: اگر کالایی به داخل کشور قاچاق می‌شود و یا ما شاهد توسعه قاچاق این کالاها هستیم این مسئله ناشی از بی‌عرضگی مسئولان مربوطه است و ناشی از کوتاهی و سهل‌انگاری آنهاست. اگر قاچاق زیاد است و اکثر این قاچاق‌ها از مبادی رسمی انجام می‌شود چه کسی باید پاسخگو باشد.

دبیرکمیسیون اصل ۹۰ مجلس اظهار داشت: ۱۸ دستگاه مسئول نظارت و جلوگیری از قاچاق به داخل کشور هستند و چرا ما باید بیشترین قاچاق را از مبادی رسمی داشته باشیم. دستگاه‌های مسئول چه کار می‌کنند و چه جوابی دارند.

افضلی‌فر خاطرنشان کرد: با حضور مقتدرانه مجلس و دولت و نهادهای نظارتی باید رویه غلط حمایت از واردات بی‌رویه اصلاح شود و در خصوص محدود کردن واردات و وضع عوارض گمرکی بیشتر به استثنای کالاهای ضروری و اساسی اقدام کنیم و با در نظر گرفتن بسته‌های تشویقی و حمایتی برای صادرات هم موجبات توسعه کشور را فراهم کنیم و از تولید داخلی حمایت کنیم.

وی در پایان گفت: ایرادات اساسی به نهادهای نظارتی وارد است که باید این ایرادات را اصلاح کنند که اگر این نهادها وظایف خود را به خوبی انجام دهند ما شاهد این گونه مسائل نخواهیم بود.

نظر شما