شناسهٔ خبر: 56675 - سرویس سیاست
نسخه قابل چاپ منبع: فارس

پایان رایزنی‌های دو روزه ایران و آمریکا در ژنو

عراقچی: گفت‌وگوها فشرده و سخت و فضای حاکم بر مذاکرات مثبت بود/اختلافات به قوت خود باقی است

عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای کشورمان پس از پایان ۲ روز رایزنی‌های ایران و آمریکا در ژنو فضای حاکم بر مذاکرات را مثبت خواند و در عین حال یادآور شد: اختلافات هنوز به قوت خود باقی است.

به گزارش نماینده، سید عباس عراقچی معاون وزیر خارجه کشورمان پس از پایان ۲ روز رایزنی‌های ایران و آمریکا با حضور هلگا اشمیت در ژنو در گفت‌وگو با فارس گفت که فضای حاکم بر مذاکرات مثبت بود.

وی عنوان کرد: گفت‌وگوها فشرده و سخت بود ولی در فضای مثبتی صورت گرفت.

معاون وزیر خارجه با بیان اینکه تبادل نظرهای خوبی انجام شد که در آستانه دور بعدی مذاکرات در وین مفید بود، خاطرنشان کرد: با این حال اختلافات هنوز به قوت خود باقی است.

عضو ارشد تیم مذاکره کننده عنوان کرد که مشورت‌ها ادامه پیدا خواهد کرد.

به گزارش  فارس، رایزنی‌های ایران و آمریکا در ژنو پس از دو روز لحظاتی پیش پایان یافت.

در این مذاکرات ۲ روزه طرفین در حدود ۱۲ ساعت بر سر میز مذاکره به گفت‌وگو نشستند.

سید عباس عراقچی معاون وزیر خارجه و عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای کشورمان و ویلیام برنز قائم مقام وزیر خارجه آمریکا و با حضور هلگا اشمیت معاون کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از دیروز در ژنو به رایزنی پرداختند.

هیأت‌های ایران و آمریکا دیروز (دوشنبه) پنج ساعت به گفت‌وگو نشستند و مذاکراتشان صبح امروز(سه‌شنبه) ساعت ۹ صبح به وقت ژنو آغاز و پس از سه ساعت و نیم به منظور صرف ناهار و اقامه نماز هیأت ایرانی متوقف شد و در ساعت ۱۵ به وقت ژنو (۱۷:۳۰ به وقت تهران) از سر گرفته شد و بیش از سه ساعت به طول انجامید.

در حاشیه نشست صبح امروز نیز جلسه کارشناسی و فنی به ریاست حمید بعیدی‌نژاد مدیرکل سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه و کارشناسان آمریکایی برگزار شد.

عراقچی دیشب نیز بعد از پنج ساعت گفت‌وگوی ایران و آمریکا در گفت‌وگو با فارس اعلام کرد که فضای حاکم بر گفت‌وگوها مثبت و سازنده بوده و به مسائل مطروحه در برنامه هسته‌ای پرداخته شده است.

به گزارش فارس، این رایزنی‌ها در آستانه پنجمین دور مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ در وین صورت گرفت و آنگونه که عراقچی در بدو ورودش به ژنو عنوان کرد: انتظار ما این است که در این دور بتوانیم از کلیات وارد جزئیات شویم و نگارش متن توافق جامع را آغاز کنیم؛ انتظاری که از مذاکرات وین ۴ داشتیم.

عراقچی ابراز امیدواری کرد که در نشست بعدی این هدف تحقق یابد تا بتوان اختلافات را در مسائل کلی به هم نزدیک‌تر کرد و به جزئیات پرداخت که به گفته وی البته این هنوز خوشبینانه است.

وی گفت: در این مذاکرات هدفی جز تثبیت حقوق ملت ایران در موضوع هسته‌ای برای مقاصد صلح آمیز نداریم که امیدواریم به این هدف در فرصت باقیمانده تا پایان شش ماه اول توافق ژنو برسیم.

عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای افزود: امیدواری‌ها بر این بوده است که توافق نهایی در این مدت حاصل شود، اما اگر چنین نشود ناچاریم توافق ژنو را برای شش ماه دیگر تمدید کنیم تا مذاکرات بتواند ادامه یابد.

عراقچی در عین حال گفت: هنوز زود است قضاوت کنیم که آیا نیاز به تمدید توافق ژنو هست یا نه، هنوز امیدواری وجود دارد که قبل از پایان شش ماه این توافق، ۳۰ تیر بتوانیم به توافق نهایی برسیم.

عراقچی را در این دیدار مجید تخت روانچی معاون اروپا و آمریکای وزارت خارجه، حمید بعیدی‌نژاد مدیرکل سیاسی و بین‌المللی وزارت خارجه، داود محمدنیا مشاور وزیر خارجه و پژمان رحیمیان مدیرکل حوزه ریاست سازمان انرژی اتمی همراهی کردند.

همراهان ویلیام برنز در این مذاکرات نیز «وندی شرمن» معاون امور سیاسی وزیر خارجه آمریکا، «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی جو بایدن معاون رئیس جمهور آمریکا، «رابرت مالی» حقوقدان و متخصص حل و فصل اختلاف و از مدیران ارشد شورای امنیت ملی آمریکا و مشاور ارشد خاورمیانه این شورا، «بروک اندرسون» معاون سابق نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد، «جیمز تیمبی» مشاور ارشد شرمن در امور کنترل تسلیحاتی و منع تکثیر سلاح های اتمی، «پاول اروین» مدیر عدم گسترش سلاح در شورای امنیت ملی آمریکا و «ریچارد نفیو» معاون اول هماهنگ کننده سیاست تحریم‌های وزارت امور خارجه بودند.

به گزارش فارس، پس از آنکه ظریف و اشتون پنجم و ششم خرداد ماه در استانبول به مدت ۲ روز به رایزنی پرداختند، توافق شد که تا قبل از پنجمین دور مذاکرات ایران و ۱+۵ در وین، رایزنی‌هایی در سطح سیاسی و کارشناسی بین طرفین برگزار شود.

در همین راستا نشست کارشناسی ایران و گروه ۱+۵ به ریاست بعیدی‌نژاد و استفان کلمنت دستیار ارشد کاترین اشتون طی روزهای ۱۴ و ۱۵ خرداد ماه در حاشیه اجلاس شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در وین برگزار شد.

در راستای رایزنی‌های دوجانبه سیاسی نیز قرار است هیأت‌های ایران و فرانسه فردا در ژنو به گفت‌وگو بپردازند.

لازم به ذکر است این بار «نیکلا دوریویر» مدیرکل سیاسی وزارت خارجه فرانسه به جای ژاک اودیبر نمایندگی کشورش در این مذاکرات را برعهده دارد.

پس از آن هیأت ایرانی و روس در رم بر سر یک میز رایزنی خواهند کرد.

هیأت آلمانی نیز قرار است یکشنبه هفته آینده ۲۵ خرداد ماه در تهران با هیأت ایرانی به گفت‌وگو بپردازد.

پنجمین دور مذاکرات ایران و ۱+۵ قرار است هفته آینده (۲۶ تا ۳۰ خرداد ماه) در شهر وین و برای پنجمین بار برگزار شود. چهارمین دور مذاکرات ایران و ۱+۵ که ۲۴ تا ۲۶ اردیبهشت ماه در وین برگزار و قرار بود کار نگارش متن پیش نویس توافقنامه جامع هسته‌ای در این مذاکرات آغاز شود به دلیل زیاده خواهی‌های طرف مقابل این کار محقق نشد.

وزرای امور خارجه ایران و گروه ۱+۵ (آمریکا، فرانسه، روسیه، چین و آلمان) به همراه کاترین اشتون در تاریخ سوم آذرماه ۱۳۹۲ در خصوص برنامه هسته‌ای ایران به توافقی تحت عنوان «برنامه اقدام مشترک» دست یافتند که گام اول این توافقنامه در تاریخ ۳۰ دی ماه سال گذشته وارد مرحله اجرایی شد و پس از آن مذاکرات برای رسیدن به توافق جامع در وین آغاز شد.

۲۹ تیر ماه زمان پایان گام اول توافقنامه ژنو است که البته در صورتی که توافقی حاصل نشود شش ماه دیگر نیز تمدید خواهد شد.

برچسب‌ها:

نظر شما