شناسهٔ خبر: 53652 - سرویس اقتصاد
نسخه قابل چاپ

اعلام تعرفه مهندسین ناظر در سال ۹۳

متوسط درآمد ماهانه مهندسین ناظر ، ۱.۲ میلیون

به گزارش نماینده به نقل از اقتصاد آنلاین ؛  علاوه بر بسازوبفروش‌ها، مهندسان‌ساختمانی نیز از منافع گسترده سود حاصل از ساخت‌وساز و فروش ملک به چند‌برابر قیمت تمام‌شده، نفع می‌برند اما آمار دستمزد جامعه مهندسان‌ناظر ساختمان حکایت از کسب ارقام معمولی درآمد توسط این گروه دارد.

در سال۹۲ اگرچه تعداد ساختمان‌های در حال‌ساخت در تهران دو برابر شد اما به خاطر آنچه فراوانی مهندس‌ساختمان در پایتخت و تقاضای‌ زیاد برای دریافت کار نظارت بر ساخت‌وساز گفته می‌شود، هر مهندس‌ناظر موفق شد حداکثر ۱۵درصد از ظرفیت‌کاری –سهمیه‌نظارت- خود را به استخدام بازار ساخت‌وساز دربیاورد و ماهانه حدود یک میلیون تومان درآمد کسب کند.

اکنون برای سال۹۳ باتوجه به تصویب افزایش ۲۵درصدی حق‌الزحمه نظارت و رکودی که برای ساخت‌وساز پیش‌بینی می‌شود، درآمد ماهانه مهندسان‌ناظر به حدود ۱.۲ میلیون تومان خواهد رسید.

مسوولان سازمان نظام مهندسی ساختمان با مقایسه درآمد یکسال مهندس‌ناظر و ارقامی که برخی دلالان مسکن تنها در طول یک روز عاید‌شان می‌شود، می‌گویند: تعهدی که مهندس‌ناظر برای کار خود در یک سازه دارد، در قبال دستمزدش، قابل‌ مقایسه نیست. با اعلام نرخ تازه حق‌الزحمه مهندسان ناظر بابت نظارت بر ساخت‌وساز واحدهای مسکونی، سازمان نظام مهندسی تهران یک بار دیگر بر ناکافی بودن این دستمزد نسبت به تعهد فنی و حقوقی مهندسان ناظر حین نظارت خود، تاکید کرد.

سازمان نظام مهندسی روزگذشته از افزایش ۲۵ درصدی حق‌الزحمه مهندسان ناظر خبر داد که براساس آن هر مهندس ناظر بابت نظارت خود بر هر مترمربع ساختمان مبلغ ۶ هزار تومان حق‌الزحمه دریافت می‌کند که این میزان برای نظارت چهار مهندس ناظر در چهار رشته ساختمانی (مکانیک، برق، عمران و معماری) در مجموع معادل ۲۴ هزار تومان خواهد بود.

به این ترتیب سهم مجموع هزینه نظارت مهندسان ناظر از قیمت تمام شده هر مترمربع ساختمان – یک میلیون تومان – معادل ۲.۴ درصد می‌شود که حق‌الزحمه هر مهندس سهم ۰.۶ درصدی از قیمت تمام شده را دارد.

تحقق ۱۵ درصدی سهمیه نظارتی مهندسان این در حالی است که بنا بر اظهار معاون سازمان نظام مهندسی تهران به‌رغم اینکه سهمیه سالانه هر مهندس ناظر (پایه یک) برای نظارت ۱۶ هزار مترمربع ساخت و ساز است در سال گذشته تنها ۱۵ درصد از این سهمیه به‌طور متوسط برای این دسته از مهندسان محقق شده است و ۸۵ درصد ظرفیت کاری مهندسان ناظر بلا استفاده بوده است.

به گفته حیدریون سال گذشته به‌طور متوسط ۲۷ تا ۲۸ میلیون مترمربع جواز ساختمانی صادر شده است که با در نظر گرفتن ۱۲ هزار مهندس ناظر به‌طور میانگین هر کدام از آنها بر ۲۵۰۰ مترمربع ساخت و ساز نظارت کرده‌اند. این در حالی است که بخشی از این نظارت توسط شرکت‌های حقوقی انجام شده که هر یک از این شرکت‌ها چند مهندس ناظر دارند.

بر این اساس، با در نظر گرفتن اعداد گفته شده و با توجه به میزان نظارت مهندسان ناظر در سال گذشته بر پروژه‌های ساختمانی، با مبنا قرار گرفتن حق نظارت ۶ هزار تومانی برای هر مترمربع، هر مهندس ناظر در سال ۹۳ به‌طور متوسط ۱۵ میلیون تومان در سال معادل تقریبا یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان در هر ماه بابت نظارت حق‌الزحمه دریافت خواهد کرد.

مقایسه درآمد مهندس ناظر با دلال ملکی حیدریون با تاکید بر ناکافی بودن دستمزد مهندسان ناظر بابت تعهد فنی و مهندسی که برای ساخت هر پروژه طی ۲ سال زمان می‌برد به «دنیای اقتصاد» گفت: حق نظارت مهندسان ناظر در دنیا به‌طور متوسط ۱۰ درصد هزینه تمام شده یک ساختمان است که این میزان در ایران کمتر از یک درصد است.

وی با مقایسه درآمد مهندسان ناظر با مشاوران املاک، افزود: مشاوران املاک در قبال هر معامله‌ای که روزانه انجام می‌دهند یک درصد ارزش ملک مورد معامله را دریافت می‌کنند این در حالی است که مهندسان ناظر بابت تعهد سنگین حقوقی و فنی که در طول دو سال بابت یک پروژه بر عهده دارند حداکثر یک درصد هزینه تمام شده ساختمان را دریافت می‌کنند که با مقایسه این دو می‌توان به ناکافی بودن و اجحاف موجود در حق مهندسان ناظر پی برد.

اعتراض رئیس نظام مهندسی تهران رئیس سازمان نظام مهندسی تهران با اشاره به این افزایش و ناکافی بودن آن برای مهندسان ناظر گفت: با دستمزدهای فعلی نظارت همه‌جانبه‌ای که مورد نظر مراجع قانون‌گذار است امکان‌پذیر نیست و حق‌الزحمه‌ها حتی پس از افزایش اخیر نیز واقعا نمی‌تواند پاسخگوی تعهد فنی و حقوقی مهندسان ناظر باشد.

سعید غفرانی ادامه داد: ناکافی بودن حق‌الزحمه‌ای که به مهندس بابت ۲ سال نظارت و پذیرش مسوولیت در پروژه‌های ساختمانی پرداخت می‌شود نسبت به زمان و مسوولیتی که وی در صورت بروز حادثه در زمان ساخت گریبانگیرش می‌شود، قابل بررسی و نیازمند توجه بیشتر مسوولان است. نظارت مقیم منتفی شد؟

وی با اشاره به ضرورت ورود سازندگان حرفه‌ای و مجریان ذی‌صلاح به پروژه‌های ساختمانی گفت: موضوع نظارت مقیم با بررسی‌های انجام‌شده چندان موضوعیت ندارد و چنانچه مساله سازندگان حرفه‌ای و مجریان ذی‌صلاح در پروژه‌های ساختمانی حل شود، به صورت خودکار هر یک از ساختمان‌ها ناظر مقیم – حضور دائم مهندس ناظر در کارگاه - خواهد داشت و مهندس ناظر نیز بهتر به مسوولیت‌ها و وظایف خود می‌رسد.

غفرانی با اشاره به اجرایی شدن ضرورت حضور سازنده حرفه‌ای به‌منظور صدور شناسنامه فنی در پایان کار در ساخت و سازهای بالای ۲ هزار مترمربع از سال گذشته از برنامه سازمان نظام مهندسی تهران برای رایزنی‌های تازه با شهرداری پایتخت به‌منظور کاهش این متراژ و فراگیر کردن صدور شناسنامه فنی در تمام ساخت‌وسازهای تهران خبر داد. ارسال به فیسبوک

برچسب‌ها:

نظرات مخاطبان 15 6

  • ۱۳۹۳-۰۷-۱۹ ۱۴:۲۳مهدی 4 121

    ماکه مهندس ناظریم مثل همون پولی که به ما میدن نظارت می کنیم در واقع بیشتر از اون صرف نمی کنه چون باید کنا نظارت یهشغل دومی هم باشه تا باحقوقش بشه زندگی 
                                
  • ۱۳۹۴-۰۲-۱۰ ۱۲:۱۰سعید 35 88

    بزارید اطلاعاتتون رو تکمیل ر کنم
    من ناظر پایه 3 با 5 سال  سابقه
    سالی حدود 800 مترمربع حق نظارت دارم که با نرخ 6000تومان میشه 4800000 توماندر یکسال. 
    حالا این وسط م که دفتر ندارم و یا توی گروه فعالیت های انتخاباتی فعالیت زیادی ندارم پس باید این مهندس اون املاکی و ... رو ببینم حالا چقدر باید بهشون بابت این واسطه گری (دلالی ، البته از ذکر این کلمه عذر میخوام) بدم بنظرتون چقدر باشده خوبه 5%-10% نه بابا اشتباه میکنین 40% و تازگی ها صحبتهایی از 50% و 600%هم شنیده میشه. خوب بزارید همون 40% رو بگیریم چقدر سهم من خواهد بود بله 60% که با نرخ 6000 تومان میشه 2280000 تومان برای یکسال .
    شما قضاوت کنید درآمد ناظرین ماهانه چقدر میشه و با این مبالغ اونم تو وضعیت فعلی گرونی و از طرف دیگه سیل مهندسین فارغ التحصیل تازه کار چی کار میشه کرد
    حالا نظام مهندسی این وسط چه کاره هست جز اینکه چک رو از کارفرا بگیره و حق عضویت سالانه و انتخابات و حالا این وسط برگزاری یکسری همایش هایی که موقع برگزاری باید ببینید که چند نفر برای افزایش سهمیه میان و چند نفر وسط همایش خوابند و نتیجه همایش ها چیه؟
    
                                
  • ۱۳۹۴-۰۲-۳۱ ۰۰:۴۲شهره 17 37

    سلام درآمد یه مهندس معمار فارغ التحصیل با مدرک کارشناسی تو نظام چقدره؟
                                
  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۰ ۱۷:۳۶PME 8 28

    بابا شهره جون یاذو میگه کار ناظر عمران زاره تو میگی سیب کیلو چنده؟؟؟ ولمون کن تو هم
                                
  • ۱۳۹۴-۰۶-۰۳ ۲۳:۱۰عرفان 6 119

    یک سال و نیم رشته مهندسی عمران-عمران فارغ التحصیل شدم و بیکارم...
    لعنت به این زندگی
                                
  • ۱۳۹۴-۰۶-۲۱ ۱۵:۵۱ 11 49

    من با دو لیسانس عمران ومعماری و کار در دفتر مهندسی ماهی 500 ندارم
                                

نظر شما