شناسهٔ خبر: 175867 - سرویس پارلمان شهری
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا

افزایش مشارکت مردمی هدف مهجورمانده شوراها

پیرهادی الگوهای موفق جهانی مدیریت شهری نشان می‌دهد تا زمانی که در امور شهری فرصت به مدیران و نخبگان شهری و اجتماعی نرسد مشکلات شهری از حاشیه‌نشینی، امنیت عمومی شهر و حقوق شهروندی تا ترافیک و آلودگی هوا نه تنها همچنان پا بر جا خواهند ماندبلکه به صورت فزاینده‌ای عمیقتر خواهند شد.

به گزارش «نماینده»، شوراهای اسلامی شهر و روستا یکی از دستاوردهای مهم جمهوری اسلامی است که با تجربه ۲ دهه ای خود در مسیر تبدیل شده به نهادی اثر گذار و راه گشاست.

در میان توفیقات بسیارشوراهای شهر وروستا،یکی از اهداف والای شوراها؛ ایجاد فضا و بستری برای تنظیم اولویت‌ها، هدایت سیاست گذاری‌ها به سمت افزایش سطح نشاط و مشارکت محلی است،امری که آنچنان که باید و شاید محقق نشده ومهجور مانده است.

یکی از دلایل اصلی عدم تمایل شهروندان به مشارکت در عرصه مدیریت شهری  سیاست زدگی و بروز برخی  حواشی در عرصه مدیریت شهری برخی کلان شهرهاست، این در حالی‌ است که اساسا مدیریت شهری و مسئله شوراها امری اجتماعی و فرهنگی است ‌ و  همان طور که در اصل ۱۰۰ قانون اساسی آمده ،دامنه فعالیت شوراها حوزه‌های اجتماعی، اقتصادی، عمرانی، بهداشتی، فرهنگی، آموزشی‌ و رفاهی را شامل می شود و فعالیت ها و نگاه سیاسی جایی در حوزه فعالیت های شوراها ندارد.

از سوی دیگر نیز الگوهای موفق جهانی مدیریت شهری نشان می‌دهد تا زمانی که در امور شهری فرصت به مدیران و نخبگان شهری و اجتماعی نرسد مشکلات شهری از حاشیه نشینی، امنیت عمومی شهر و حقوق شهروندی گرفته تا مسایل فرهنگی و ترافیک، آلودگی هوا نه تنها همچنان پا بر جا خواهند ماند و به صورت فزاینده ای عمیقتر خواهند شد.

اینجانب روز ملی شوراها را خدمت نمایندگان محترم شوراهای شهر و روستا در سراسر کشور تبریک می‌گویم و امیدوارم که در ۲۳ سالگی تاسیس شوراها به مقصود اساسی آن یعنی "واگذاری مدیریت شهری به مردم و کنار زدن سایه سیاسیون از سر شهرها" نزدیک تر شویم .

نظر شما