شناسهٔ خبر: 168715 - سرویس مجلس
نسخه قابل چاپ

علامتی: کارکرد نسل نو فراتر از انتخابات است/ حل مشکلات کشور با استفاده از ظرفیت جوانان

نسل نو عضو هیئت موسس نسل نو: اگر چه ممکن است در انتخابات پیش رو حسب وظیفه انقلابی خود، نقش آفرینی کنیم، اما اهداف نسل نو فراتر از اینهاست. ما باید بتوانیم از طریق سازماندهی و هم افزایی نیروهای نخبه و جوان حزب اللهی، از ظرفیت آنها برای تدوین پیشنهادهای عملیاتی برای برون رفت کشور از مشکلات استفاده کنیم.

به گزارش «نماینده» نخستین نشست حضوری مسئولین استانی «نسل نو» روز پنجشنبه (۱۴ اسفندماه) برگزارشد. در نوبت صبح این نشست آقایان اقراریان، صیادشیرازی و حامد علامتی به عنوان اعضای هیئت مؤسس سخنرانی کردند و در نوبت عصر نیز «پرویز سروری، دبیر شورای ائتلاف نیروهای انقلاب» و «سیداحسان قاضی زاده، نماینده مجلس» درباره انتخابات ۱۴۰۰ و مجلس یازدهم به گفتگو و پرسش و پاسخ با حاضران پرداختند.

کارکرد نسل نو فراتر از انتخابات است/ حل مشکلات کشور با استفاده از ظرفیت جوانان

حامد علامتی عضو هیئت‌مؤسس نسل نو و مسئول کمیتۀ استان‌ها» به‌عنوان اولین سخنران، بیانیه گام دوم انقلاب را «مانیفست حرکت و راهبری انقلاب اسلامی» دانست و تأکید کرد: از طرفی رهبر معظم انقلاب در این بیانیه از نسل جوان توقع کرده‌اند تا شانه زیر بار مسئولیت گام دوم انقلاب بدهند؛ و از طرف دیگر باید بدانیم ایفای نقش فعال در این زمینه، مستلزم سازماندهی نیروی انسانی و کار تشکیلاتی و جمعی است و با همت فردی و بدون هم افزایی و سازماندهی نمی توان کار چندانی کرد.

علامتی با تأکید بر اینکه «نسل نو به دنبال سهم خواهی نیست.» افزود: ما به دنبال سازماندهی و انسجام نیروهای جوان انقلابی هستیم تا انسجام ایجاد کنیم؛ پس از ایجاد انسجام، شناساندن نیروهای جوان انقلابی به یکدیگر و ایجاد انس و الفت بین آنها گام بعدی است و اگر بعد از این انس و الفت، بتوانیم عملیات فرهنگی و اجتماعی داشته باشیم، خیلی عالی است.

وی فعالیت نسل نو را معطوف به انتخابات پیش رو ندانست و تصریح کرد: اگر چه ممکن است در انتخابات پیش رو حسب وظیفه انقلابی خود، نقش آفرینی کنیم، اما اهداف نسل نو فراتر از اینهاست. ما باید بتوانیم از طریق سازماندهی و هم افزایی نیروهای نخبه و جوان حزب اللهی، از ظرفیت آنها برای تدوین پیشنهادهای عملیاتی برای برون رفت کشور از مشکلات استفاده کنیم.

دنبال تربیت نیرو و کادرسازی هستیم/ کار تشکیلاتی، راه رسیدن به ساختار مطلوب جامعه اسلامی

در ادامه «مهدی اقراریان» دیگر عضو هیئت‌موسس نسل نو به تبیین جایگاه فعلی کشور در مسیر رسیدن به تمدن نوین اسلامی پرداخت و بخشی از اهداف تأسیس نسل نو را تشریح کرد.

اقراریان دربارۀ اضلاع سیستم اسلامی از دیدگاه شهید بهشتی گفت: ساخت سیستم و نظام اسلامی از دیدگاه شهید بهشتی ۳ ضلع دارد که شامل انسان، نرم افزار و سخت افزار است؛ لذا حزب جمهوری اسلامی نیز با نگاه به همین سیستم تشکیل می‌شود.

وی افزود: چالش جمهوری اسلامی امروز این است که در خیلی از حوزه ها نقشه ندارد یا آدم هایی که مشغول به کار هستند مهارت لازم برای آن کار را ندارند. رسیدن به هدف بدون نقشه امکان‌پذیر نیست و متاسفانه ما الگوهای اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و... و. هیچ نقشه راهی برای حکمرانی نداریم.

عضو هیئت موسس نسل نو راه رسیدن به ساختار مطلوب جامعه اسلامی را انجام کارهای تشکیلاتی دانست و گفت: بدون کار تشکیلاتی نمی‌توان کاری انجام داد و «نسل نو» در این مسیر در نقطه ایجاد تشکیلات برای تربیت نیرو است. ما در نسل نو به دنبال تربیت نیرو و کادرسازی هستیم.

برای تحقق بیانیه گام دوم نیازمند کار تشکیلاتی هستیم/ استفاده از پتانسیل جوانان، محور تشکل «نسل نو»

مهدی صیادشیرازی دیگر عضو هیئت موسس نسل نو در ادامۀ نشست، «نسل نو» را مجموعه ای جدید با شعار «مصلح، امیدوار و تمدن ساز» برای رسیدن به اهداف گام دوم انقلاب دانست.

وی محورهای بیانیه گام دوم انقلاب را «عدالت اجتماعی، استقلال، آزادی، سبک زندگی اسلامی- ایرانی، مرزبندی با دشمن در سیاست خارجی» برشمرد و دربارۀ نقش نسل نو در تحقق اهداف گام دوم انقلاب گفت: ما برای اینکه بتوانیم به اندازۀ توانمان در قدم برداشتن به سمت گام دوم انقلاب، نیازمند کار تشکیلاتی در بخش های مختلف علمی، سیاسی، و... و. هستیم.

عضو هیئت موسس نسل نو بر اهمیت نقش جوانان در عرصه های مختلف تاکید کرد و گفت: محور تشکل «نسل نو» استفاده از پتانسیل جوانان است. جوان ها موتور حرکت انقلاب هستند و توصیه های مقام معظم رهبری در گام دوم انقلاب خطاب به جوانان است.

نیازمند هم‌افزایی بین قوا هستیم/ جلوگیری از تشتت درون جریان انقلابی، با تولید محتوا برای جوانان

«پرویز سروری دبیر شورای ائتلاف نیروهای انقلاب» مهمان ویژۀ نشست «نسل نو» بود که در سخنان خود بر اهمیت انتخابات آینده تاکید کرد و گفت: ما در طلایی‌ترین زمان انقلاب به سر می‌بریم؛ دو قوه اکنون در اختیار نیروهای انقلابی قرار گرفته، ولی ضلع سوم مهم است تا مثلث کارآمدی در خرداد تکمیل شود.

دبیر شورای ائتلاف در این باره توضیح داد: اصلاح طلبان معتقدند همسو شدن قوا به نفع کشور نیست و نباید سه قوه از یک طیف باشند. در این خصوص باید به آنها جواب داد که یکسان شدن یا نشدن قوا به یک مولفۀ مؤثر مربوط می‌شود و آن هم پایداری و تاب‌آوری اجتماعی است. اگر جامعه مؤلفه‌های پایداری را در خود داشته باشد و جامعۀ باثباتی باشد و در حال بحران و تشنج نباشد، در این حالت رویکرد سیاسی متفاوت بین قوا باعث تضارب افکار و تقویت توانمندی های نظام می شود؛ اما در جامعه‌ای که ناپایدار است و در مرز بحران و تنش قرار دارد، ما به شدت نیازمند رفتار سریع و عملیات منسجم و هم افزا بین سه قوه هستیم و دقیقاً اینجاست که یکسان نبودن رویکرد قوا یک تهدید بزرگ است.

سروری بیان کرد: نسل نو اگر مقتضیات را درست می بیند، اولین اولویت خود را باید ظرفیت های نیروهای جوانی بداند که در عرصۀ فضای مجازی وارد شدند و برایشان تولید محتوا کنند و از تشتت در درون گفتمان جریان انقلابی جلوگیری کند. رسالت ما این است که پیام نه به وضع موجود و آری به تغییر را برسانیم.

در مجلس یازدهم به دنبال تقویت هویت دینی و فرهنگی هستیم

در ادامۀ نشست، «سیداحسان قاضی زاده هاشمی» نماینده مجلس شورای اسلامی در سخنان خود با اشاره به محدودیت‌های نیروهای انقلابی در مجلس قبل گفت: در مجلس دهم در اقلیت بودیم و به همین دلیل خیلی از مسائل را نمی توانستیم رای بگیریم، بسیاری از پیشنهادات ما رای نمی‌آورد و با این حال در مجلس یازدهم به دنبال این هستیم که هویت دینی و فرهنگی تقویت شود.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی دربارۀ گام های کمیسیون فرهنگی در بودجه ۱۴۰۰ گفت: اولین موضوع مهم در کمیسیون فرهنگی که به دستور کار بازگشت، تقویت نهادهای مردمی و اجتماعی است که در مجلس دهم حذف شده بود و در این مجلس در دل تبصره ۱۴ به وجود آمد.

وی افزود: برای کاهش آسیب های اجتماعی ردیف بودجه در نظر گرفتیم و با یارانه حمایتی تقویت بنیه فرهنگی را بیشتر کردیم. در حوزه فرهنگی در قالب یک صندوق به هنرمندان به عنوان مقرری در ایام کرونا کمک در نظر گرفتیم. همچنین تسهیلات ویژه ای برای مشاغل اسیب دیده از کرونا علی‌الخصوص گردشگری در نظرگرفته شد و برای استان های مختلف بالغ بر ۱۵۰۰ میلیارد اعتبار در نظر گرفته شده است.

نظر شما