شناسهٔ خبر: 148538 - سرویس سیاست
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم

واکنش رئیس دستگاه قضا به صحبت‌های امروز «روحانی»

آملی لاریجانی رئیس دستگاه قضا گفت: صحبت‌های امروز رئیس‌جمهور محترم واقعاً عزت مندانه بود و باید از این اظهارات متین و محترمانه تشکر کنیم. این صحبت‌ها تبلیغ نیست بلکه مبتنی بر استعدادهای موجود کشور است.

به گزارش«نماینده»، آیت الله صادق آملی لاریجانی در دیدار با روسای دفاتر نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای خارجی ضمن تشکر از روسای دفاتر نمایندگی و وزیر امور خارجه به خاطر اظهارات با صلابت و دقیق و خوبشان اظهار کرد: نظام جمهوری اسلامی به لحاظ مبانی فلسه سیاسی یک نظام واقعا بی بدیل است.

وی افزود: می‌گفتند قرن بیستم قرن پایان ایدئولوژی‌هاست و لیبرالیسم حاکم شده است، اما در یک چنین فضایی، نظام جمهوری اسلامی با رهبری امام خمینی (ره) شکل گرفت و بنیان فلسفی آن یک بنیان فلسفه سیاسی بدیل برای لیبرالیسم است.

رئیس قوه قضائیه ادامه داد: نظام جمهوری اسلامی ترکیبی از مردم‌سالاری و ارزش‌های دینی و اخلاقی است و این ترکیب یک نظام فلسفه سیاسی واقعا بی بدیل را در دنیا مطرح کرده است. نظام جمهوری اسلامی در بستری که لیبرال دمکراسی خود را همه جا حاکم می‌دید، سر برآورد.

آملی لاریجانی گفت: اصل دوم قانون اساسی صراحتاً می‌گوید نظام جمهوری اسلامی بر مولفه نگاه توحیدی، وحی الهی، معاد، عدل امامت، کرامت و ارزش والای انسان توام با مسئولیت در برابر خدا ایجاد شده است. راه جمهوری اسلامی از راه لیبرال دمکراسی جداست.

وی تصریح کرد: امروز بعید است کسی معتقد باشد که لبیرالیسم ایدئولوژی نیست، زیرا لیبرال دمکراسی هم بر اساس یک سری ارزش‌ها ایجاد شده است. مهم این است بدانیم کجاها راه‌مان از لیبرال دمکراسی جدا می‌شود.

رئیس دستگاه قضایی بیان کرد: یکی از ارکان لیبرال دمکراسی فردگرایی است و معتقد است فرد اهداف و ارزش هایش را خودش انتخاب می‌کند و لذا می‌گفتند کار دولت‌ها باید حداقلی باشد و انسان‌ها بر اساس نفع و چارچوب ارزشی خود اقدام کنند. بنا به این نظر دولت‌ها نباید در ساحت ارزش‌های جامعه و مردم ورود نکنند و کاری به سعادت مردم نداشته باشند و متاسفانه همین حرف‌های قرن نوزدهمی را به خورد مردم می‌دادند، اما در لیبرال دمکراسی نوین تا حدی به دخالت دولت‌ها چرخیدند و گفتند دولت‌ها باید در ساحت‌های اقتصادی و اجتماعی مداخله کنند.

وی گفت: ادعای اینکه لیبرال دمکراسی خالی از ارزش و بی طرفانه است، حرف بیخودی است. جمهوری اسلامی یک نظامی است که از ابتدا بر ارزش‌های خود تاکید کرده و بر خلاف لیبرال دمکراسی، مبنا را بر فردگرایی نگذاشته است.

رئیس قوه قضائیه اضافه کرد: در یک بستری که لیبرالیسم چنین ادعاهایی را دارد و متفکران غربی و آن‌هایی که تاریخ نگار افکار و ایده‌ها هستند، بر سلطه جهانی لیبرالیسم ادعا می‌کردند، اما در این بستر، فلسفه سیاسی جمهوری اسلامی حرف برای گفتن دارد. بنیان تمام دخالت‌ها و تصرف‌ها و افکار و جهت گیری‌ها در نظام جمهوری اسلامی، نگاه توحیدی است.

وی گفت: بنیانگذار جمهوری اسلامی از کسانی بود که با تمام وجودش به این نظام و بنیان‌های فکری آن اعتقاد داشت. هم به مردم و حضورشان اعتقاد داشت و هم به بنیان‌های ایمانی و ارزشی این نظام معتقدند بودند. مقام معظم رهبری نیز همین طور هستند و کاری هم ندارند چه گروهی سر کار می‌آیند؛ بنابراین نظام جمهوری اسلامی نشان داد مردم و رای شان حرف اول در عالم سیاست است. اقتضای این نوع نگاه، هم باورمندی به خود و اعتماد نفس و هم عزتمندی و کرامت است.

آملی لاریجانی گفت: صحبت‌های امروز رئیس جمهور محترم واقعاً عزت مندانه بود و باید از این اظهارات متین و محترمانه تشکر کنیم. این صحبت‌ها تبلیغ نیست بلکه مبتنی بر استعدادهای موجود کشور است.

رئیس قوه قضاییه افزود: آمریکایی‌ها امروز کاملا صریح و آشکار به صحنه آمدند و می‌گویند ما می‌خواهیم که این نظام نباشد و می‌گویند فکر می‌کنیم با فشار می‌توانیم موجب فروپاشی این نظام شویم.

وی خطاب با حاضران در این جلسه گفت: می‌دانم شما مثل ما کارهای اجرایی سنگینی دارید، ولی درخواست دارم که در کنار همه کارهای اجرایی سنگین یک گوشه چشمی هم به بحث‌های نظری راجع به ماهیت نظری جمهوری اسلامی داشته باشید.

رئیس دستگاه قضا گفت: امروز صحبت از براندازی می‌کنند، اما جمهوری اسلامی کشوری با امکانات فراوان مالی و نیروی انسانی است. در منطقه کدام کشوری را با امکانات جمهوری اسلامی از لحاظ نیروی انسانی سراغ دارید؟ این‌ها همه اقتدار نظام است گرچه نتوانستیم آن طور که باید در خدمت این نیروها باشیم و با حداقل‌ها کار می‌کنند. در بحث نیروی هسته‌ای و در بحث پزشکی و فناوری چه مقدار تکامل در نظام جمهوری اسلامی می‌بینید؟

آملی لاریجانی افزود: بر خلاف توهمات آمریکایی‌ها و شخص رئیس جمهور متوهمش که دنبال تلفن زدن مسئولان جمهوری اسلامی به خودش است، فشارهای آمریکایی‌ها و اذناب منطقه‌ای اش ملت ما را منسجم‌تر کرده است. صحبت‌های امروز رئیس جمهور محترم واقعاً عزت مندانه بود و باید از این اظهارات متین و محترمانه تشکر کنیم. این صحبت‌ها تبلیغ نیست بلکه مبتنی بر استعدادهای موجود کشور است.

وی ادامه داد: امروز قوای کشور هماهنگ هستند و بر همه ما وظیفه دینی و شرعی و اخلاقی و عقلانی است که برای خنثی کردن سلطه و تضعیف دشمن، کار جهادی و ایستادگی کنیم. عبادت فقط نماز و روزه نیست. امروز که چشم بسیاری از مسلمانان در دنیا و غیر مسلمانان به جمهوری اسلامی است، هر قدمی برای استحکام این نظام عبادت است.

آملی لاریجانی گفت: امروز دشمن گمان کرده اقتصاد، راه ضربه زدن به جمهوری اسلامی است و باید این راه ببندیم. ما می‌گوییم نظام جمهوری اسلامی مبتنی بر ایمان به خداست. آقای ترامپ چه می‌گوید در حالی که همه چیز به خدای متعال قائم است. اگر نگاه مسئولان و مردم ما ایمانی باشد از چه چیزی باید بترسند؟ منتها منافات با تدبیر و خلاقیت در امر اجرایی ندارد، زیرا مومن کیّس است و امروز نظام جمهوری اسلامی هم به تقویت ایمانی و باور واقعی و هم تدبیر نیاز دارد.

رئیس قوه قضائیه اظهار کرد: جمهوری اسلامی امروز در منطقه یک قدرت حاکم است و این را همه می‌دانند و با اقتدار داعش‌های مسلح به سلاح کشورهای سلطه را از عراق و سوریه بیرون کرد. آن‌هایی که به ما می‌گفتند ۲۰ سال جنگ با داعش لازم است دیدند به حول قوه الهی با رشادت سربازان این سرزمین، نسل شان از عراق کنده شد و ان شاء الله از سوریه هم کنده می‌شود.

نظر شما