شناسهٔ خبر: 142554 - سرویس سیاست
نسخه قابل چاپ منبع: فارس

هیچ پیش‌شرطی در جریان سفر ماکرون به تهران وجود ندارد

قاسمی.jpg   سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان می‌گوید که مقامات فرانسوی تحت تأثیر اطلاعات و القائات نادرست قرار دارند. 

به گزارش «نماینده»، بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان دیروز در نشست هفتگی با خبرنگاران شهادت حمیدرضا محمدیان جانباز دیپلمات را تسلیت گفت و میلاد حضرت مسیح را تبریک گفت.  
وی درباره سفر امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه به تهران عنوان کرد که این سفر در دستور کار روابط دو کشور است و تاریخی تعیین نشده که به تاخیر افتاده باشد. قاسمی اضافه کرد: هیچ شرط و شروطی در این آمد و شدها و تبادل هیات‌ها و مذاکراتی که با فرانسه داریم نه از جانب ما و نه آنها، وجود ندارد. وی روابط دو کشور را مثبت خواند و افزود: تعاملات بسیاری بین دو کشور وجود دارد و این تعاملات ادامه می یابد و صحبت از داشتن شرط و شروط برای آمدن و مذاکره، بحثی انحرافی است و احتمالا جاهایی که مطرح می‌کنند با نیات خاصی این موضوع را مطرح و هدف خاصی را دنبال می‌کنند.  
سخنگوی وزارت خارجه درباره اظهارات منتشر شده به نقل از ماکرون در تماس تلفنی با ملک سلمان نیز بیان کرد: منبع این خبر سعودی‌ها بودند و ما از پاریس و در سایت وزارت خارجه فرانسه چنین چیزی ندیدیم. وی با بیان اینکه در هفته‌های اخیر برخی سخنان نا به جا و غلط و غیر منطقی از سوی برخی مقامات فرانسوی درباره برخی موضوعات ایران و منطقه مطرح شد، افزود: بهنگام پاسخ و موضع خود را به صراحت و روشنی اعلام کردیم. با توجه به اهمیت روابط دو کشور و تعاملات ما، قطعا در خیلی از مواضع دارای نظرات مشترکی هستیم ولی بدون شک در برخی حوزه‌ها نظرات یکسانی نداریم و به همین دلیل این مذاکرات و رفت و آمدها ضرورت دارد.  
قاسمی افزود: از سفر آتی وزیر خارجه فرانسه به تهران استقبال می کنیم و دستور کار مشخص و مفصلی را برای این سفر خواهیم داشت و علاوه بر مسائل دوجانبه در حوزه‌های سیاسی و اقتصادی، مسائل بانکی، مالی و فناوری درباره مسایل منطقه صحبت‌های زیادی با طرف فرانسوی خواهیم کرد.  
وی بیان کرد: متاسفانه فرانسوی‌ها گهگاهی تحت تاثیر القائات معاندان ایران و آنهایی که ایران هراسی را ترویج می کنند، قرار می گیرند و با اطلاعات نادرست در مورد برخی موضوعات موضع‌گیری می‌کنند، این اقدام درستی نیست و در گفت‌وگوی سازنده می‌توانیم تا حد زیادی خوشبین باشیم که فرانسه را از واقعیت‌ها و هر آنچه در منطقه می‌گذرد، آگاه کنیم و آنها را از القائاتی که دیگران می‌خواهند روابط ایران را با کشورهای اروپایی تحت تاثیر قرار دهند، دور سازیم.  
قاسمی در ادامه همچنین فرارسیدن ایام کریسمس و میلاد مسیح را به مردم دنیا و مسیحیان ایران تبریک گفت و ابراز امیدواری کرد که در سال جدید دنیا شاهد وضعیت بهتری باشد و در صلح و صفای بیشتری باشد.  
سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: طی هفته‌های اخیر برخی سخنان نابجا از سوی مقامات فرانسه اعلام شده که ما به‌هنگام پاسخ داده‌ایم. ما در بسیاری از مواضع نظرات مشترکی داریم ولی در برخی زمینه‌ها نداریم که بر این اساس از گفت وگوها استقبال می‌کنیم. علاوه بر مسایل مالی درباره مسایل منطقه‌ای صحبت‌های زیادی است که باید انجام شود زیرا آنها با اطلاعات نادرست و تحت تأثیر القائات صحبت می‌کنند. یک هوشیاری بسیار زیاد در این خصوص لازم است. به آن‌ها یادآوری خواهیم کرد که چگونه ایران توانسته با تروریسم مقابله کند و به آن‌ها یادآوری خواهیم کرد که اگر نقش ایران نبود آن‌ها امروز در چه وضعیتی می‌توانستند قرار بگیرند.  
وی در پاسخ به سؤالی درباره نشست ضدتروریسم در پاکستان گفت: ما روابط حسنه‌ای با دولت پاکستان داریم و از فرصتی برای بیان دیدگاه خودمان برای کمک به صلح و ثبات استفاده می‌کنیم.  
قاسمی در خصوص محکومیت کره‌شمالی در شورای امنیت سازمان ملل گفت: امیدواریم مسایل شبه‌جزیره کره در یک فضای آرام و بدون خشونت پیش برود و ما شاهد افزایش تنش در این منطقه نباشیم. داشتن روابط سیاسی و سفارتخانه به‌منزله تأیید همه سیاست‌ها نیست، اما سیاست ترامپ در دنیا غلط است که منجر به افزایش تنش و ترور در جهان شده است.  
وی درباره رأی‌گیری سازمان ملل علیه تصمیم ترامپ در ماجرای قدس گفت: این حرکت در ادامه صحبت‌های پیشین است که جهان با یک تحول جدی روبه‌روست و آمریکا هم آمریکای دیروز نیست که ائتلاف ایجاد کند. اتفاقی که در سازمان ملل رخ داد نشان‌گر انزوا و تنهایی آمریکا درباره قدس شریف است و دولتمردان آمریکایی باید بدانند که با این شیوه نمی‌توانند منویات خود را دنبال کرده و حرف خود را به کرسی بنشانند.  
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤالی در خصوص مواضع ماکرون درباره ایران گفت: هر دولتی ویژگی‌های خود را دارد و اولاند ویژگی‌هایی داشت و ماکرون ویژگیهایی (دیگر). بیانات وی علیه ایران پاسخ‌های خود را دریافت کرده است. ما دور چهارم مذاکرات با فرانسه را در پاریس داشتیم و به آن‌ها یادآوری کردیم که باید با واقعیتهای منطقه بیشتر آشنا شوند و پذیرنده برخی القائات نباشند و عملکرد ایران را در منطقه درک کنند و از شتاب‌زدگی در مواضع و برای خوشامد دیگران موضع گرفتن خودداری کنند.  
قاسمی در خصوص آزادی پیش از موعد زاغری گفت: اگر همسر وی ادعاهایی کرده باید از خود وی پرسید. سخنگوی قوه قضاییه اظهاراتی در این خصوص داشته که شما را به آن مراجعه می‌دهم.  
وی درباره سفر ظریف به باکو گفت: این سفر به‌همراه یکی دو کشور آسیای میانه مطرح است که در ابتدای سال جدید شمسی انجام خواهد گرفت.  
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص موافقت با بازگشایی مرز پرویزخان با اقلیم گفت: یکی دو مرز باز هستند، مصوبه این است که مجموعه مرزها باید باز شود و اگر هنوز مرزی بسته است احتمالاً به‌دلایل خاصی است که احتمالاً به‌زودی بازگشایی شود.  
وی درباره قدس نیز گفت: مواضع ما در خصوص آرمان فلسطین مشخص است و ما از شیوه‌های متعارف و دیپلماتیک سعی داریم کمک کنیم به ملت فلسطین و در مقابل اقدام نامتعارف ترامپ اقدام خواهیم کرد.  

ایران، روسیه و ترکیه توافقی برای حضور کشوری دیگر در مذاکرات سوریه نداشته‌اند 
سخنگوی وزارت خارجه درباره نشست سوری ــ سوری در سوچی گفت: اینکه آمریکا حضور خواهد یافت یا نه خبر ندارم. کشورهای زیادی برای عضویت ناظر تقاضا داشته‌اند و تاکنون بین سه کشور توافقی برای پذیرش عضو جدیدی به‌عنوان ناظر نداشته‌ایم.  

درباره فلسطین اشتراک نظر جهانی وجود دارد 
قاسمی در خصوص واکنش تند جهانی علیه تصمیم ترامپ در ماجرای قدس و نقش ایران گفت: مواضع قدس درباره آرمان‌های فلسطین روشن است. با توجه به واقعیت فلسطین یک اشتراک نظر جهانی وجود دارد و اگر آمریکا بخواهد به همین شیوه ادامه دهد با همین پاسخ روبه‌رو خواهد شد. مواضع ما درباره فلسطین روشن است و در اجلاس استانبول هم در مواردی که تحفظ داشتیم و همسو نبودیم تحفظ خود را ثبت کردیم و سخن از اینکه سستی وجود داشته سخن به‌حقی نیست. اگر بندی در موازات ایده‌های ما نباشد ما اجلاس را ترک نمی‌کنیم بلکه تحفظ خود را اعلام می‌کنیم.  
وی در خصوص بدهی انگلیس به ایران گفت: این بحث طلب از موضوعات اساسی و جدی مورد مذاکره در سفر جانسون به تهران بود. دو طرف تا حدود زیادی گام‌هایی را به‌سمت حل‌وفصل موضوع بردارند اما طرف انگلیسی گفت برخی مسایل فنی است که باید به لندن برگردد تا از طریق خزانه‌داری آن را حل کند و امیدواریم با حسن‌نیت لندن این موضوع حل‌وفصل شود.  
سخنگو در خصوص اتهام تخلف ایران از برجام از سوی نمایندگان آمریکا گفت: این حرف‌ها را نباید جدی گرفت. سنا یا اعضای کنگره را قاضی نمی‌دانیم، بحث برجام یک قاضی بیشتر ندارد که آژانس است و آنها بر اساس نرم بین‌المللی رفتار می‌کنند و حرف آنها ملاک است. از این افراد انتظار نداریم که سخن راست و درستی درباره جمهوری اسلامی بشنویم.  

اروپا نباید فریب آمریکا را بخورد 
فاسمی در خصوص تلاش آمریکا برای اجماع بین‌المللی علیه ایران گفت: آمریکا به‌دلیل ناراحتی از برجام به‌انحای مختلف تلاش کرد با کارشکنی مانع استفاده ایران از برجام شود و با توجه به استحکام برجام و مواضع سایر اعضا و اجرای دقیق تعهدات ایران و نداشتن بهانه دیگر، آمریکا و ترامپ تلاش دارند به‌روش‌های دیگر علیه برجام اقدام کنند و این تلاشهای مذبوحانه از آن جمله است که بحث‌های دیگر همچون موشکی را دنبال می‌کنند. اروپا با توجه به ایستادگی در برجام باید هوشیار باشد تا فریب آمریکا را نخورد زیرا آمریکا به‌دنبال طرح موضوعات بی‌ربط و جدید است تا کشورها را به‌سمت اجماع پیش ببرد، هرچند موضوع قدس نشان از ناتوانی و ناکارآمدی آن‌ها دارد اما هوشمندی اروپا در این مقطع لازم است تا با این بهانه که موضوع موشکی با قطعنامه ۲۲۳۱ مغایرت دارد، آن‌ها را در مسیر خود نکشد.  
وی در خصوص اتهامات ضدایرانی وزیر خارجه عربستان گفت: اظهارات وی نیازی به پاسخ ندارد. وی هر بامداد که بیدار می‌شود لقلقه زبانش است که سخنان بی‌ربطی علیه ایران بگوید. همگان از اقدامات ایران علیه تروریسم آگاهی دارند. وی باید یاد بگیرد که خرید برخی کالاها و اقدامات با دلار در برخی موارد کارساز است و در طول زمان جز سرشکستگی برای وی و دولت ناآگاه وی چیزی نخواهد داشت.  
قاسمی در پاسخ به سؤالی درباره اقدامات یکجانبه آمریکا درباره قدس گفت: تا تجاوز و اشغالگری هست نهضت و مقاومت هم هست و این تلاش‌های مذبوحانه به جایی نخواهد رسید.  
قاسمی در خصوص تغییر ساختار در وزارت امور خارجه گفت: این یک ابتکار از جانب ظریف بود، جلسات متعددی در درون و بیرون وزارت خارجه برگزار شد. انجام ساختار جدید آغاز شده و چند هفته‌ای است که مقدمات آن فراهم شده، تغییرات چیدمانی یا مکانی دنبال می‌شود و همین‌طور در بحث فناوری و استفاده از ابزار نوین مطرح است که دنبال می‌شود. اساس طرح، کاستن از لایه‌های ساختاری وزارت خارجه بود که بین وزیر و کارشناس بود. معاونان میدانی و معاونان مدیرکل‌ها حذف شدند و به‌جای آنها معاونت سیاسی و اقتصادی خواهد بود و ادارات کل زیر نظر شخص وزیر دنبال می‌شود که هدف آن چابک‌سازی در وزارت خارجه است. در زیرمجموعه دیپلماسی اقتصادی، ۳ دفتر است که در راستای اقتصاد مقاومتی فعالیت خواهد داشت. یافتن بازار جدید برای سرمایه‌گذاری، بازارهای غیرنفتی و یافتن بازار کار از اقدامات این معاونت خواهد بود. طرح اجرا شده و بخشی تا ۱۵ دی و بخشی تا پایان دی ماه به سرانجام می‌رسد و ما در اول بهمن ماه ساختار جدید و مسئولان جدید را خواهیم داشت.

نظر شما