شناسهٔ خبر: 130460 - سرویس سیاست
نسخه قابل چاپ منبع: نسیم

خوش خیالی بیش از حد دولت روحانی به فروش نفت در بودجه ۹۶!

روحانی براین اساس درآمدهای نفتی در لایحه دولت افزایش یافته و یک سوم از منابع بودجه را به خود اختصاص داده است.

به گزارش «نماینده»، لایحه دخل و خرج سال ۹۶ کل کشور طبق اظهارات قبلی رئیس جمهور، امروز از سوی دولت به مجلس ارائه خواهد شد.

براساس مقررات دولت موظف است هر سال ۱۵ آذرماه این لایحه را به مجلس تقدیم کند که اکنون به موقع تکلیف خرج خانواده بزرگ دولت و کشور آماده شده و تا دقایقی دیگر از آن رونمایی می‌شود.

روحانی در روزهای گذشته عنوان کرده بود، منابع عمومی بودجه ۳۲۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود که نسبت به سال گذشته با رقمی بالغ بر ۲۹۴ هزار میلیارد تومان و رشدی ۸.۸۴ درصدی دارد.

همچنین عنوان شد بودجه طرح‌های عمرانی به عنوان موتور محرک تقاضا از سوی دولت که منجر به رونق بخش‌های مختلف تلقی می‌شود ۶۰ هزار میلیارد تومان پیش بینی شده که برای سال جاری این اعتبار ۵۷ هزار میلیارد تومان بود. با این حال براساس گزارش‌های بانک مرکزی عملکرد شش ماهه دولت در این بخش با احتساب انتشار اوراق ۱۳ هزار میلیارد تومان بوده است.

جزئیات بیشتر لایحه بودجه سال ۹۶ نشان می‌دهد، قیمت هر بشکه نفت بالغ بر ۵۰ دلار در نظر گرفته شده که این رقم برای سال جاری ۴۰ دلار است.

 نرخ تسعیر ارز (ارز محاسباتی) ۳۳۰۰ تومان لحاظ شده این درحالی است که نرخ مبادلاتی بانک مرکزی حدود ۳۲۱۰ و دلار در بازار آزاد حدود ۳۸۶۰ تومان قیمت خورد.

دیگر شاخص‌های کلان بودجه سال آینده نشان می‌دهد، بالغ بر ۱۱۰ هزار میلیارد تومان درآمد نفتی پیش بینی شده که این منابع در سال جاری برای نفت خام ۷۲ هزار میلیارد تومان و منابع نفت و فراوردهای نفتی ۷۴ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شد. درامد نفتی در سال آینده نسبت به بودجه سال جاری از رشدی معادل ۴۸ درصد برخوردار است.

براین اساس درآمدهای نفتی در لایحه دولت افزایش یافته و یک سوم از منابع بودجه را به خود اختصاص داده است.

 سهم درآمدهای مالیاتی برای سال آینده به ۱۱۲ هزار میلیارد تومان افزایش یافته، ‌ در حالی که برای سال جاری ۱۰۳ هزار میلیارد تومان لحاظ شد. درامد مالیاتی در لایحه بودجه ۹۶ نسبت به قانون بودجه سال جاری از رشدی معادل ۸.۷ درصد برخوردار است.

در شرایط رکود کنونی طبق گزارش‌های رسمی درآمدهای مالیاتی با عدم تحقق حدود ۱۰ هزار میلیارد تومانی روبرو بوده و افزایش سهم آن در بودجه قابل تامل است که از چه طریقی تامین خواهد شد.

در حالی که طبق سیاست‌های ابلاغی و لایحه برنامه ششم توسعه، باید سهم صندوق توسعه ملی از درآمد نفتی ۳۰ درصد باشد، اما در لایحه بودجه ۹۶ این سهم ۲۰ درصد پیش‌بینی شده است

نظر شما