شناسهٔ خبر: 103636 - سرویس اقتصاد
نسخه قابل چاپ منبع: فارس

وزیر نفت هند به تهران می‌آید

منابع هندی از سفر وزیر نفت این کشور در هفته‌های آتی به تهران خبر دادند و گفتند مذاکرات شامل امتیاز توسعه میدان گازی «فرزاد ب»، احیای خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان و هند و نوسازی زیرساخـت‌های بخش نفت و گاز ایران خواهد بود.

به گزارش «نماینده»، دارمندرا پرادهان وزیر نفت هند  طی هفته‌های آینده به همراه هیئتی برای بررسی فرصت‌های موجود در بخش نفت و گاز ایران، به دنبال برداشته شدن تحریم‌ها به ایران سفر کند.

بر اساس این گزارش، مذاکرات شامل امتیاز توسعه میدان گازی «فرزاد ب»، احیای خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان و هند و نوسازی زیرساخـت‌های بخش نفت و گاز ایران خواهد بود.

یک مقام ارشد وزارت نفت هند در این‌باره گفت: «هند مشتاق است تا روابط با ایران را تقویت کند؛ چراکه ما در زمان تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا در کنار ایران بودیم. وزیر نفت به سرپرستی هیئتی در هفته‌های آینده به تهران سفر خواهد کرد تا در مورد همکاری در بخش انرژی به مذاکره بپردازد.»

یک هیئت هندی به سرپرستی راجیو مهریشی به تازگی تهران را ترک کرده‌اند. این هیئت هندی متشکل از مقامات وزاتخانه‌های دارایی، نفت و گاز طبیعی و بانک مرکزی هند بود.

به گفته مقامات هندی در این سفر در مورد نحوه پرداخت بدهی ۶.۵ میلیارد دلاری پالایشگاه‌های هند به ایران برای خرید نفت بحث شده است. هند تمایل دارد پس از پرداخت دیون خود خرید نفت از ایران را افزایش دهد.

وزیر نفت هند امید دارد تا ایران را متقاعد کند تا امتیاز توسعه میدان گازی فرزاد ب را به شرکت هندی اُ ان جی سی ودیش واگذار کند. این میدان، یکی از بزرگ‌ترین میادین گازی است که تاکنون توسط هند در خارج اکتشاف شده است. با این حال، این شرکت قبلا به علت تحریم‌ها از سرمایه‌گذاری نزدیک ۷ میلیارد دلاری در این پروژه کناره‌گیری کرد.

همچنین هند تمایل دارد تا پروژه انتقال گاز ایران به پاکستان به هند را دوباره احیا کند. توسعه بندر چابهار نیز یکی دیگر از پروژه‌هایی است که هندی‌ها تمایل دارند تا در آن سهیم باشند.

ایران و هند از سال ۲۰۰۳ توافق کردند تا دهلی‌نو توسعه بندر چابهار را انجام دهد اما این امر به کندی پیش رفته است.

به گزارش فارس، توسعه میدان گازی فرزاد ب، توسعه بندر چابهار و خط لوله انتقال گاز ایران موسوم به خط لوله صلح، تماما پروژه‌هایی است که دهلی‌نو با ایران توافق‌هایی به امضا رسانده‌ است و سال‌ها به بهانه تحریم‌ها از انجام تعهدات خود سرباز زده‌ است؛ اکنون با احتمال برداشته شدن تحریم‌ها دهلی‌نو بیم دارد که فرصت را از دست داده و این پروژه‌های پرسود را به چین یا کشورهای اروپایی ببازد.

نظر شما